Како направити козју кожу код куће?Гоатс

Пољопривредници добро знају да њихове домаће козе треба узгајати не само због висококвалитетног млијека и здравог меса, већ и за финалну производњу висококвалитетних и меких кожа. Софистицирано одијевање било које козје коже захтијева изузетно промишљен и посебан приступ, посебне напоре и вјештине. Не могу сви успети буквално од првог пута. Потребно је пажљиво размотрити како се производња припремљених козјих кожа одвија код куће.

Ископавање козје коже је прилично компликован процес

Метода третмана амонијумовим раствором је тражена међу узгајивачима, али постоје и друге технике.Козја кожа се обрађује у фазама, тако да се сваки процес разматра одвојено да би се разумеле све нијансе које су важне за резултат.Обрада ће вам омогућити да добијете еластичну кожу, меко сјајно крзно.

Очување

Да би се кожа сачувала све док се не кува директно код куће, мора се конзервирати сувом сољеном методом. Необично сољење коже - захтева свјежу кожу која се распростире на равном поду, столу, али само са крзном унутра.

Када се посматрају мали остаци козјег меса, они се остружу шиљатим малим ножем. Затим, узмите уобичајену сол и поспите сву козју кожу, нарочито дуж ивица. Пресавијте материјал у уској омотници, а затимна пола.Оставите три дана у одговарајућој посуди.

После овог третмана, кожа се виси у хоризонталном положају тако да се кожа налази на линији самог гребена.

Ставите материјал у поткровље гдје је сухо и топло.Коже се могу лако складиштити дуго времена, али се побрините да се у најкраћем времену покрене злонамјерни кртица.

Кожа треба бити добро сољена, иначе ће трунути.Овај фактор је прилично негативан, јер касније коса нестаје.Стално покушавајте да дремате да бисте га добро одржали.

Кожу треба обесити за сушење

Омекшавање

Већ постоји сува кожа, која захтијева даљњи рад код куће. Претходно је потребно омекшати материјал - намакање. Поступак се изводи у дубокој посуди неколико дана.Намакање се одвија до 4 дана.

Да би се свака коза код куће правилно припремила, морају се поштовати одређени аспекти:

 • Вода мора бити мека - крутину можете лако омекшати користећи алкалије.
 • Температура на работната вода е 10-20 степени.
 • Количина течности се може лако израчунати: тежина коже се множи са 6.
 • Користити регуларну и приступачну кухињску сол да би се кожа козе бактерија ослободила.

Распад

Добро потопљена козја кожа мора бити уклоњена из поткожног слоја и влакана.Кожа мора проћи кроз процес разбијања - истезања.Технологија са којом се остварујекористећи палубу и оштре плетенице. Палуба се налази под углом од 35 степени, а на њој се налази кожа са крзном. Са лаганим покретима добро наоштреног плетенице, горњи танки слој се оструже.

Поступак треба да буде уредан - не оштећује кожу козе, која има деликатну структуру.

Спит за стругање поткожног слоја са коже

Пицклинг

Након што се ослободите коже од горњег слоја коже, можете почети да пецкате. То је процес темељите и правилне обраде козје коже са уобичајеном чистом отопином воде на бази одабране киселинске и крупне соли. Ово је потребно да би се значајно ослободила вунена влакна. Након поступка и даљњег сушења коже, потребно је почети радити с крзном.

Да би се процес обавио код куће, можете користити уобичајену сумпорну, оцтену, хлороводоничну или другу врсту киселине. Чешће користите прву опцију.Процес зависи од типа коже, тако да је приступ индивидуалан. Међутим, просечно време обраде је 12 сати.

Након процеса, тон коже постаје бијел, а језгра се претвара у груб слој. Материјал након сушења лежи и суши се око 10 сати. Запамтите да кожа мора бити потпуно сува, иначе следећи процес једноставно неће бити стваран и коректан.

Сумпорна киселина се користи за декапирање

Таннинг

Затим кожа постаје мека, али након влажења долази до процеса грубљења. Сада је потребно тамњење. МетходсНоси пуно, али хром-алуминијумско штављење је популарно за обраду кожа.Припрема раствора за један литар обичне чисте воде је следећа:

 • со у количини од 50 грама;
 • хипосулфит - 10 грама;
 • хром и алуминијум алум;
 • сода у количини од 0,5 грама.

Припрема изгледа овако:

 1. За почетак, сол се раствара у хипосулфиту и води.
 2. Кожа се ставља у раствор 45 минута, понекад се помеша.
 3. Затим се дода хромни алум.Али потребно је сипати дијелове тако да не наносе штету кожи.
 4. После сат времена, сипајте раствор алуминијума.

Алуминијум алум је неопходан за штављење коже

Подмазивање

Кожна кожа се суши, затим јој се даје жељена мекоћа и природна еластичност.Потребан вам је начин това, који се обавља уз помоћ раствора - пропорција по литру:

 • Свињска маст у количини од 450 грама.
 • 50 грама здравог рибљег уља.
 • Амонијак - 25 мл.

Топикално и амонијумово раство за припрему коже.Можете користити жумањке, глицерин или со.Претходно припремљено мазиво наноси се на кожу дебелим слојем 7 сати.Пратите правила - након сушења истегните кожу.

Облачење

Козја кожа, која је претходно била веома широка, растегнута, уклоњена и прегледана на неравнине, остаци филма, спречавајући пластификацију коже.Када постоје дефекти, морате да извршитепоследње пажљиво чишћење користећи све исте плетенице.

Готова кожа подигнуте козе је глатка и мека, пружа се са сваке стране.

Посљедња фаза је темељито чешљање козјег крзна. Биће вам потребан посебан алат који ће ослободити длачице, најмању прашину и будуће печење. Кожа након третмана блиста, разликује се по квалитету и мекоћи.