Како нахранити краву да би се добило добро млеко Краве

Велика количина млека са високим садржајем масти се добија од високо продуктивних црно-белих крава, које су посебно храњене, доносећи њихову живу тежину на 700 кг. То су млечни производи и месо. Проведена су истраживања којима је утврђено да што је већа маса животиња, то је већи принос. Да би се произвело млеко, неопходно је да у телу краве постоје одређене супстанце које се транспортују до вимена крвљу.

Велике краве дају више млека

Спољне карактеристике високо продуктивних пасмина крава

Само говеда са добро развијеним тијелом (стернум и трбух), пропорционално вимама у облику здјеле или купке са средњим брадавицама, са снажним и здравим предњим и стражњим удовима, могу обрадити велике количине крви. Величина плућа и стање респираторног система зависе од величине груди.Ако крава има велики, тучени, али не прогибни стомак, може конзумирати велике количине сточне хране, чиме се производи јефтиније млеко.

Обимно виме млечних крава има танку кожу и добро развијено жљездано ткиво,падање и формирање набора после сваког процеса муже, који омогућава коришћење машинске млека и повољно утиче на здравље животиња - елиминише појаву маститиса.Снажни удови дозвољавају им да пасу више времена и мање одмора, што продужава живот крава.

Виме на чашка облика е карактеристична разлика на кравата

Настанаване на знакове на производството на млеко на стока

Продуктивност на млеко со висок садржај на масни и протеини.директна зависност од исхране крава музара и насљедних фактора, дакле стјецања јунице, питајте родитеље.Пожељно је да је теле произведено од чистокрвног и врхунског бика, који ћете наћи на станици вештачког осјемењивања.

Одржавање и исхрана музних крава утиче на количину млека.

Рационална и економична култивација јунице заснива се на обилном храњењу јефтиним поврћем и осигурава развој и раст за потпуну реализацију генетичке позадине добијене од родовника.

Хранљиве материје у исхрани помажу животињама да се крећу, дишу, раде срце, обезбеђују сталну телесну температуру, тј.Поред тога, потребна вам је продуктивна храна која се прерађује у млеко.

Услови на кравата имаат директен влијание на количество на млеко

Что платити?пажњу приликом храњења млијечних крава

Стелне краве треба да се хране телету да би се правилно развиле.Побољшана исхрана доприноси стварању у телу резерви минерала хранљивих материја, које затим повећавају количину произведеног млека. Уз рационално храњење, не бисте требали прехранити животињу.Приликом састављања оброка хране, не треба заборавити на неједнаке хемијске саставе и нутритивна својства разних поврћа, као и тежину, старост и димензије краве.

Јединица за исхрану је 1 кг зоби, што одговара 2,5 кг сена, око 6 кг сламе, 7 кг свеже траве, 3 кг кромпира.Корисно је хранити млијечне краве оброком добивеним од лана и сунцокрета, који имају већи постотак прехрамбене вриједности од зоби.Што је већа величина животиње, то више захтијева број јединица за храњење које подржавају храну, као и повећање производње за производњу млијека.

Храна мора бити разноврсна, храњење не треба прекидати.

У љето, већина прехране краве требала би бити свјежа трава

Правилно храњење музних крава је гаранција да ће млијеко бити укусно и здраво.Прехрана краве може је повриједити. Млијеко се формира у њеном тијелу само ако садржи довољну количину супстанци одређеног омјера које су неопходне за тијело животиње. То су угљени хидрати, витамини, макро и микронутријенти - сумпор, кобалт, калцијум, фосфор, јоди друге, које обезбеђују кравље тело посебним адитивима за храну који су укључени у њихову исхрану.

Шта крава треба да једе да би повећала производњу млека?
 • Храна са великом количином угљених хидрата, која се брзо пробавља у желуцу, формирајући глукозу, и део су сточне репе, кромпира, шаргарепе, зоби, кукурузне силаже, махунарки и сена житарица.
 • Љети требају свјежу зелену траву, угљик, витамине и концентрате.
 • Мешавине крупне крупне хране са јаким протеинским хранивом.
 • Храна за силажу (најздравија од граха и кукуруза).
 • Бонемеал.
 • Сен, побољшава варење.
 • Додавањем урее (карбамид) у храну која храни бактерије желуца, обогаћујући их протеинима.
 • Поврће и коренасто поврће - репа, бундеве, шаргарепа, кромпир, тиквице, које утичу на побољшање апетита и повећање производње млека.
 • Концентрати.

Тъкини и друго зеленчука повече производство на млеко

.

Правилно збрињавање крава и јуница

Лети животиње треба да проведу много времена на испаши на ливадама са бујном зеленом травом. У зимском периоду треба користити круту суху постељицу од сламе, очистити виме, ноге, кожу, након сваке мужње, пажљиво обрисати виме и брадавице, подмазати их вазелином како се не би сломили, краву узимати најмање пар сати дневно. Не можете правити буку и грубо руковање кравама.

Посебна пажњазахтевају телад која се хране мајчиним колострумом до шест месеци. Они се не могу претерано трошити и пажљиво и постепено се навикавати на конзумирање различитих намирница.

Простор у којем се држи теле мора бити простран, сух и лаган, са добром вентилацијом. Потребне су му свакодневне шетње и уклањање на пашу. Не заборавите да се за узгој велике, високо продуктивне, здраве говеда, јуница мора правилно хранити у прве двије године након рођења - животиња се формира у том временском периоду.

Дигестија, формирање млека, кости и скелетна мускулатура се развијају у јуница након шест месеци старости. Хране се уз помоћ сочне, грубе и зелене сточне хране и концентрата, која развијају гастроинтестиналну активност телади, штите их од склоности гојазности и раног почетка пубертета, и доприносе производњи стоке са високом производњом млека.Зими, за храњење, користе се сено житарица, сточна репа и доброћудна силажа, а љети - свежа зелена трава на пашњацима.

Ходање пашњака може значајно повећати продуктивност крава

Феед аваилабле:

 • Грубо, суво са много влакана (сено са сламом).
 • Зрно или концентровано, садржи потребну количину неопходних супстанци и компоненти основне исхране стоке (оброк, колачи, витамини и минерали).
 • Сочне, које укључују свеже ливадско биље, поврће, силажу.
 • Зелена - лако пробављива и пробављива трава, која у великим количинама садржи високовредне протеине и многе друге хранљиве материје.
 • Дијететски деликатеси - зоб, јечам и пшеница.
 • Гуменними - слама јечма и овса.
 • Гране - гранчице иглица: бор, смрека.
 • Витамински и минерални додаци (со, коштано брашно).
 • Млечна крава треба да унесе довољну количину течности, најбоље од свега, чисту воду.