Како направити инкубатор за индоуток?Дуцкс

Петар Петров, звани Перов, ухватио је свињску птицу;Носио сам га на тржишту - тражио сам пола карте, дали су ми пени, а он га је тако продао.(паттер)

Инкубација индо-патки се може извести код куће

Патке су домаће птице, одавно су излежене и узгајане на фармама, и уз стварањефарме и перадарски комплекси се узгајају у великим количинама.Оне се могу назвати универзалним.Нема потребе за посебном храном, пажљивом бригом, лако се раставља, брзо расте и добија на тежини, а месо је масно, укусно и храњиво.Постоје посебне расе које имају добру производњу јаја. Али у последње време све више се подижу мошусне патке или јастребови. На много начина, они представљају нешто између гусака и патака.

У природним условима, преци ове птице узгајани су у Јужној Америци.Недавно су их припитомили.У Европи су увезени у КСВИИИ веку из Турске.Инстинкт инкубације пилића држан је на високом нивоу.Инкубација индоутока је значајно поједностављена због таквог фактора.Ово је посебно важно на фармама у којима хиљаде комада не захтева годишњу производњу.

Шта је то инкубација

Сам појам инкубације потиче од латинског „инцубато“,што значи "инкубација".У перадарској индустрији то се односи на уклањање младих стоке из јаја пољопривредних птица у посебним уређајима - инкубаторима.Они су били познати у Египту и Кини пре две и по хиљаде година, али су се пријеми држали у строгом поверењу.У Европи први покушаји стварања припадају 14. веку, али нису били распрострањени због несавршености технологије и недовољног проучавања режима.Почетак КСКС века био је обележен растом технологије и развојем живинарства на високом нивоу.

Тада су почели да се појављују први аналози модерних инкубатора.Сада је то главни начин добијања младих стоке у значајним количинама.

Култивација у инкубатору је норма у савременим фармама

Особитости оплемењивања

На фарми

Узгој мошусапатке у дворишту су прилично једноставне.Купује се драке и неколико женки.Птице имају инстинкт репродукције.Почев од раног пролећа, производња јаја се повећава.Женка распоређује гнијездо из импровизираног материјала, најчешће користи сламу из подлоге. Ако се власници унапријед побрину, прилагођавају се у ту сврху посебним ниским корпама гдје се птица осјећа заштићеном. Често се користи за повлачење картонских кутија, обложених врећицама, дрвеним кутијама.Требало би да буду у углу или близу зида, али не на пролазу.Место је мирно, мирно.Неопходно је да се то унапред уреди тако да га патка не уреди негде тако.Наравнособа треба да буде топла и сува.Не смијемо заборавити да ове птице долазе из јужних земаља.

Индо-мајка седи на гнезду само када број јаја досегне двадесет.Млади могу носити и до петнаест, можете јој дати још пар, али не више од седамнаест, иначе неће полагати сва јаја.Не препоручује се да се узима из гнезда, јер ће се у супротном хабање зауставити.Побрините се да му обезбедите доста воде.Важно је за храну и за очување влаге у просторији, за уклањање прегревања у гнезду, за одлагање паразита приликом купања.И то је начин да се вози из гнијезда, након што су пурице најодређеније кокошке.

Инстинкти за излегавање су добро развијени за индоуток, могу да седе до 20 јаја у исто време

Инпут инкубација траје 30-35 дана, након чега се рађапотомци - светло жуте грудице.

Развој индоути из јаја има неколико периода.

 1. Првих седам дана.Ембрион почиње да апсорбује кисеоник, јавља се прва фаза формирања унутрашњих органа.
 2. Од осмог до једанаестог дана формира се пол ембриона, коштано ткиво.
 3. Вјеверица је потпуно конзумирана, будућа пилић је већ у расутом стању, први шкрипа је унутра.
 4. Сакупљање, отварање шпијунице, ослобађање из љуске.

Одмах након рођења, они се стављају у чисту, суху картонску кутију или кутију од шперплоче, на дну које је прекривено меким папиром или новинама.Инсталирајте топлу и чисту воду за пиће у плитку посуду или пију.Водите рачуна о удобности: постављен у близини извора топлоте мало изнад 30 степени.

Нахраните пачиће, поспите их храном. Кувано јаје гњечи на врху. Формира се ефекат кретања. Деца реагују и хватају храну.

