Како направити најквалитетнију батерију за пилиће Пилићи

Један од начина да се стока задржи постаје популарна ћелијска батерија за кокоши неснице.То су густо формирани кавези у којима птица стално живи.То не подразумева редовно ходање и корисно је за велике фарме.

Предности и недостаци

Са ограниченим простором и великом стоком, ћелија акумулатора омогућава:

 • освоји место;
 • олакшавају бригу;
 • смањити трошкове смећа, грејања и вентилације;
 • проводе мање времена;
 • јасно прати потрошњу хране (пилићи га не носе у просторији).

На фармама су постављене на 2-8 катова високе густине.Изгледа да је ово веома профитабилан и једноставан начин да се задржи.Али он има недостатке: у домаћинству је професионална опрема (као на фарми) изузетно скупа.Направљен је од специјалних издржљивих и отпорних материјала који се могу обрадити хемијом.

Такође постоји аутоматизовано снабдевање водом, храном, механизованим чишћењем стајњака и јаја.Професионалци лакше одржавају температуру у просторији, чисте, прозрачују.Код куће, инсталирање такве опреме је скупо и непрофитабилно.

Често се назива 5 главних недостатака.

 1. Због тачности птица постоји већа вероватноћа да ће се разболети, ризик од епидемија.
 2. Слаба покретљивостза развој болести скелета и зглобова, као и за гојазност.
 3. Низак имунитет.
 4. Високи трошкови грејања (не могу се загрејати једни против других).
 5. Време и труд, утрошен на чишчење гноја, остатака хране, јаја у скученим условима.

Ова врста садржаја је прилично неповољна у малој фарми.Међутим, неки приватни фармери га користе.

Целуларна батерија за бројлере је корисна из неколико разлога, док је за слојеве опасна.

Броилери живе мало и узгајају се за тов, не требају их ходати.Стога, гојазност и скелетне болести нису толико важне приликом клања.И кокоши задржавају своју плодност неколико година, болесна пилетина даје неколико јаја или уопште не носи.

Здравље јој је повољно под утицајем мобилности, редовног излаза.Иако је за одржавање садржаја потребно више времена.

Независна производња

Батерију можете направити властитим рукама.Већина пољопривредника користи расположиве алате за израду таквог кавеза: дрва, метала.Када радите с њима, боље је имати основне вјештине резања, резања оштрих ивица итд.

Дрво као основа ћелије је изузетно непоуздано:

 • упија влагу, постаје плодно тло за бактерије;
 • може да се разбије или набубри;
 • ​​
 • крхка;
 • тешко је санирати.

Не препоручује се употреба коришћених плоча.Метал мора бити отпоран на каустичне супстанце (урин, легло), толерисати чишћење хемијом, немати оштре ивице.Стандарди садржајазависи од врсте пилића.Што више расту, то им је више потребно.

Прописи

Стандардно слијетање на један кавез: 4 (велики) - 10 (мали) појединци на 1 квадратни метар.м. Предње храњење најмање 8-9 цм по птици.Вода се напаја на два начина: проток кроз - 2 цм сваки;брадавица - 1 пијаница за 5 глава.Мора постојати истовремени и неометан приступ ресурсима свих птица.

Ћелијске батерије за кокошке властитим рукама су додатно опремљене јајима за сакупљање.За све пасмине потребно је посуду за смеће.

Преглед материјала

Два најпопуларнија материјала која се користе за израду таквог кавеза су дрво са решетком и поцинкованим лимом.У оба случаја основа за ћелију ће бити дрвена шипка 5 к 3 цм, а од ње се прави задњи зид и кров.На предњој страни мреже је причвршћена на нокте са прорезима за главе.Под је направљен од честих густих решетки које се гнојница није акумулирала.

Да би се кокоши јаја задржале у ћелијским батеријама, под се прави под нагибом од 10 ° са заштитним ободом.Ово је падобранац за јаја.На предњем зиду инсталирајте напитке и довод.

Недостаци:

 • крхкост;
 • Тешка њега, чишћење смећа и јаја.

Ћелије направљене од галванизованог метала су корисније.Отпоран је на корозију, издржљив, безопасан за живину.Ако имате вјештине заваривања, можете сами направити батерију.Опште димензије:

 • висина 65 цм;
 • дужина 1 м;
 • дубина 60 цм, са сакупљањем јаја 72 цм.

У горе наведеном подручју садржи 5 кокошака и1 петао средње величине.Ако су пасмине велике, број глава је смањен.

Чистоћа у кокошињцу

У кавезној батерији, која је направљена у сопственој режији, режим осветљења, температура и чистоћа су свакако кључ за здраву и продуктивну стоку.

 1. Температура на целите на годината е 2-3 ° Ц повисока от тази метода.Пилићи немају прилику да уживају у леглу или једни с другима.
 2. Добро осветљење у сваком делу батерије.У супротном, продуктивност се смањује.
 3. Редовно емитовање.
 4. Обрада зидова, подова, мрежа, система за заливање, хранилица са специјалним средствима за чишћење.
 5. Дијета: љети додајте више зелене сточне хране, бјеланчевине, јер птице не могу сами да га узму.
 6. Пратите структуру скелета, избегавајте гојазност.

С поштовањем стандарда за садњу и одржавање, ћелије не ометају добијање потрошених бројлера и продуктивних кокоши несилица без ходања.Боље је купити професионалну опрему, иако је она скупа за кућне вртове.Али ручно направљена је добра, ако пажљиво пазите на њега.