Како одабрати тло за садњу парадајза Парадајз

Парадајз су биљке које захтевају негу.Свеобухватна брига ће омогућити пољопривреднику да добије добар урод парадајза без значајног времена и труда.

Обем на жетелата на парадисата е зависим от качество на зема

Склад за парадиси

Богата култура на парадисата не може да се досеже без правовремено и обилно заливање,комплексна ђубрива, уклањање корова, малчирање и отпуштање земљишта.Парадајз има одличан укус и велики број витамина и минерала.неопходно за људско здравље.

Постоје многе врсте парадајза које се узгајају на сличан начин и садрже одређене нијансе.Парадајз било које врсте не може се приписати хировитим усевима у односу на земљиште, али правилно одабрано земљиште је гаранција добре зрелости парадајза.

Узгој парадајза почиње одабиром семена и њиховом припремом за садњу. Ова култура се гаји садницама, тако да сејање семена почиње од краја фебруара.Семе парадајза се сеје не у обичном земљишту, већ у мешавину земљишта са тресетом, суперфосфатом и другим додатцима.

Приликом сетве, уочава се удаљеност између садница и редова засађеног семена.На крају су их посипали влажном земљом.

Трансплантација у отвореном тлу почиње два и по месеца касније, када се на садницама појави најмање једно цвастање.Пре сетве, падапрепоручује се почетак припреме тла.Можете почети са тренингом у пролеће, о прихватљивијим јесењима.У овом тренутку, спроводи се низ узастопних акција:

  • чишћење површине од корова;
  • копање парцеле на дубини од двадесет центиметара;
  • наношење трулих органских ђубрива.

У пролеће се понављање и раскривање понављају користећи суперфосфат.Прије садње, тло је благо навлажено, као и након завршетка садње.Саднице се препоручују за садњу на распоређен начин, јер такав низ даје рајчицама приступ свјетлу и топлини.Шаховско слетање не омета вентилацију садног материјала, који игра значајну улогу.

2,5 месеца прође од тренутка садње семена до пресађивања у отвореном тлу

Погодно земљиште за парадајз

Земља за парадајз треба да садржи следећеелементи који промовишу правилан раст:

  • азот;
  • фосфор;
  • калијум.

Припрема земљишта мора обавезно укључивати примену ђубрива, чији састав укључује ове елементе да би се парадајз у потпуности развио.Баштенски кревети за парадајз треба да имају лабаву структуру земљишта која апсорбује влагу.За здравље садног материјала, киселост земљишта треба да буде ниска, достижући максимум од 6,7.

Земља за парадајз треба да садржи наведене елементе у количини до три стотине и педесет милиграма по литру.За купљено земљиште ова бројка би требало да достигне четири стотинемилиграма

Тло за саднице парадајза треба да садржи оптималну количину нитрата, тако да би избор тла требало почети са сетвом семена.

Проблеми у потрази за земљом не би требало да се јављају, посебно ако се узме у обзир да се велика разноврсност земљишта продаје у специјализованим продавницама. Али то може бити проблем, јер одабир тачно земље неће бити тако лак.

Није одлучујуће који је произвођач за ово тло. Потребно је сагледати карактеристике производа и састава.

Земла за парадајз треба да бъде светло и свободно

.

Уобичајен случај је продаја земљишта које садржи сто посто тресета, а такво земљиште може бити погодно као једна од компоненти будуће мјешавине тла, али не и као главно тло.

Да не би направили грешку и купили прави терен, обратите пажњу на какву врсту земље се осећа. Будућа основа кревета парадајза не треба да буде вискозна. Ако се земља не лијепи за руке, она није густа и акумулира зрак, онда је ово тло погодно за садњу.

Можете да купите земљиште за садњу парадајза на креветима или га сами направите.Нема гаранције када купујете земљиште да сте наишли на прави производ и нећете бити разочарани након прегледа куповине. Зато је вредно покушати са својим рукама да урадите земљу за садњу на креветима.

Да бисте направили земљиште за кревете, требаће вам:

  • четири комада тресета;
  • један комад сода;
  • пиљевина;
  • муллеин;

Потребно је помијешати састојке и додати три килограма ријечног пијеска на десет килограма смјесе. У добијеној смеши се могу сијати парадајз. Други рецепт за земљиште за кревет парадајза садржи хумус, тресет и плодно земљиште, додаје им се пиљевина, а земљиште се добија за садњу парадајза. За веће засићење у земљу се додају пепео и уреа. Други једнако популаран рецепт за тло за вртне кревете је мјешавина хумуса, плодне земље и пепела.