Како можете направити свој кавез за зечеве Раббитс

Пољопривредна производња је увијек била профитабилна. Можете држати кокоши, свиње и козе, али зечеви су увек били посебно популарни, јер су непретенциозни и не захтевају посебну храну. Али они дефинитивно требају посебне кавезе за зечеве, није уобичајено држати те животиње у штали.

Ћелије су потребне за држање кунића.

Величине ћелија

Прије изградње кавеза за зечеве, потребно је пронаћи цртеж према којем ћете радити. На интернету можете сами пронаћи спреман или нацртати цртеж. За ово морате знати величину ћелија за зечеве. Почетни узгајивачи би требали знати да ниједан кавез није довољан за узгој ових животиња. Треба нам неколико кућа за зечеве, најмање три.

За одрасле зечеве

Два одрасла зеца стану у кућу са два дела. Минималне димензије су: 140 цм дуге (боље од 210-240 цм), ширине 60-70 цм, висине 50-70 цм. Кућа за зеца може се направити у два спрата, што ће помоћи уштеди простора.

Къса от 2 секции за одрасли кукавици

Кавез за младе

У кавезима за зечеве, наиме за младе животиње, држе се зечевиу групама. Израда кавеза је једноставна: минималне димензије стана за младе су: 200–300 цм на 100 цм, висина - 35–60 цм. Понекад не праве одвојене ћелије за младе животиње, већ их држе уобичајеним, за одрасле, рачунајући број појединаца у области која им је потребна.

Кућа за зеца са смећем

Кућа за зечеве са дјецом, за узгој, састоји се од сточне хране и краљевских дијелова, који су одвојени преградом. Има рупу. Требало би да се налази непосредно изнад пода (10-15 цм) тако да зечеви не могу изаћи из гнезда. Куће за зечеве (матична течност) имају величину од 0,4 до 0,4 м и висину од 20 цм, а налазе се у прегради материце непосредно пред вратом. Ево примера цртежа ћелије са матичном ћелијом.

Цртање ћелије са матичном ћелијом

За дивовске зечеве

Величина кавеза зависи од величине дивовских зечева. Ако сте стекли дивове, они ће бити скучени у стандардним кавезима, потребне су вам велике куће. За узгој гигантских зечева, неопходно је становање ширине 0,75 м, висине 0,55 м, дужине 1,7 м. То је минимум који би био добар да би га повећао.

Правила производње кавеза

Ако одлучите да сами изградите своје кавезе за зечеве, морате знати нека правила тако да за неколико месеци не морате да правите нови.

  • Кунићи су глодавци, па је за оне који желе сачувати кавезе за зечеве, боље заштитити све дијелове дрвеног оквира који се налазе унутар кавеза тако што ће их обрезати металом. Биће потребносамо неколико сати, али онда ће кавез за зечеве служити 10 година дуже.
  • Антисептик се не може користити. Кућни љубимци могу бити отровани.
  • Кров не треба да пати од влаге. За њу је боље користити шкриљац. Ако ваши зечеви живе на улици, немојте правити метални кров. Под утицајем сунца, постаје вруће, а животиње ће бити непријатне у овом загушљивом простору.
  • За оквир кунића кунића се користи шипка (50к50 мм). Може бити од метала. Мрежа ланца, чије су ћелије 25к25 мм, погодна је за оплата. Решетка је потребна за фасаду, за странице кућа и врата. Леђа су увек глува, јер то су лоши нацрти.
  • За изградњу пода, узмите решетку са ћелијама од 25к25 мм или 10к25. Због тога, измет се не акумулира у ћелији, већ се акумулира у посебном бункеру или се котрља на земљу нагнутом. Чврсти под у зечији нећете видети.

Приликом изградње кавеза за зечеве, морају се поштовати одређена правила

Код зечева, врло оштар урин, који се апсорбује у чврсти под и узрокује труљење дрвета. Ако није мрежа, онда под може бити прекривен шипкама, између којих се налази размак од 0,5-1 цм. Онда зечеви неће поддерматити. Али мора се стално уклонити и опрати, осушити.

Како изградити кавез за зечеве

Ако желите да правилно изградите своје руке, онда ће вам корак по корак помоћи. Ово је најлакша ћелија коју треба држати.само у покривеним подручјима.Према овом упутству, могуће је производити кавезе за зечеве и за улицу, али користити ПЦБ

Цртеж се може направити фокусирањем на величину кавеза за зечеве: величина 1,5 са 0,7 м и висина 0,7 м, али је пожељно направити кавезе за зечеве, чиме се штеди материјал, дакле базаОквир је постављен: 3 м на 0,7 м, висине 1,2 м напријед и 1 м иза, није тешко направити цртеж такве ћелије.

Како направити кавез за зечеве властитим рукама?Ево водича корак по корак.Припремите све потребне материјале:

  • шперплоча, 2 листа (* 1,5 к 1,5 м), дебљине 10 мм;
  • шипки, 10 комада: дужина 3 м, 30 * 50 мм;
  • решетка од метала са ћелијама од 15 мм, 3 м;
  • вијци 30 и 70 мм, 2 кг;
  • Алати за рад.

Израда оквира.На чврстој, глаткој површини, скупљамо оквир величине 3 м за 0,7 м и висину 1,2 испред и 1 м иза конструкције.Оквир би требао бити на ногама.

Скелетни кавез за зечеве

Ми причвршћујемо мрежицу ​​на под будућег кавеза, она не може доћи до ивица кавеза, јербиће матичне течности.Под матичне течности је чврст.

Израда стражњег зида: изрежите га на величину и причврстите на вијке преко цијеле површине.Листови шперплоче причвршћују се дуж ивица ћелије, гдје нема мреже - ово су будуће матице.

Започните дело на матичним ћелијама.Да бисте то урадили, причврстите шипку, која се налази вертикално, и причврстите зид на њу, у њој према правилима направите рупу.Шипке су причвршћене за зидове матичне лужине, а капица матичне течности је причвршћена на њих.

Кавез за кунић: производњаКуеен целлс

Израда фидера: Треба да направите уређај за храњење. У средини кавеза причвршћујемо вертикалну шипку, на њу су причвршћена два хранилице, висине 7 цм и ширине 30 цм. Од шперплоче морате направити оквир за храну, посебан уређај, чији се врх уклапа између водилица, а дно се налази директно у доводу.

Кавез за куниће: прављење хранилице

Кавез за куниће: хранилица постављена на оквир

Поред главног додавача, постављен је хранилица за сијено, која је направљена од челичне жице.

Раббит Цаге: Хаи Феедер

Обложимо слободан простор шперплочом, поставимо кров, у којем је улазни отвор 5 цм испред и 10 цм са сваке и иза. У средини би требала бити рупа у којој ће се хранити. Одозго је боље поставити поклопац тако да глодари не упадну у њега. Остаје само уградња врата од 30 до 50 цм, а за њихову производњу потребна вам је решетка. Кавез је спреман.

Раббит Цаге

Ако вам се не свиђа ова шема израде кавеза за зечеве властитим рукама, постоји детаљна видео инструкција. Постоји објашњење корак по корак. Прави цртеж ће морати да уради сам.