Како изградити посао узгоја коња за коњско месо

Коњи су домаће животиње, били су близу човека хиљадама година.Од давнина се користи у војним пословима, пољопривреди, рекреацији, добијању млијека и меса.Створене су посебне фарме различитих праваца.Узгајају се коњи за оплемењивање и коњички спорт, развија се туристички бизнис.Хипотерапија се користи за лечење људи - лечење болести мишићно-скелетног система јахањем, и здрава храна уз помоћ кобила и коумиса (кобиље млеко ферментисано специјалним квасцем, чији је тачан рецепт чуо локално становништво).

Месо коња је веома корисно месо

Међу овим сортама, узгајање коња за месо добија на популарности. То је због високих прехрамбених квалитета и чињенице да су трошкови това знатно нижи од прихода, накнада је значајна. Историјски гледано, на неким територијама, коњско месо се мало користи у храни, док су у другим кобасицама са таквим додацима велика потражња.Успех у узгоју коња за месо зависи од структуре, традиције, приоритета локалних становника и компетентног приступа пословању.

Укус и боја другова није

Чешће се месо користи у храни младих ждребади или коња до 3 године старости, што има осебујан ретроокус.Неки историчари тврде да је пре руског крштења коришћена као храна на територији словенских народа.Данас је то деликат номадских турских и азијских племена, који цене кљукану кашицу кази-цард и цхуцхук.У Немачкој и Француској, коњско месо се додаје у састав кобасица како би се добило осебујан укус и еластичност.У неким земљама Европе, Азије, Америке, људи га узимају за храну.У Сибиру и на Далеком истоку - то су Јакутија, Татарстан, Башкирска, Калмикија, Бурјатија.У Азији - Казахстан, Узбекистан, Киргистан.У Америци, Канади. Међутим, Бразил, Индија, Велика Британија, Ирска, Шпанија, Сједињене Државе и Туркменистан не поздрављају употребу коњског меса у исхрани.И Цигани и Јевреји га не једу.Арапски народи не забрањују, али не одобравају.Потрошња коњског меса је „макроох“, хране се само у вријеме тешке глади.

Нама всички народи не толериру коњска исхрана

Вредност и съдържание

За расплод за тов, рассите, които не захтеваат сложена нега искупо, са најбољим резултатом и квалитетним месом.Његов укус није нижи од говедине.Састав је приближно следећи: вода је око 70%, масти - 5%, протеина - 23%, додатни састојци, соли - 1%.Месо коња је густо, са малим пругама.Боја је тамно црвена, у зраку постаје тамносмеђа или плавичасто-љубичаста, лако се пробављаљудског тела, препоручује се за опоравак од прошлих болести.Екстерна, чврста маст - уклања холестерол из организма.

Убоину је одлучио да се подели у две категорије:

 • дијета, не маст (млади и пол до две године);
 • мрамор, масти (старост од три до пет година).

Оцена зависи од дела тела из којег је узет. Љубитељи масти преферирају месо од врата, ребара, перитонеума, а дорзални дио је цијењен по укусу.

Месо коњског коња од коња не старше од две године

Пасмине за клање

Животиње намењене за клање треба да буду добро одржаванеда добијете укусан и нежан производ.Препоручује се узгој камења прилагођених природним условима.У Калмикији су се жребци дуго узгајали без воде, али је месо остало дебело и сочно.

Савет: изаберите локалне пасмине за узгој, оне су историјски прилагођене природним условима у том подручју.

Башкирске, бујатске, тува, Јакутске, Новокиргиз, Кушум, Кустанај, Кхакасс, Нарин, Аук, Минусинск, Киргишке пасмине су углавном формиране природном селекцијом на пашњацима са садржајем стада.

Од трупа добијају онолико крава, колико од крава и бикова.Са садржајем испаше, принос достиже и до 56-62% (принос пулпе у трупу је око 75-80%) од 400-450 кг.ливе веигхт.

Приликом гнездења жребаца за месо у шталама, преферирају се тешке расе.Са тежином од 600-800 кг.клањепринос је скоро исти, до 54-62%.

Предност садржаја стада је ниска цијена хране, стабилна храна кошта више живе масе.

