Како можеш да кажеш пол пиле Пилићи

Власници пилића стално мијењају стару птицу у нову. Купују се и одрасле кокоши, али много је исплативије купити пилиће. За њих није тешко бринути, а након неколико мјесеци постаће младе кокошке.Али постоји један проблем - под пиле. Пилићи купљени на тржишту могу прерасти у пијетла.А за оне који узгајају пилиће од кокоши несилица или инкубатора, корисно је знати колико ће пилића имати. Како одредити пол пиле?

Секс пиле је важна вештина за фармера

Доказане методе

Да бисте утврдили пол излежене пилиће, можете користити доказане, поуздане методе.

По боји у педигре пилићима

Овај метод је ефикасан само ако су пилићи педигре. Тада се под разликује по боји.

 1. Крстови. Ова пасмина се најчешће користи у фабрикама. У доби од једног дана, пилићи се разликују по боји: беж расте у слојевима, а бијела боја је боја пијетлова.
 2. Аутосек (Леггорн, Легбар, итд.). Пилићи у доби од једног дана разликују се у боји: пиле је монотоно, могу бити бијеле, сиве или црне. И "момци" се излазе са пругама.
 3. Брахма. Излегање женки из јајетаукрашена је јасним пругама на леђима и истим јасним тачкама на глави. И мушкарци их имају, али изгледају мутно.
 4. Пасмине Рходе Исланд и Нев Хампсхире. Другог дана се на глави будућих пилића виде тамне мрље и пруге, док их пијетлови немају.
 5. Адлер сребро. Женке су жуте боје, а мужјаци су боје лимуна, са црном траком на глави.

Лако је разликовати спол чистокрвне пилетине. Много је теже за оне који имају једноставне пилиће, јер Пилићи имају другачију боју, без обзира на пол.

Адлер женски

Јапанесе Метход

То се назива јапанска метода, јер у овој земљи се користи за одређивање пола пилића у индустријским постројењима. Овај метод је сложен, али тачан. Да бисте га користили, узмите пилетину, која је већ 6-7 сати и обавите низ акција. Новорођену бебу се не може проверити на овај начин, оштетити слабо тело. Али чак и након 18 сати у месу или 15 сати у јајима, ова метода неће радити, јер појављује се набор који отежава одређивање пола.

Следователно, следва да се следат рокове: интервал от 6 до 15

 • часа. након излегања.

 • Како се ради:

  • гнијезде треба узети у руку и притиснути на желудац како би се појавили нагомилани измет;
  • држећи ноге, окрените га наопако;
  • пажљиво истегните клоаку другом руком, лагано је увијте са стране стомака;
  • пажљиво га испитајте: ако постоји мали квадратић, то је пијетао, ако не - пилетину.

  Апонски метод за определане на секс

  Народне методе

  Ови начини помоћи у одређивању пола пилића такође могу бити тачни. Главна ствар је пажљивост, опажање и жеља да се сазна ко је испред вас.

  Преглед крила

  1. Када кокоши наврше 2-3 дана, погледајте њихова крила. У "момцима" они су лакши него код пилића. Касније ће све имати исту боју.
  2. Повуците крило пилића, исправите га. Потребно је научити прва крила крила. Прво пилићи, тако да је 6-7 примарних пера веће од осталих, тј. имају дуга пера и кратка. Пете све перо су исте, равномерно су распоређене.

  Фледглинг цхицкенед цхицкен

  Инвертед

  Ово је једноставан метод, али није тачан. Пилић је ухваћен за шапе и окренуо се тако да је наопако.Ако беба повуче главу, то је „девојка“, ако је извади и погледа око себе, подигни је - пјетлића.

  У одраслих пилића

  Особа са искуством одређује спол и више одраслих пилића у доби од 2-3 седмице. Ево главних критеријума на које се морате ослонити.

  1. Прегледајте перје. За "девојке", длаке се љуште раније него за "момке".
  2. Погледајте величину пилића. Петлови расту први, а затим прекрију перје. Због тога су већи пилићи петлови.
  3. Прегледајте репове. Код пилића, они расту брже. Но, пијетлови с временом у њему су видљиви косити - заобљена пера. Пилићи их немају.

  Кад Цхицкс окрене двапетомјесеци су још приметнији: њихова капица и брада већ расту, "лице" постепено постаје црвено, ноге су испружене, шапа је огромна, масивна.

  Мада скалпок може да расте у кокоши.Он истиче да је она јаје.

  Одредјивање пола одраслих пилића је прилично једноставно

  Одређивање пола пилетине у јајету

  јаја, многе фарме перади би користиле ову методу да не би упрскале јаја петлова, јерто је скупо.Пилићи су популарнији, али се дешава и да 80-90% пилића прераста у пијетлове.Јапанци су потрошили милијарду долара да ријеше тај проблем, али нису успјели постићи резултате.Али постоје популарне методе.

  Методе за одређивање пола у јајету:

  1. Указана јаја - петлови, округле кокоши (метода није тачна).
  2. Узмите јаје са оштрим крајем и пређите прстима друге руке преко њега.Ако осетите да на површини постоји прстен и кврга, онда је ово јаје са мужјаком, ако је површина глатка - са женском.
  3. Узмите овоскоп и осветлите јаје од оштрог краја до тупог.Онда направите ваздушни јастук.Ако је центар - биће мушко, ако се помери - кокош.

  У Сједињеним Државама, да би се ријешио овај проблем, количина протеина у храни је смањена.

  Наши мајстори једноставно уклањају младе петлове и трче до кокошака старих три године.Онда неће сва јаја бити оплођена, али ће "девојке" бити више.Можете користити старе слојеве и младе пјетлиће.