Како направити упртач за ласицу? Ферретс

Такве активне и брзе животиње, као што је то случај са ласицама, воле да истражују читаву територију око себе током ходања, тако да не могу без посебне узице. Природно га можете пустити из кавеза како хода по стану или кући, али у овом случају ризикујете чињеницу да слатка животиња квари намјештај или гризу кабел. Због тога се препоручује ходати улицом. И тако се процес ходања не претвара у потеру, потребан вам је посебан упртач за ласицу. Сада, свако путовање са вашим вољеним љубимцем ће бити угодна шетња, јер не морате трчати за њим дуж улице и ухватити га.

Схлеика потребует толстовка за шеткам на свежем ваздух

Овај прибор можете купити у најближој продавници кућних љубимаца, али је боље да га шијете својим рукама. Цена готовог производа је прилично висока. Узгајивачи не препоручују употребу огрлице, како не би пригњечили животињу током наглих покрета и не би стварали нелагоду. Израда властитог поводца за ласицу није тако тешка као што се чини на први поглед!

Припремни рад

Да бисте направили додатак за шетњу сопственим рукама, потребно је да се унапред опскрбите:

  • прошивени траком од крутог материјала (ширине 10-15 мм и дужине око 3 м);
  • пар малих затварача (фастекс), који се користе за шивење руксака;
  • полу-прстен и карабин заповезивање узице са главном конструкцијом;
  • пар регулатора.

Сада морате прецизно измерити врат и груди груди.Приликом преношења димензија на траку, пре сечења, вреди додати неколико центиметара шавовима и, у случају да се животиња побољша или остари.Ово је минимални сет материјала који ће вам бити потребан да направите упртач и поводник својим властитим рукама код куће.

Са неким вештинама шивења, можете направити оригиналну и лепу упртачу

Производни процес

Према мјерењима опсега врата и груди, два дијела су изрезана из траке, која су међусобно повезана малим скакачем. Клизач је причвршћен за сваки појас за промену величине. Пожељно је спржити њихове ивице како би се спријечио осип нити, а тек онда се комади фастека ушију за сваку траку.

Прије причвршћивања оба дијела на надвој, на њега се стави полукруг, на који ће се накнадно причврстити узица.

Обратите пажњу на чињеницу да спојни део траке треба да одговара величини која је једнака дужини од врата животиње и грудног коша на растојању предњих шапа.

Можемо рећи да је производ готово спреман. Сада се окрените производњи саме узице. Његова дужина је индивидуална, али не би требало да пређе два метра, тако да се животиња не заплета у гране или грмље. Творови су веома активни и треба их држати близу себе и не пуштати далеко. С једне стране, направљена је петља за руку тако да је удобнадржите ласицу, а на другом крају је причвршћен карабин, који причвршћује узицу на појас.

Конструкција траке је изузетно једноставна

Вест за властите руке

У продавницама за кућне љубимце, поред стандардног упртача, можете видјети различите врсте и боје прслука на који је причвршћен ремен. Врло су удобне и лијепе, али погодне само за одрасле бјелоочнице.

Такодје је сасвим могуће да се такве одеће шиве властитим рукама. Морат ћете купити тканину, можете користити биљешке пронађене код куће. Главно је да су одабрани узорци ткива танки и пожељно се не навлажити, иначе животиња може да се прехлади током шетње у мокрој одећи. У зимској сезони можете шивати и топли прслук од тканине.Тканина мора бити еластична како не би стиснула ласицу и не изазвала нелагодност приликом кретања.

Према мјерењима нацртан узорак на папиру, који подсјећа на правокутник с рупама за шапе и врат. Узорак је изрезан и игле причвршћене на одабрану тканину. Главна ствар је да се тачно узму мерења, јер ако је прслук мали и скучен, ласица једноставно не жели у њу ходати.

Женска ласица може бити направљена у различитим стиловима

Део је изрезан са шавом и прошивен. Прслук на абдомену је повезан са чичком или причвршћивачима (опционално). Према узгајивачима ласица, у случају прслука, боље је користити чичак, што ће омогућити оптималну фиксацију животиње у одећи и неће дозволитиисклизнути.

Приликом кројења потребно је узети у обзир да се животиња може савити и ако је прслук слободан, лако ће изаћи из њега.Дакле, од врата до средине тела, одећа треба да чврсто седи на животињи, а онда можете рачунати на још лабавији облик.

Као што видите, није тешко произвести било коју врсту узице, прслука и појасева за главу, а главна ствар је да се све компоненте унапред добију, да се покупи трака, да се максимално труди и да се труди.

Овакав самоуслужни ремен са оловом неће захтијевати велике финансијске издатке, али ће постати не само интегрални атрибут при ходању и ексклузивној декорацији.На њега се могу лијепити дијаманти, могу се користити траке свијетлих боја, итд.Главна ствар да је власник и љубимац био удобан и погодан за шетњу, а изглед и боја прибора није толико важна.