Како именовати домаћег творца: сорте имена Ферретс

Женка припада реду ковања.Ово је предаторска животиња која је тек недавно постала популарна као кућни љубимац.Животињама је потребна посебна брига и тешко је назвати ласица неким обичним именом.

Феррет је шармантна животиња, и треба му одговарајући надимак

Одабир имена

Феррет није нешто штоу погледу бриге.Потребно је да изабере дијету која ће бити уравнотежена са витаминима и минералима.Обавезно спроводите редовну вакцинацију, почевши од три месеца старости.Како то назвати необичном и заиграном животињом?

Феррету је потребна пажљива брига, брига и стални контакт са особом. Несташан и живахан феррет, досадно, проузроковат ће значајну штету вашем поретку и интегритету намјештаја и других кућних потрепштина.али то не постаје мање пожељно или вољено.Овако енергично биће изабрано је занимљивије име које у потпуности открива његов карактер.

Понекад име долази само од себе, и гледајући крзну животињу, разумеш шта да је назовеш.Можете изабрати одговарајуће име за животињу на основу њених спољних квалитета:

  • можете пронаћи посебне карактеристике, гледати на њега и име ће доћи само од себе;
  • име животиње одговара његовом спољашњем, слично као и имена других који су дуго долазили на судпси и мачке;
  • Посматрајте карактер животиње и схватите како да је именујете;
  • уобичајени случајеви одабира имена су међу идолима;
  • лако се може наћи име међу фантазијама сличних узгајивача;
  • према неким одгајивачима.Препоручује се да се избегне цврчање звука у име, животиња је негативно повезана са њима.

Феррети су иритирани сиктирајућим звуковима, тако да их не би требало укључити у име

.Надимци могу бити веома различити, од људских имена до имена мачака и паса, као и имена омиљених певача и глумаца.По избору имена које се уклапају у породицу, или сами.Понекад име долази у најнеочекиванијем тренутку, током неког разговора или програма који је чуо, филма који се гледа.

Адаптација на име

Није довољно одлучити шта да зовемо твор, већ га морате навикнути на надимак и прилагодити се новим условима становања.

Као и свака друга животиња, мора бити обучен и твор.Правилно образована животиња неће донети никакву нелагоду власницима.Да бисте припремили ласицу за прелазак у нови дом, доведите му кавез у који ћете га донијети.Први пут се љубимац држи у ограниченом подручју, дајући му прилику да се прилагоди и навикне на територију.

Након што је покупио име за почетника, стално га контактира по имену, временом ће почети да одговара и одговара на звук који му је познат.

Прве три дане је остао унутракавез, редовно мењају пладањ и хране животињу. Они разговарају са кућним љубимцем у тихом и мирном гласу и називају се по имену. Животиња у почетку може бити агресивна, чак и уједати, штитећи се. Не показујте агресију и раздражљивост. На крају крајева, почетник се навикава на вас и штити се.

Феррет гута све мале предмете са пода, тако да их треба уклонити

Одмах га привикните на пладањ, ставите га на најомиљеније место. Разговарајте с њим, зовите га именом и објасните гдје треба да се брине о њему. Што више разговарате са новим љубимцем, брже ће се прилагодити и боље ћете разумјети.

Након ослобађања звери из кавеза, уклоните све што може бити на њеном домету, укључујући жице и мале предмете. Активан и разигран љубимац радо ће уживати у вашем намештају.

Ако је просторија у којој живи ласица мали, довољна је једна посуда. У супротном, користите два. Ако би се носио изван пладња, разговарајте с њим и покажите да нисте задовољни овим исходом.

Говори његово име све време. Неопходно је стално мијењати смеће у кавезу и редовно чистити пладањ, испирати га детерџентима како би се уклонио неугодан мирис. Арома не-стерилисане животиње је јача, размислите о томе и немојте се љутити на животињу због њеног природног мириса.

Да бисте спречили да надимак изазове негатив, избегавајте сиктање звука у имену и сваки пут када га држите у рукама и померите надимак. Када га позовете да једе или се игра,назовите надимак.Тако да ће се брже навикнути и нећете имати проблема са комуникацијом.

Творови покривају храну, не љутите се на свог љубимца.Пре него што почнете да стварате ласицу, упознајте се са њеним природним квалитетима и проучите природу њиховог понашања у дивљини, тако да ваше акције не долазе као изненађење за вас.

Не-стерилизирани ферети имају јак мирис, морају се редовно окупати

Школовање у кући

Носите узицу и огрлицу, разговарајте с њима и окрећите сепо имену.Ово ће учинити слободног ходања.Лако се навикавају на поводце и воле да ходају.Имајте на уму да су феррети знатижељни.Сви и свуда у вашем, а сада и вашем дому, почети ће да уче, да се попну на тешко доступна места.

Направите га тако да у вашој одсутности ваш твор не штети вашој имовини и вама.Задржи га у кавезу у свом одсуству.Назовите га надимком и разговарајте са њим тако што ћете га извести из кавеза. Играјте се са животињом, они имају много енергије и требају бити послани у позитивном смјеру, иначе ће бити голи.

Чување и узгој феррета је мукотрпно пословање, али није тешко.Ако пратите сва правила њихове култивације, правилно храните, бринете се и носите се са њима, неће бити проблема и ексцеса.Обратите посебну пажњу на њихову исхрану, јер од тога ће зависити да ли ће ласица дуго живети, да ли ће бити здрава и какво ће бити њено расположење.Пет захтијева пажњу и вријеме, дакле, одговорно за његово стицање.