Ако је могуће, пустите га на коров. Од првог дана могу почети да га штипају и хватају летеће инсекте. Другог дана се додаје каша кувана у млеку, не треба је злоупотребљавати. Кисели и проузрокује дијареју. После два или три дана, пилићи покупљају мрвице са пода, додају се свеже свјеже сиреве, уводе се мекиње, а десетог дана се дозвољава да се кувају кромпир. Најбоља исхрана - близу природног.

Мале пачиће се такође могу пустити у воду од првих дана живота. У почетку је боље да је то плитка посуда са чистом водом.

Малолетник може пливати од првог дана

У специјализованим уређајима

Ако постоји потреба за подизањем пилића без патке, онда се користе инкубатори. За нормалан узгој морају бити добри и квалитетни. Купљена готова или направљена самостално.Затвореници у инкубатору излазе из јаја са скоро 100% вероватноћом.

Изградити инкубатор

Одлучите колико мошусних патака желите да растете, све у исто време, или их поделите на неколико појмова. Ако у исто време желите да прикажете више од 50 комада, размислите о томе шта ће бити инкубаторски инкубатор, колико ће нивоа бити у њему, водити рачуна о вентилатору који ће обезбедитиравномерно загревање ваздуха.

Труп не сме да преноси топлоту.Изолација ће пружити исту температуру кроз волумен.Ако то урадите сами - топли филцани филц, пјена, други прикладни материјали.Препоручљиво је узети објекат сличан старом хладњаку као основу за дизајн, али у недостатку најбољих, погодне су кутије од пресованог картона или шперплоче.У овом случају, направити двослојну изолацију, није сувишно дуплирати зидове.Израчунајте димензије тако да између пладња и унутрашњих зидова има око десет центиметара слободног простора на свакој ивици како би се осигурала циркулација ваздуха.

У инкубатору, који није опремљен вентилатором (до 50 јаја), на дну је направљено око шест рупа за вентилацију.

Ограда за инкубатор треба да буде добро изолована

Обратите пажњу: на дну ће бити посуда са водом, рупе не би требале бити присиљене.Приликом уградње, оставите раздаљину од око 5 центиметара испод за слободан приступ ваздуха изнутра, у супротном угљен диоксид који ће се накупити испод неће бити замењен кисеоником из околног ваздуха, ембриони неће моћи да се развијају и гуше.Закључак захтева опсервацију и вентилацију, па се препоруча направити малу рупу на врху, прекривену стаклом, величине око 10к10 цм, повремено га померати да би се приступило свежем ваздуху.

У примитивним инкубаторима, пладањ је имобилизован.Морат ћете сами окренути јаја.Обавезно их означите на супротним странама са различитим знаковима. Тако ћете бити сигурни да сте све окренули и нећете се збунити. Плитица је постављена на најлонску мрежу, металну или дрвену решетку. Препоручује се да се направи постоље за ваздух, или да се причврсте летвице на бочним зидовима и да се извуче. Постоје уређаји који вам омогућавају да истовремено савијете читав садржај за 180 степени. Изаберите најбољи начин за вас.

Гријана јаја играју главну улогу. Обратите пажњу на ово. Код кућних инкубатора најчешће се користе специјалне спирале или обичне сијалице. Вентили су доле, хладан ваздух који улази кроз ове отворе је такође доле. Ако су сијалице постављене на врху, температура ће бити равномерно распоређена. Ако их поставите са стране, топли ваздух ће се мешати са хладноћом, а грејање је слабије. На кућном инкубатору, дизајнираном за уклањање 50 индоутијата, довољно је подесити снагу грејача на 80 вати. Преферирајте три жаруље од 25 В или две 40 В. Топлота ће доћи са различитих страна, избегавајући загревање тачака, одржавајући стабилан режим.

Важно је да су сијалице сигуран извор топлоте. Препоручује се да их инсталирате не ближе од 25 цм од пладња, а спирале - 10 цм.

Конструкција и димензије инкубатора

Када сами направите инкубатор, мораћете да водите рачуна о контроли температуре. Пурцхасингелектронски термостат капацитета око 300 В, причвршћен са спољне стране, а сам сензор је смештен у инкубатор.Она ради око сат од мреже, подржава прихватљив опсег за инкубацију са тачношћу од десетина степена.Осигурат ћете се од топлине и хладних капи и повећати постотак здравог потомства.

