Како направити кунић кунић?Раббитс

Крзно зечева је лијепо и меко, из њега се шиве разни производи од крзна - шешири, крзнени капути, прслуци. Понекад је тешко наћи доброг стручњака у одијевању (крзнар). Тако да морате сами учити. Прављење коже зеца код куће је дуг процес. Можда неће одмах радити - немојте се обесхрабрити. Покушајте поново и поново. Искуство ће доћи с временом.

Куници зеца иду на разне производе

Клање за крзно у доби од 6-8 мјесеци у новембру и марту. У овом тренутку, зец је најлепша и дебела длака.

Заклањањем, морате припремити оштар нож, хемикалије и со за облачење, правила.

Примарна прерада и складиштење

Да би се добила висококвалитетна кожа, заклано зечје треба правилно одерати, тј. Пажљиво одвојити кожу од трупа. Узмите си времена да не покварите језгро, нека вам неко помогне.

Облачење коже зечева почиње уклањањем остатака меса и масти. Топлу кожу окрећемо крзном унутра и њежно је стругамо од краја до главе. Нож мора бити окомит на обрађену површину. Може се уклонити и ручно наносити слојеве.Избегавати руковање сувим кожама. Са њима је врло тешко уклонити месо и маст.

Дешава се да не постоји могућност да се одмах скулптура склони.Да би се спријечило оштећење радних комада, они се морају забравити.Растегнемо кожу по правилу.Правило је велико слово "А".Хоризонтална попречна греда је обично направљена мобилном, тако да правило можете прилагодити величини обрадка.Доњи крај радног комада причвршћујемо тако да не иде у набор.У њима крзно престаје, а онда излази.

Димензије правила за кожу

Ако се на дан клања празнине не остављају притиснуте, оне ће се погоршати.Чување зечје коже без правила на хладноћи неће штедјети - квалитет таквих производа ће бити низак.

Плоче се чувају у складу са правилима на сувом, добро проветреном месту.Максимална температура у њој је + 30 ° Ц.Не складиштите у близини батерија или било ког извора топлоте.Касније ће постати крхки.Да би се акумулирало више празних комада, осушене коже се пресавијају у чисту, чврсто затворену кутију.Лијек за мољце се може ставити иу торбе.Пре намакања радни комад се мора уклонити из правила.

Облачење

За добијање висококвалитетних празнина потребно је напорно радити.Процес израде коже зеца састоји се од неколико фаза.Свака од фаза је важна и ниједна од њих се не може игнорисати.

Алати за израду коже: а) дрвени блок за одмашћивање, б) мртви крај, ц) ражањ, д) нож за одмашћивање

Намакање

Користи се за конзервиране празнине.Раствор садржи 50 г соли на 1 л воде. Да би се уништиле бактерије које се гасепротеин, боље је додати раствору боракс или карболну киселину:

  • карболна киселина (у кристалима) - 2 г;
  • ​​
  • боракс - 30 г.

Уместо боракса и карболне киселине, можете користити било који од доле наведених лекова:

  • цинк хлорид - 2 г по 1л воде;
  • норсулфазол - до 2 таблете по литру воде;
  • формалин - 0,5-1 г на 1 л воде;
  • двоструки натријум сулфит - 2 г на 1 л воде.

Потопите суву кожу у раствору.На 1 кг препарата има 3 л воде.Велики контејнер од стакла, нехрђајућег челика или емајлиране посуде се узима под натапањем.Притисни се тако да не плутају и налазе се на дубини од најмање 2 цм од површине воде.Намакање завршава када кожа постане слична свјежој кожи, језгра је мека, а коса се не извлачи из коже.

Промените раствор чешће, избегавајући ферментацију, око 2 пута дневно.За равномерну обраду обратка са времена на време мешајте.Намакање траје од 6 сати до 4 дана.

Намакање коже

Атмосфера

Дозвољено је сушење коже и сушење.Процес фрустрације је уклањање поткожног слоја.Потребно је потпуно уклонити остатке масти, прирези месо, филм.Ако је након клања почетни третман био темељит, тада је лакше проћи.

Остругати остатке и пржити на посебној конвексној дрвеној палуби.Очистите од репа до главе, а стране - од гребена до стомака.

Одмагљивање

За ово припремамо посебно топло рјешење: за 1 лвода - 4 г прашка за прање.Пажљиво избришите материјал да "шкрипи", односно језгро ће постати бјељи и почети шкрипати на вашим прстима. Испрати у води.А сада је ред за сапун.На 1 л воде (топло) узмите 10 г сапуна.Покријте пјену са рукама директно у раствор.Понови испирање.Након што сте објесили кожу, отресите воду тако што ћете тапкати штапом и обрисати сувом крпом.

Одмазивање коже је прилично компликована ствар

Крастање

Крзнени производи требају снагу или хабање.Снага се постиже обрадом киселим раствором.Такав третман се назива кисељење.За припрему раствора користи се:

  • вода - 1 л;
  • со - 30 г;
  • сирће у облику есенције - 15 мл.

Коже (крзно према унутра) су умочене у отопину.Не заборавите да их чешће мијешате.Пикирање је дуг процес и може трајати до 48 сати.

Тест за "отпад" разјасниће крај поступка.Узорак се прави на следећи начин: извадити празан слој из раствора, савити шупљину и компресовати.

Ако се на открићу појави бела трака, "сушење" и не нестаје за 5 секунди, тако да је процес завршен.

Цевчица

После раствора за кисељење, кожа садржи киселинске остатке.Да бисте неутрализовали киселину, ставите је у раствор бикарбоне 20 минута.Онда стиснемо празнине и избацимо их крзном.Ширимо гомиле, а врх је притиснут теретом.Време пролаза коже зеца варира од 12 до 24 сата.

Полагање коже

Таннинг

Важан квалитет готовог крзна је еластичност и отпорност на воду. Ова својства, као и додатна снага, додају штављење. Проведите га у посебном рјешењу. Бујовина храстове коре производи грубе и добре само за трајне ствари. Кора повјетарца или врбе даје снагу и мекоћу.

За штављење бирамо велики стари тигањ, који ћемо стално користити, јер су јухе од коре стабала слабо очишћене.

Плочице коре скухајте 30 минута, оциједите, филтрирајте и додајте 40 г соли по литру воде. Имајте на уму да ако у потпуности натопите празнине у раствор, онда ће и крзно замрљати. Дакле, четком нанијети инфузију коре на језгру, испасти и преклопити на кревет.

Сушимо се правила. За мекоћу, еластичност, повремено извадите из правила, лагано пијуцкајте. Предформа је спремна за подмазивање ако је постала мекана. За исту, можете обрадити језгро брусног папира.

Различити прописи за кожну кожу: а) клинасти, б) клизни, ц) рачвасти

Греасе

Ово је завршна фаза производње. Једињење за тов је направљено од једног дела жуманца и једног дела глицерола, то јест од 50 до 50.

Смесу наносимо равномерно са смешом и оставимо је неколико сати. Оциједите кожу и гњечите. Да би апсорбовали вишак масног ткива потребно је трљати кредом. Ми чешљамо крзно, производ је спреман.

Вреће од памука се користе за складиштење штављене коже. Не складиштити у полиетиленубудите пљесниви, добијате неугодан мирис и неуредан изглед.

Крзнени производи направљени од њихових властитих рукотворина су нам посебно драги.А ако и ви знате како да шијете, можете сами направити необичне ствари.Учите и покушајте, све ће испасти!