Како лијечити свињску еризипелу код куће Свиње

Ја рађам свиње за заразне болести. Поред главе свиња, она се налази и код оваца. Узрочник свињске еризипеле може бити унесен од животиње заједно са храном. Болест је акутна и практично је тешко излијечити народним лијековима, тако да треба прибјећи вакцинацији и лијечењу антибиотицима.Особа такође може добити инфекцију од болесне животиње, посебно ако постоје огреботине или огреботине на рукама или другим деловима тела, тј. сломљена кожа.

Свињска еризипела може пренијети на особу

Како препознати болест?

Кратки инфективни грам-позитивни бацил узрокује рађање свиња. Период инкубације, и код животиња и код људи, је веома кратак - само до 5 дана. Дакле, ако је дошло до контакта са болесном животињом, онда је потребно пажљиво пратити њихово здравље. Када инфекција уђе у тело, кожа се прво претвори у црвену, појављују се водени мехурићи, а затим настаје едем. Уз то, у лимфном систему постоје упални процеси. Болест је праћена високом константном температуром од преко 39 степени. Особа почиње цвилити и тешко повриједити зглобове.

Данас постоје модерни и ефикасни третмани, иМогуће је поразити ову заразну болест за 2-3 недеље.

Симптоми ове болести код животиња се развијају веома брзо.Сама по себи, болест код свиња може се појавити у хроничном облику, а можда и акутно, скоро фулминантно.Ветеринари чешће региструју акутни ток болести, у којој постоји велики проценат смртности становништва, ако постоји епидемија ове болести у том подручју.Због тога, лечење треба да почне када нађете знакове болести првог дана.И што се раније почне са лечењем, животињама се дају антибиотици, а више се надају да се могу спасити.

Савремени лекови успешно се боре против еризипела

Код свиња са еризипелом појављују се следећи симптоми:

  • летаргија и апатија;
  • готово да их не занима храна;
  • висока температура;
  • мало се крећу, више лажу.

Ускоро се на кожи појављују тумори, најчешће у врату, са стране и на леђима.Након два или три дана томе се може додати кратак дах и брз пулс, који може досећи и до 100 откуцаја у минути.

Ако се не предузму мјере за лијечење животиње, онда се након неколико дана свиње и прасад не могу спасити.

Ако пронађете прве знаке болести, треба да контактирате свог ветеринара.Само стручњак ће моћи да одреди шта је ваша животиња болесна.На крају крајева, симптоми еризипела су у почетној фази веома слични уртикарији, која није заразна болест.Ерисипелас се може разболети почевшиод 3 месецавирус улази у храну.

Мере за лечење и превенцију еризипела код свиња

За лечење се користи специјални серум који се користи у комбинацији са антибиотицима.За сваку животињу, серум се даје у појединачном волумену, који зависи од тежине.Само смеша пеницилина са серумом може да убије вирус ове опасне болести.Третман се спроводи код куће током недеље.Дозе и интервали примене лека прописује само ветеринар.Када се третман спроводи, власници морају пажљиво пратити исхрану животиња. У овом тренутку свиње су жедне, тако да увијек мора бити довољно свјеже воде у њиховим коритима или посебним посудама за пиће. Да би се спречила ова опасна заразна болест и да се не изгуби стока, препоручује се вакцинација свиња.Прва вакцинација се врши свињама у доби од 2 мјесеца, затим се понавља након 20 дана, а ревакцинација треба обавити након 5 мјесеци.

Болесни свиње треба да пију много

Мере предострожности за вакцинацију животиња

Вакцина против еризипела свиња је припремљена на основу соја БП-2.Споља је фино порозна маса која има беличасто-жуту боју и раствара се без остатка у сланом раствору.Ако је економија неповољна за ову болест, онда се болесници изолују и инокулирају БП.Ово се ради заједно са антибактеријским лековима као што је наведено у упутствима.Радите само са БПспецијалне рукавице.За профилаксу се уведе серум у пролеће, а прасад се инокулира током целе године у периоду од 3 месеца.

Немогуће је увести БП ако животиња пати од паразитских обољења, тешко је исцрпљена, ослабљена или има друге заразне болести.

У овом случају, употреба народних лекова.Ако се током манипулације животињама вакцина против БП пребаци на кожу или слузокожу особе, онда је треба испрати под текућом водом, опрати руке сапуном, а затим третирати раствором за дезинфекцију.Ово је посебно важно за посматрање ако постоје било какве огреботине или чак мање огреботине и посекотине на рукама.Месо и други производи, ако су вакцинисане животиње заклане, могу се продати без икаквих ограничења.Међутим, треба поштовати само једно правило: клање треба обавити најраније 7 дана након ињекције БП.У супротном, месо се неће користити за храну.

Ако БП остаје у боци или пакирање на боцама није затегнуто, нема одговарајућих ознака, постоје неке нечистоће, онда се могу дезинфиковати само кључањем најмање 15 минута.

Свинина се може продати неделно по вакцинациата

Народни лекови за еризипеле

Че животиња е ухватила това опасна болест,затим народни лијекови могу олакшати његово стање прије доласка ветеринара, незнатно смањити бол и патњу. Код куће, треба одмах, чим се болест открије,дезинфикујте собу, изолујте болесну свињу или прасад. Ако тело животиње има црвене мрље, које, када се притисну, добију беличасти тон и температура прелази 40,5 степени, можете користити народне лекове.

Потребно је разблажити сирће у количини од једне боце по канте воде, натопити јутарњу или другу грубу и густу тканину у добијени раствор и покрити свињу или прасад. Код еризипела животиње често имају затвор. За клистир, морате припремити сапун и направити клистир за болесну животињу прије него што ветеринар дође. Ови једноставни народни лекови мало ће смањити патњу болесне одрасле животиње и прасади. Прву клистиру у количини од 1-2 литра, у зависности од старости, треба урадити свињама, јер мање су издржљиви.

Столарица добро помаже код еризипела

Места која се налазе на кожи свиња или прасади црвене боје могу се напрашити кредом у праху и завојом од црвене тканине, ако је могуће. Такав компрес ће уклонити тумор за неколико дана. Ако је то тешко за одраслу животињу, онда таква компресија може спасити свиње. За ублажавање бола код прасади такође се може стиснути столисник или златна кугла. Само потешкоће леже у томе како да завијете завоје на кожу?! Народни лекови се користе у заразним болестима, али животиње треба лечити специјалним лековима, а препоручује их ветеринар.

Патогени умиру током обрадепросторије које садрже свиње, бјелило, врућу каустичну соду, врући сок. Због тога, шупа треба одмах обрадити једно од решења.

Ове народне лекове треба одмах употребити чим се открију први знаци болести. Чак и ако није еризипела, већ само уртикарија, иако су симптоми ових болести посебно у раној фази веома слични, онда ћете само помоћи вашим кућним љубимцима са народним лековима.