Последњи додир је елиминација сувоће у инкубатору.Психрометар је посебан уређај за контролу режима влаге.Продаје се у продавницама кућних апарата.Ако имате потешкоћа са његовом набавком, онда купите два живина термометра, навијајући врх једног чистим завојем или памучном врпцом, чији је крај умочен у дестиловану воду.Поставите два термометра један поред другог тако да видите очитања оба.Температурна разлика ће дати индикацију влажности.

Избегла се јаја.Но дефецтс.Мора се оплодити.То је кључ за производњу здравог потомства.

Купљен на фармама или одведен тамо гдје је остао драк са паткама.Обично на једном драку узимају пет женки.Погледај пажљиво.Облик јаја је тачан, величина је просечна, отприлике иста.Јако контаминиране су уклоњене.Гледано у светло.Жумањак треба да буде у средини, увек са ваздушним јастуком на задњој страни.Пре полагања у инкубатору јаја се складиште у сувој, топлој соби са температуром од око 15 степени.После 5 дана складиштења, проценат очувања ембриона пада,стога треба скратити вријеме прикупљања.

Дезинфиковати пре инкубације. Да би се то постигло, темељито се чисти изнутра, третира се посебним раствором како би се убиле бактерије и микроорганизми, а затим добро испрати, осушити. Инсталирајте инкубатор за загријавање, а затим припремите припремљена јаја.

По съединаване на инкубатор, треба да се тестира без јаја

.

Пре почетка инкубације, мораћете проверити сакупљени кућни инкубатор на два или три дана. Ако је температура добро регулисана, влажност се одржава - идите на картицу. Успут, неки неискусни узгајивачи живине покушавају да положе јаја вертикално. Не ради то. Изгубићете на излазу.

Ако је ваш инкубатор индустријски - пажљиво прочитајте упутства за употребу, проверите све функције, припремите се за рад и наставите да испуните свој циљ - можете се размножавати. Период повлачења је 34-34 дана.

Из таблице контроле режима у инкубатору сазнајемо каква би требала бити температура

Када се инкубирају мошусне патке, влажност игра важну улогу. То су птице водене птице, стога би њена контрола требала бити трајна. Многи не мере влажност, већ једноставно сипају воду у посебне контејнере и пазе да се не исуши. Табела показује колико је влажност важна.

Шта треба да знате

За окретање од 180 степени потребно је оптимално лоцирање воћа у центру јајета. Он осигурава да ембрион неће се држати љуске.

Хлађење је неопходно за нормалну размену гаса унутра. Приликом загревања долази до експанзије, а издувни ваздух се помера кроз поре љуске. Приликом хлађења долази до компресије, улази свеж ваздух. Ово је значајна тачка. У супротном, мала риба ће се угушити у издувним гасовима. За нормалан развој је важна пуна вентилација.

Модови и инкубације у различитим изворима могу се незнатно разликовати.

Само ако се испуне сви потребни услови, из јајета ће се излећи здрава патка

Предности инкубације и узгоја индоутока

  \ т
 1. У склоништима је скромно. Довољно је да се припреми топла, сува просторија без пропуха.
 2. Једите храну. Омнивороус вам омогућава да им дате насјецкане зеље (коприва, куиноа, мрква и репа), мекиње, житарице, кувани кромпир, мрква, репа.
 3. Толерише ниске температуре. Можете оставити за зиму, али пазите да дуго не будете на хладноћи.
 4. Закључак није тежак.
 5. Принос младих стоке у мошусним паткама је висок, приближава се 100%, много је већи него код других пољопривредних птица.
 6. У кратком времену убрзајте.
 7. Имају довољну производњу јаја, јаја су већа од пилетине.
 8. Не бојте се људи. Лако се одржава, нарочито када су мали. Немојте се расипати када се храните, немојте се плашити шуштања.
 9. Није потребно имати резервоар. Довољно да се ставибазена или други контејнер у којем птице могу пливати.
 10. Не правите буку. Због недостатка кукања, они се у шали називају "глупим паткама".
 11. Заузима мало простора на фарми, може се узгајати у викендицама.
 12. Стални мониторинг није потребан, драке штити своју породицу од змајева, мачака, паса.
 13. Месо је нежно и није мастно. Препоручује се ослабљеним особама.

Као што видите, инкубација патака је једноставан и занимљив процес. Узгој није тежак, али фасцинантан.Трошкови су минимални, осим ако не купите индустријски инкубатор, али у овом случају добијате одговарајућу надокнаду.

Закључак: узгој индоуток профитабилног бизниса, инкубација није проблем.