Како научити коња да изведе шпански корак и поклони се коњу

Коњ може бити обучен у различитимтриковиТо чини Висока школа јахања, која вам омогућава да ове животиње учините апсолутно невероватним и спектакуларним покретима рафинираним и грациозним.Већина циркуских елемената почиње одавде.Упечатљив пример таквих трикова би био шпански корак, који коњу није лако подучавати, јер то захтева његово потпуно поверење и разумевање са особом.

Шпанска фаза је прилично компликован трик

Шта је шпански корак

Шпански корак (који се назива и школски корак) је вештачка привлачносту којој се наизмјенично подижу предње ноге и повлаче их напријед, водећи их у готово хоризонтални положај.Задње ноге обављају уобичајен корак, а предње ноге треба да се глатко спусте у исправљеном стању.

Шпански корак није само основа за друге елементе, већ и корисна вежба за коња (јача мишиће раменог појаса, груди). Пре него што почнете учити коња на шпанском, морате имати одређени степен обуке.Не би требало да се плаши бича, она треба мирно ићи напријед поред јахача, моћи да се креће у јахању, ради у рукама.Морам да разумем како да одговорим на команде као што су тело, струк, Схенкел иповодом.Да би васпитачица научила да подигне ноге није тешко, читава потешкоћа се састоји у спуштању ногу на тло.Ово је цео шпански корак.

Најтежи део шпанског корака је исправно позиционирање стопала коња на земљи

Подучавање коња шпанском кораку

Пре него што научите коња шпанском коракуНеопходно је да се животиња растегне тако да подизање стопала на жељену висину и под жељеним углом није тешко.Први који захвати лијево копито.Човјек стоји испред коња, окренут према њему, његово лијево раме треба бити насупрот лијевом рамену животиње.Десно од коња је баријера (зид).Затим требате благо помакнути бич на лијеву страну груди, а затим узети стопало за копито, подигнути га и повући према напријед.

Приликом извођења покрета издајемо команду "фус".Не можете одмах повући ногу до максимума, све се ради постепено.

Најважнија ствар је директна нога.Важно је када хвалите животињу, да је стимулишете на даље деловање.Бич треба бацити на земљу, а да се коњска нога не испусти из њених руку, и дати јој њену омиљену посластицу.Хвалити само када се постигне исправна имплементација елемента.Чак и ако извади ногу, у сваком случају, не вичи на њу и не удара, не плаши се.Стрпљење и успех.

Првог дана потребно је радити само лијевом ногом, па цијелу прву седмицу од 10-15 минута.Стојимо испред коња само радећи ову вежбу истезања.Негде недељу дана од прве лекције, укључујеморад и десна нога. Ово се ради на исти начин као са левом. Стојимо испред коња, десно раме насупрот десног рамена коња. Након што је добро, само мирно хода с њим.

У првој недељи морате да радите вежбе на левој нози

Испрва, животиња неће разумјети што се од ње тражи, реакција може бити прикладна: жели се ријешити стимулуса, почиње да се окреће према доље, али бич притиснут на његову дјевојку неће допустити, само особа лијево и зид десно. Након неколико покушаја, коњ ће и даље подизати ногу. Након неколико лекција, коњ ће подићи своју ногу, само након што осети бич поред њега.На исти начин као и код човјека, коњ се постепено постиже растезањем, тако да је у почетку боље постићи исправност него висину повишења.Када се спушта на тло, стопало треба бити у равни, и тако да се не савија у зглобу колена, треба га извући што је више могуће са ударачем. Чим коњ научи да правилно изведе потребне "у руци", можете почети да вежбате у седлу.

Фазна обука коња у шпанском кораку

Научите животињу да се поклони. Многи аматерски коњаници се питају како да науче коња луком, јер овај елемент стоји уз циркус и изгледа не мање забавно и спектакуларно од шпанског корака.Када се клања, једна нога коња остаје равна, а друга се мора савити на колену. Извана изгледа да животиња клечи, као да “прави”понуда “. Разумијевање како научити коња да се клања је довољно једноставно. Да бисте то урадили:

 • Узмите рафинирани шећер или нешто друго што ће бити права посластица за коња.
 • Првог дана када се приближимо коњу, спустите руку с храном до нивоа коњских груди и учините да посегне за оним што жели, изводећи “лук” гласовну команду. Радњу изводимо 2-3 пута тако да коњ није уморан.
 • Поновите следећи дан.
 • Даље, доносећи третман, спуштамо га ниже и ниже (до копита), присиљавајући животињу да се спусти, излажући или десну или леву, или две ноге.
 • Не заборавите на команду “лук”, што доприноси бржем памћењу трика.
 • Након неког времена, неопходно је почети користити бич, извршити гашење уз помоћ стог, и након што смо постигли лук од коња, награду.
 • Ми дајемо лакше охрабрење тек након што витез направи лук.

Подучавање коња луком је нагло

Шта је забрањено и шта се мора запамтити

Постоји неколико веома важних тренутака, без којих је немогуће постићи високе резултате:

 • животиња не сме бити копита на земљи;
 • не дозволите коњу да самовољно подигне ноге. Ако се то догоди, онда морате лако да је гурнете у гребен са стране са које подиже ногу. Тако да је одвратимо, промијенимо центар гравитације, тако да животиња без упута неће подићи ногу;
 • немојте истезати тело, не пропадате у дупе. Реарстопала морају бити правилно навијена за сапи;
 • глава не би требала бити превише подигнута, тако да смо изабрали разлог за мјеру;
 • подигнута нога је искључиво у хоризонталном положају;
 • возачева нога се не диже са ногом животиње;
 • не дозвољавају возачу да копа по земљи током корака;
 • Шпански витез мора да направи корак само по команди.

Све се може научити постепено, прелазећи на сљедећу фазу само постизањем успјеха у претходном.

Све ће се разрадити ако се строго придржавате основних правила, али и не заборавите да је однос са вашим љубимцем важнији од трикова и, стога, не треба одмах захтијевати све од коња.