Како изградити гуску Гуске

Прије изградње гуске, размислите гдје ће се налазити на локацији.Неопходно је узети у обзир чињеницу да се она налази на одређеној висини.Пожељно је да се у близини куће налази резервоар, а гуске могу да пливају и купају се с времена на време, а такође могу да добију део своје хране за себе.

Пре гуске, треба да направите пашњак за ходање перади

Основни захтеви за гуску

Окренути фасаду зграде гуске на југ, саса исте стране, препоручљиво је опремити малом оловком, у којој птице могу остати данима у љето. Важно је само направити балдахин тако да се не смочи.

Величина просторије треба да буде направљена на основу тога што једна птица треба да износи један квадратни метар простора.Ако направите ближе слијетање, постоји вјероватноћа озбиљног загађења и загађења простора у просторији, што ће довести до репродукције патогених бактерија, што ће имати лош учинак на здравље птица и довести до смањења производње јаја и производње меса.Израда штале за гуске више није рационална, јер ће то проузроковати непотребне додатне трошкове.

Неопходно је одржавати одређену микроклиму у гуски:

 • Температура зрака треба бити 22-25ºС.На вишим температурама, птица много пије, гуши се и може да умре,ниске температуре узрокују накупљање гусака и узрокују промрзлине.
 • Влажност мора бити одржавана у распону од 60-70%.Уз ниску влажност гусака пресушују мукозне мембране очију и респираторног тракта, перја постају крхка, висока влажност доводи до стварања плијесни и разних болести птица.
 • Довољно осветљење.Са снажном сенком, птице почињу да једу лоше и постану троми, вишак светлости доводи до повећане раздражљивости и канибализма међу гускама.

Гуска треба да има приступ директној сунчевој светлости

Унутрашњост куће

Гуске су хировите птице у поређењу са истим пилићима. Ако услови у притвору не испуњавају услове, они губе на тежини, престају са полагањем јаја и чак умиру. У унутрашњем распореду гуске, неопходно је узети у обзир такве основне тачке као:

 • Добра вентилација - ако амбара има прорезе који треба да буду покривени за зиму и отворени у лето.
 • Топлински изоловани под - легло сена, пиљевина, тресет, дебљине мање од пола метра.Како загађење постаје нови под.
 • Погодна места за гнежђење - треба их изоловати један од другог по стопи од једног гнезда по кокоши.Гуске теже да закопају јаја дубоко, тако да не би требало да постоје метални предмети на местима за насад како би се избегло оштећење и замрзавање јаја.Ако вам требају јаја за инкубацију, онда их треба сакупити топло ноћу илирано ујутро.
 • Вода за пиће са слатком водом била би идеална ако би вода за пиће била текућа вода. Гуске пију пуно - најмање два литра дневно. Ако им није обезбеђена довољна количина воде, онда се њихова производња јаја зауставља.
 • Преносиве, погодне хранилице - оне морају бити пројектоване тако да се гуске не могу пењати у њих и распршити храну. Треба размотрити и дужину хранилице, тако да корито са храном не буде заљубљено.
 • Кућу за птице треба проветравати једном дневно, а такође треба и мало чишћења. Да бисте уштедели на леглу, можете користити суперфосфат за посипање пода по стопи од 400 г по квадратном метру.

Пратећи ова једноставна правила приликом уређења домаће живинарске куће, можете наставити да конзистентно добијате укусно хранљиво месо и јаја од здравих и товљених птица.

Хранилник за гуске треба да буде удобан и дугачак

Фазе изградње

Издвојимо главне тачке конструкције гуске у фазама:

 • постављање темеља;
 • зидање;
 • подови;
 • отвори за сечење;
 • монтажа крова.

Када се одлучимо за локацију гуске, правимо темељ, за који копамо рупу од пола метра у земљу, а затим је напунимо пијеском, шљунком и комадима арматуре и напунимо је бетоном. Када се основа куће стврдне, можете је подмазати са стране са битуменом за изолацију од влаге.

Прво инсталирамо оквир шипки. Висина зидашупа би требала бити око два метра, а дебљина 25 цм, извана и изнутра са стране гусенице, пресвучена даскама, између којих је постављена изолација.

Потребно је подићи подове за 20-25 цм од тла, направити их под углом и излити одвод са рушевина на фекалну кашу.

Скица гуске и њене димензије

Птицама је потребна дневна светлост, тако да је потребно предвидети отворе на прозорима. Морају заузети најмање 15% површине пода.

Врата треба да буду изолована са обе стране и треба да се направи посебан предворје, које ће не само складиштити неопходну опрему за домаћинство, већ и спречити да хладни ваздух улази у улицу директно у кућу.

Не постоје посебни захтјеви за кров. Може бити једнострука или двострука. Загревање треба направити пиљевином или кровом. Може се користити као таван за складиштење сијена и сточне хране за зиму.

Забрињавајуће је изградити и опремити гуске са својим рукама, али не тако компликовано. Важно је осигурати да им је угодан распоред и микроклима просторије у којој живе гуске, што ће значајно утјецати на њихову месну продуктивност и производњу јаја.