Како избјећи жуту боју и пасти лист паприке на паприке Пеппер

Саднице бибера могу пасти и пожутети из разних разлога. Зато је важно пажљиво пратити раст и развој паприке. Ово поврће је гљива биљка у њези. Сваки погрешан корак може имати погубан учинак на развој будуће жетве.

И доњи листови и целе саднице бибера могу бити пожутели

Узроци оштећења садница

Резултат у облику жутила на листовима садница и њиховог пада може бити погрешна брига фармера аматера, који се први пут суочио са бригом за бибер. Из различитих разлога, листови могу пожутети и отпасти:

  • Недостатак наводњавања.
  • Погрешно облачење.
  • Екстремне температуре.

Зашто саднице пожуте и лишће пада? Има много одговора на ово питање. Чести узрок је неправилно заливање. Пепер је поврће које је 90% воде. Потребно му је обилно и често наводњавање. Не дозволите да се земљиште осуши, без обзира на климу вашег региона. Шкртог заливања доводи до летаргије плода, жутице грмља и испуштања и лишћа и јајника.

Искусни фармери знају како и колико залити саднице паприке и схватају да је несташица воде чест разлог зашто листови садница постају жути и отпадају.Ако се земљишту дозволи да се осуши, производ ће почети да слаби и постаје рањив на штеточине и болести које се због тога не могу носити. Скрб за слетањематеријал захтева марљивост и бригу, ако желите да добијете добру жетву сочног и лепог поврћа.

Неки вртлари сада мисле да су довољно залили биљку, али из неког разлога лишће пожути и отпада.Чињеница је да су саднице паприке подједнако у потреби за влагом, као и правилно храњење.То треба урадити строго на време и не занемарити ову акцију за бригу о садницама.

Недостатак елемената у траговима доводи до промјене боје листова паприке

Храњење се врши у неколико фаза раста садница и.када прскате воду на грм, додајте тамо минерале.Пре пресађивања на отворено земљиште, поред основних ђубрива, потребно је третирати садни материјал стимулансима раста.

Будите сигурни да пратите температуру тла и ваздуха, ако падне испод четрнаест степени, садни материјал може да се смрзне, а саднице ће пожутети и отпасти.

Покријте саднице паприком за ноћ.Углавном се паприка узгаја у стакленику, јер је садни материјал избирљив у бризи и захтјеван за температуру.

Ако постоји потреба да се саднице покривају за ноћ, потребно је то учинити, чак и ако сте садили саднице већ на отвореном терену, али видите да је клима нестабилна и да мраз није искључен.Многи пољопривредници полажу земљу пепелом, што помаже да биљка буде отпорнија на мраз.

Зашто листови постају жути и суви можете разумети гледајући вашу бригу и анализирајући својеакција. Да би се то избегло, треба пажљиво и доследно водити рачуна о садном материјалу.

Листови садница паприке пожуте због наглих флуктуација температуре

Правилна нега садница

Брига о садњи почиње селекцијом семена. Можете их купити у трговини или сачувати од претходне бербе паприке. Ако су у крађи, обрада није потребна. Властита сјемена се бацају, натопи манганом и суше. И тек након свега тога сеју у припремљене посуде дубине дванаест милиметара.

Узгој садница треба да буде у стакленику, јер је поврће термофилно и избирљиво. У почетку припремите земљу. Учините то темељито и савјесно, јер за вас сијете сјеме и коначни резултат у потпуности овиси о вама.

Зашто листови семенки паприке већ пожуте, сада морамо да разумемо шта да радимо и како да га спречимо.

Тло у стакленику треба ископати, уклонити коров, третирати од штеточина и оплођивати. Таква плодна и растресита земља је одлична за сетву семена паприке. Ако је киселост земљишта висока, то се такође мора водити. Паприка воли неутралну киселост тла.

После припреме семена и парцеле, може се обавити сетва.

Када се на садницама појаве два лишћа, они га први пут оплоде. Као ђубриво, не морате користити свјежи стајњак, само трул или хумус.Ако желите да користите органска ђубрива. Важно је користити калијум фосфатна ђубрива у ђубривима.Други пут је оплођена садница са шест листова.

Важно је контролисати раст и развој садног материјала када је већ пресађен у отворени терен.

Управо због осетљивости папра на температуру, она често избледи у нестабилној клими.Због тога је потребно узгајати саднице у условима стаклене баште.

Саднице паприка треба стаклене услове

Брига о биљкама није само садња, већ и:

  1. Пажљив одабирприпрема сјемена и тла.
  2. Сетва семена.
  3. Храњење.
  4. Регулација температуре и благовремени трансфер.

Како би се спријечило одрастање паприке, након појаве четири лишћа, температура у стакленику је смањена на осамнаест, а након неког времена поново се подиже на двадесет два.У почетку, температура мора бити најмање двадесет пет.

Пажња мора бити правовремена и умјерена.Заливање не би требало да се ради са основном заштитом.Погрешно је препунити бибер;Ако вам се то догоди, сада схватате разлог.

Неискусни пољопривредници често праве много грешака у збрињавању садног материјала, губљењу квалитета и количине усева.Многи вртлари садњу паприке на продају, то ће бити више неугодно ако овај садни материјал нестане, узрокујући губитке за фармера.

Брига и узгој паприке је тежак посао, али потражња за папром током цијеле године оправдава трошење времена и труда на садњу и узгој биљке.Затоприкупља информације, снагу, време и пажљиво се брине за садни материјал.

Прво одредите степен паприке. Има их око седам стотина, међу таквом разноликошћу можете наћи ону која ће бити најпогоднија за садњу у вашем крају и на вашем тлу.Пратите ротацију усева. Често је брига за биљку исправна, али је жетва оскудна, а жбуње жуте и суше.Разлог лежи у погрешном низу усева на парцели. Принос и продуктивност активности бриге зависе од плодореда не мање од климатских услова.