Како направити подни свињац то урадити сами Свиње

Подови у свињцу су направљени од разних материјала, обично су коришћени дрвени премази, неки су изливени бетоном, али ове опције имају недостатке. Постоје модерније методе за држање тих животиња - то су подови од решетки. Они су практични, практични, али је могуће инсталирати их властитим рукама, и како то радити исправно.

Пол у свињцу може се направити независно

Захтеви за под у свињцу

Тако да свиње не страдају и услови притвора су погодни за животиње,Захтеви се постављају на подове:

 • Под мора имати малу отпорност на хабање, онда ће његов радни вијек трајати.
 • Основна правила - безбједност за животиње.Прихватљиве варијације у ширини пукотина од 10 до 20 мм.Ако се ураде више, копит свиње ће пасти, а одрасле животиње се могу држати за њих, а то је пуно озбиљних повреда.Трајање таквих пукотина није веће од 15 цм.
 • Присуство нижег слоја је обавезно, тамо ће се сакупљати животињски отпад.Довољна висина од 60 цм, то ће бити сасвим довољно.Обично је то контејнер са нагибом до 50 цм, тако да се отпад испушта независно.Направљен је од било ког материјала, али је пожељно да има ниску хигроскопност, а неапсорбују мирисе, онда чишћење и дезинфекција неће бити тешко.

Има важну улогу, од које се врши уградња пода и површине просторије у којој ће се налазити.

Пре него што почнете да постављате свој под у свињцу, морате да научите више о разноликости његових врста како бисте прецизније одредили који је најбољи.

Подови в прашаката треба да бъдат добри качество

.

Бетон

Подови од армираног бетона за свињац - ово је најчешћи тип новог свињца.Његова основа су армиранобетонске плоче. Овај тип премаза је посебно погодан за велике фарме:

 • Бетон - материјал је довољно отпоран на хабање, такав под ће трајати најмање 15 година.
 • Мириси се не задржавају на њему.
 • Не плаши се великих оптерећења, јер одрасла велика свиња може тежити око два центена, а дозвољено оптерећење на њих је 600 кг /м2.

Једина негативна тачка је непожељно држање младих залиха на подовима овог материјала, погодно је за одрасле свиње.

Али веома је тешко направити такве подове сами, то је веома скуп подухват у смислу физичке снаге и материјалних улагања, стога је пожељно да их купите са готовим плочама. Али можете сами инсталирати, то ће бити практично.

Бетонски слитови

Пластика

Ова врста покривања је недавно проглашена сама, а фармери је одмах оцјењују.позитивне стране:

 • постоје многе компаније које се баве производњом панела;
 • ​​
 • неће им бити наређено да раде, а опсег конфигурација је веома широк;
 • цена је доступна, инсталација је једноставна;
 • транспорт није тежак, не клизају се и збијају компактно;
 • посебно, пластика има ниску топлотну проводљивост, а њихов распоред осигурава очување топлоте по поду.

Такве пластичне конструкције су одличан поклопац за младе и младе прасад, јер су дизајниране за категорије средње тежине.

Немогуће је направити ове плоче властитим рукама, за то вам треба читав низ специјалне опреме.

Пластични делови су спојени током процеса ливења, а ако их покушате затворити на други начин, то ће довести до лома и пукотина.Због тога ћете морати или купити готове решетке или потражити друге материјале.

Пластични под на свиња

Метални

Прихватљив материјал за прорезе су метални или лозени.Ово извјештавање није тако уобичајено, јер ова идеја није најуспјешнија. Али када нема ништа друго у околини, има право да постоји.

Скоро увек такви подови ће бити хладни, стога није потребна само квалитетна постељина, већ и добро загријани свињац.

Али, како је необично, за крмаче за сестре ова опција није лоша.Ово је резултат чињенице да на лакирању свиња расте температура тела, а хладан металпревлака има смирујући ефекат на њу, а она се мање брине. Али метални подови су дозвољени само у делу где се налази свиња. Свиње треба држати на топлој површини. Директно испод њега потребно је формирати још један одвод.

Ако комбинујете пластику и гвожђе, добијате сјајно. Например, направите решетку од гвожђа својим рукама, а касније поставите пластичну палету.

За оне који одлуче да граде подове у свињцу, потребне су неке вјештине и јасна упутства и алати.

Метални под

Материјали и алати

Будући да је уређај жељезног пода властитим рукама врло једноставан за извођење, а материјали су доступни, можете научити из њиховог примјера како то учинити. За рад са металом ће требати:

 • подлога од гвожђа, дебели поцинковани лимови;
 • апарат за заваривање;
 • одећа за рад:
 • маска;
 • специјалне металне маказе;
 • Бугарски, али с тим не треба заборавити на опрез;
 • Рулет.

Биће потребно одабрати материјал за палете.

Ако узмемо у обзир беспрекорну опцију, онда је то бетон, који се полаже непосредно након завршетка темеља, а кровни материјал се може узети као хидроизолација.

Онда је потребно само поставити подове на врх и редовно чистити стајњак.

Бетонски подови

Упутство

Да не би поново измислили точак и спријечили могуће грешке, боље је користити гаово упутство, то ће бити добар савет када постављате свој под:

 • Траке за под се секу од 5 милиметарских листова гвожђа. Број празнина се одређује мјерењима. Узмите у обзир ширину прореза, отприлике центиметар, у сваком реду један и по. Гвоздене траке се режу толико да се формира решетка која покрива целу оловку. Свака трака је широка 10 цм.
 • Затим, ове траке су заварене заједно у једноделној структури решетке. Траке се слажу једна на другу. Свиње су чисте, и обично се испразне у једном делу свог становања, тако да место где ће стално да спава, мора да буде затворено било којим материјалом који може да задржи топлоту, дрвени или пластични штитови.
 • Када је авион спреман, време је да се пређе на заваривање страна на страну тако да садржај хранилице и сламе не испадне из стаје. Неки олакшавају, поцинчани лимови се стављају на купке испод оловке. Ова опција је економичнија у смислу времена и труда.
 • Број доњих носача зависи од величине секције, али 5 - најмање 4 у угловима и једне у средини, што ће спречити да се спусти. Дужина носача одговара висини резервоара за отпад. Треба их прилагодити нивоу, иначе ће плоча почети да се игра, а то је трауматично за животиње.
 • Након постављања решетке на њега се стављају хранилице и резервоари за воду. На одморишту је постављен под од одабраног материјала. Може се уклонити, а чишћење ће бити лакше.

Из кога инсталирате под у свињцу, то је на самом пољопривреднику, важно је да то урадите како треба, а онда ће његов тим уживати у удобности и брзо удебљати, а када то успијете сами, то је такођер значајна уштеда, а за почетнике узгајивач је неопходан.