Разплодни коњи на паши допуштају достизање приноса до 62%

Дотјеривање

Коњ је биљојед.За исхрану су потребне траве (сено), вода и свеж ваздух.

На травњацима

Садржај стада идеалан за тов.Вишегодишње траве се саде на пашњаке ради бољег исхране стоке.Препоручљиво је имати неколико пера, штала или штагаљица са штандовима.Животиње се ноћу уносе у њих и чувају у екстремној хладноћи.У хранилицама треба да буде зрно, сочна храна, сено.

Вода и со су обавезни, минерални додаци за животиње се понекад користе уместо соли.

Трошкови одржавања стада су минимални.Трошак клања стоке премашује трошкове това.Често се клање врши пре зимовања.Постоји неколико разлога за ово:

 1. Осјећај приближавања хладноће, коњи добијају на тежини, тако да је стопа клања у овом тренутку већа.
 2. Месо се најбоље чува на хладном.
 3. За зиму, номадски људи имају залиху хране.

Узгој стада је врло профитабилан

Ако нема степа и прерије

Алтернатива за одржавање стада су мали пашњаци, оловке, штале.Предност се даје месним пасминама, оне имају велику масу и више излаза из једног појединца.Товљење прије клања комбинира испашу животиња на пашњацима и храњење.

Бест Роугх Фоод фор Аллбиљоједи - сено.Житарице - зоб, јечам, раж - омиљена и корисна делиција.

Терцијарни и његови деривати се не дају у храну.Кукуруз, мекиње, уљане погаче - додатак комплементарној храни.Сочан прелив, који јако воле, репа, шаргарепа, кромпир, репа.Додају се кукурузна силажа и шећерна репа.Код това дати до 30 кг.по дану.78који током године доноси тежину животиње на 400-450 кг., у овом случају је производња 55-58%.Профитабилност расте због смањења рокова узгоја и постаје иста као код говеда.Већ у шестомјесечној старости ждребе теже око 200-250 кг.Вредност и укус зависе од дебљине.

За тов високе брзине користи се посебан адитив, пребиотика за напајање Стартер, Престартер, замена за млеко и друго.Садрже микроорганизме који улазе у црева, обнављају микрофлоре, убрзавају ензимске процесе, откривају потенцијал појединца, повећавају раст животиња.

Ждребада се храни кобиљим млеком до 2-3 месеца.Почевши од другог месеца дају комплементарну храну.

Периоди това прије клања су два до три мјесеца.Немогуће је радити на пастувима за клање, они губе на тежини, квалитет меса се смањује.За народе који су дуго узгајали стоку за храну, уобичајено је да се узгаја одвојено.

Код кућесадржај се мало разликује од стабилног.

Забрањено је радити на месним коњима

Где продат производ

Ако послујете на коњима, морате водити рачуна о продаји. Као опција - продаја преко трговинске мреже, на погонима за прераду меса.Могуће је изградити властиту кобасичарницу са пушницом.Готове кобасице се продају у продавницама, мотелима, домовима за одмор. Анализирајте предности и мане унапријед, направите пословни план.

Приходи

Дио становника села преселио се у градове. Села постају празна, пашњаци се ослобађају. Правилно искористивши ову ситуацију, препоручује се да се за испашу користи празан терен. Трошкови за храну ће се смањити, добит ће се меса, а приход ће се повећати.

Предности узгоја за месо.

  \ т
 1. Незахтјеван садржај.
 2. Употреба за товне пашњаке.
 3. Садржај на отвореном простору.
 4. Извор дијететског меса.
 5. Додатни приход - марево млеко.
 6. Исплата 1-3 године.
 7. Ниски физички трошкови.

Недостаци

 1. Табу за неке нације.
 2. Не једе се свуда.
 3. Повећање броја вегетаријанаца.

Узгој коња је профитабилан и профитабилан. Ово је тежак, али занимљив и узбудљив посао. У пословању, успјех долази када се израчунавају ризици. Одлучите о почетном капиталу. Изаберите место за узгој и узгој. Финд фееди продају, покупите особље.

В този бизнес, пълно възстановава се следва за три години, а доходите над разходите.

Дакле сада знате шта је узгој коња као бизнис, исправно га градите.