Како направити машину за сијање Свиње властитим рукама

Узгоји товљеници су профитабилан посао, поготово зато што једна крмача одмах доноси до 15-18 прасади.Међутим, питање је како задржати сву дјецу и подићи их без губитка.То ће помоћи у овој савременој опреми, машини за крмаче.

Машина за сејање помаже да се минимизирају губици међу потомцима

Зашто нам је потребна ова опрема?

С једне стране, пољопривредници који имају малу фарму не троше додатне трошкове, штедећи им најважнију ствар.Међутим, кутије за прасење су вредна инвестиција.Зашто?Као што је већ поменуто, једна крмача има до 15-18 прасади.Они могу прерасти у одрасле животиње и постати извор меса.Прасад добија на тежини и не захтева много хране. Међутим, велики број прасади је и плус и минус, јербебе често умиру у периоду дојења. Зашто се то дешава?

 1. Слабо здравље прасади.
 2. Невољне крмаче.
 3. Недостатак млека.

То је један од разлога за смрт свиња.Проценат губитака из овог разлога је 9-14%.

 1. Пресовање прасади

Ово је главни проблем код узгоја свиња.Ако постоји велико легло, проценат дробљења се повећава 5 пута.

Да бисте спасили животе новорођених свиња, морате их заштитити од дробљења.То ће помоћи машинама за крмаче.

Истраживачи су утврдили да крмача устане и лежи око 14 пута дневно. Део дана (21.6 сати) проводи лагање, а 2,3 сата - исплати се. Када устане или легне, мала прасица ризикује да буде сломљена. Да би се то спречило, инсталиран је посебан уређај или кавез за крмачу. Можете га купити од произвођача или сами направити.

Без машин свиња може да здроби неколико прасади

Шта морате знати прије изградње

Наручите спремну кутију за прасење или је направите својим рукама. У ствари, иу другом случају, постоје тренуци на које је вредно обратити пажњу.

 1. Димензије кавеза

Машина за сијање је направљена од челичних цеви. Касније се врши вруће поцинковање. Ширина такве машине је 50–70 цм, а њена дужина није мања од 140–200 цм, висина - димензије - 100 - 110 цм, удаљеност од пода од доње цеви - 30–33 цм.

 1. Трајност и трајност

Пажња се посвећује снази и трајности ћелије за прасење. Она неће служити ни једну годину. Пожељно је да се она одмакне да би се уклопила и велика свиња. Дакле, кутија за прасење има одговарајућу величину, која би омогућила да се станица премести.

 1. Димензије кутије за прасење

Најбоља опција је 2,4 - 2,5 м дужине и 1,7 -1,9 ширине. Ако се придржавате ових параметара, површина оловке достиже 4 м2. Стандардна соба за прасење у Европи је 3,8 - 4,3 м2.

 1. Локација ћелије

Кавез за крмаче се налази директно или дијагонално. Пресматрало се да се могу користити обје опције.

Али сада су емпиријски доказали да је боље одбити кавез за крмачу дијагонално. Теже га је очистити.

И проценат оштећења брадавице у крмачи се повећава. Ако се кавез налази директно, проценат оштећења брадавице је 26,5%, а дијагонално 47%. И све зато што брадавице крмача често падају кроз пукотине. Ако устане у кавез који је постављен равно, брадавице лако могу изаћи, нарочито без оштећења. Ако се ћелија налази дијагонално, она мора да се потруди, и они пате од ње.

 1. Прорези у поду

Да би се одржала чистоћа, у поду кавеза за крмаче се праве празнине. Али тамо често добијају брадавице животиње.Да би се спријечила оштећења, стављају бетонске или ливене елементе испод крмаче, чије су празнине мале и не користе стандардну пластику.

Овако изгледа фабрикована крмача. Крмача је ограђена од свог потомства, али свиње су слободне да јој прилазе. Не може их газити.

Како направити машину за крмаче

Да бисте то урадили, узмите узорак готових машина за фабрички направљене крмаче и сами их направите. На доњој слици приказан је пример машинског цртежа.

Цртање машине за сијање

Онда ћете имати такву машину. Ако је потребно, промените величину, али се придржавајте горе наведених стандарда.

Стандардна величина готове машине

Зарад вам је потребан:

 1. Бугарски, који ћете исећи метал.
 2. Машина за заваривање и опрема потребна за то.
 3. Цеви од којих је направљена цела конструкција.
 4. Вјешалице и шарке.

Потребно је набавити цеви у продавници гвожђа и затворити их у складу са дијаграмом помоћу апарата за заваривање.Дизајн има покретне делове (врата), за њих се добијају суспензије или шарке.Главна ствар приликом стварања машинског алата властитим рукама је да се сјетите да је свиња ограђена са свих страна, не треба заборавити на врата.Не треба се слободно кретати по њој и повриједити свиње, него само стајати или лећи, али бебе би требале продријети у њу без препрека.Можете оградити кавез и врх тако да животиња не стоји на својим задњим ногама.Од металних цеви је кавез где живи крмача.

Са обе стране кавеза направљена су два одељка ширине 40-50 цм, а то су склоништа за прасад.У једном делу постоји “спаваћа соба” у којој се одмарате.Други део је „кухиња“ у којој се могу наћи пивци и хранилице за храну.Зидови таквих преграда су чврсти.

У предњем дијелу мора постојати хранилица, јеркрмача треба да једе и пије.Боље је да буде изнад 50 цм од пода, тако да свиње не могу да се попну у њега.Кутија за прасење налази се око машине за сијање у којој живе прасад.Кревет за прасад треба да буде топао, тако да се изнад њега често поставља лампа.Ево примера дијаграма овог стана:

Машински дијаграм за свињу са прасићима

Понекад се један од зидова кавеза за крмача склапа. Чим дјеца постану јача, а она ће бити 10-15 дана, она се уклања. Тада се сејалица састоји од 3 дела, а не 3.

Као што видимо, прављење машина властитим рукама није лако. Дакле, као алтернатива - купити готове производе.И сама израда из другог материјала такође није разумна, јер Крмача је гломазна животиња, а исто дрво неће издржати своју тежину. Зато је боље наручити готов производ. Али ако знате како да урадите много властитим рукама, и да сте добро упознати са заваривањем, можете сами направити дизајн.