Како и када грожђе може бити пресађено?

Грожђе се може размножавати на неколико начина: младице, резнице, па чак и слојеви.Готове саднице у прољеће могу се купити у било којој трговини или на тржишту.И моћи ћете сами да сечете и припремате резнице.Семе грожђа се не може размножавати.

Истребање грожђа пре пресађивања у контејнере

Израда резница

Сечење грожђа мора бити правилно обављено за резултат рада.Прво морате припремити стабљике.У овом случају, морате извршити неколико корака:

 • исећи;
 • правилно ускладиштени;
 • припремни радови за узгој.

Фокусирајмо се на ове фазе конкретније.

Материјал за резање

Најбоље је радити на резницама у јесен.Пошто је најпогоднији.Али немојте заборавити основна правила која се морају поштовати у раду:

 • Гранчице треба одрезати након што су отпали сви листови из грма.
 • За сечење, узмите винову лозу која је плодна, она ће дати одличне резултате током узгоја.
 • Изаберите равне гране.
 • Одрежите младунче дуже, тако да ће бити потребно боље.

Правилно обрезивање резница грожђа са сечаром

Имати времена да сече гранчице до јакемраз. Због тога је могуће од средине јесени до почетка зиме укључити се у резнице. Када су чубуци спремни, треба их третирати са плавим витриолом како би се санирали. Сада се резнице могу послати у складиште.

Очување резница

Прво је гомила направљена од неколико грана. Не заборавите да на свако резање везете ознаку са именом сорте грожђа. Према томе, снопови се морају склопити у пластичну кесу и оставити на складишту:

 • у фрижидеру ако имате садни материјал;
 • ако је партија велика, онда ће радити подрум или хладан подрум;
 • Најједноставнија опција је копање у земљу.

Поред ове друге опције, у другима је могуће периодично провјеравати сигурност младунчади. Будући да пупољци могу преурањено отицати и отварати се, онда се у пролеће неће десити ништа при слетању.

Припремни рад

Када дође прољеће, можете наставити с радом са резницама. Пошто су спремни за даљи раст. Чубуки треба да оживи. Однесите их из складишта, да видите да ли имају свежину. На крају резања грожђа можете направити мали рез.Ако се појаве капљице течности, то значи да материјал презимљава и да је спреман за садњу.​​Такође, његова боја треба да буде зелена и без смеђих мрља.

Онда се чубуки држао у соби и чистио воду два дана. Ово је неопходно за намакање грожђа. Узмите воду само из бунара или бунара, а не водовода. Следећа фаза јеТо је стимулација укорјењивања.

Можете сећи резнице на пролеће пре него што почне цветање биљке.У том случају, добијени материјал се одмах ставља у воду.На свакој грани требају бити пупољци, не мање од два.И резати вино мора бити под углом.

Уситњавање резница

Ваш материјал је припремљен и сада можете почети да га клијавате код куће.Постоји неколико опција за ово:

 • Коришћење чаша за клијање резница.Боље је узети велике пластичне чаше, три рупе су направљене на дну оштрим предметом.Затим на дебљини од 2 цм заспати у земљи уз додатак хумуса из лишћа.Затим извадите чашу у мањој величини, одрежите дно и ставите је у велику.Између зидова, простор је испуњен земљом, која је збијена и заливена.Речни песак се улива у малу чашу и додаје се вода.Затим узмите чашу, а на пијеску на дубину од 4 центиметра посадите резнице.Тло је поново добро залијепљено, посуто песком и прекривено пластичном боцом без дна и поклопца.Заливање такве структуре је неопходно сваког дана.Бочица се уклања када се на ручки појаве четири листа.До тог времена, корени треба да буду видљиви на зидовима посуде.
 • Употреба пластичне боце.Врат је уклоњен, а дно је пробијено шилом на неколико места.Прво, сипајте дренажну смешу у боцу, а затим седам жлица земље.Чубуков уметак под углом у односу на око или бубрег био је на висини врха боце.Парити пиљевину и запечатити боцу.ИзнадИнсталирајте и пластичну чашу. Чим расту клицице, стакло се уклања. Вода таквог дизајна од палете, у којој се 15 минута ставља цела боца са сечењем грожђа.

Ми проклијали резнице код куће у боци и лонцу

Обе ове методе су добре и могу се применити по вољи. Пошто је резултат исти. Ако урадите праву ствар, имат ћете младицу са јаким и здравим изданцима.

Садња добијеног материјала

Ова фаза ће бити коначна. У овом случају, грожђе треба размножавати на сљедећи начин:

 • могуће је пресадити резање из контејнера, а када га проклија, на стаблу се појављују неки листови;
 • најбоље вријеме слијетања је мај;
 • прво направите рупицу потребне висине;
 • припремити ђубрива која се морају слагати на дно припремљене јаме;
 • трансплантације се могу трансплантирати само оне које немају оштећења на кори, као и да се очи не погоршавају током зиме;
 • за боље резултате, два чубука су посађена у једну јамицу одједном, тако да је сигурно. Али ако се оба прихвате, онда оставите најбоље. Обе саднице можете оставити ако простор дозвољава (удаљеност између њих треба да буде најмање 20 центиметара);
 • дно рупица је и даље продубљено полугом, широком око 12 центиметара;
 • садница се убацује у рупу тако да се око окрене према реду;
 • након тога, простор у бунару је прекривен земљом, добро је набијен, тако да нема зракаспаце

Ако се не придржавате овог плана, нећете добити добар резултат, и саднице могу једноставно да умру. После садње, обилно се засеје грожђе.Да бисте то урадили, подесите волумен са две кашике.Након наводњавања вода се обично таложи, а рупа постаје дубока.Због тога је посипан са растреситим земљиштем до потребног нивоа.Онда мало спуд.

Треба да имате хумак, његова висина треба да буде око 20 центиметара, горњи пупољак треба да буде 5 центиметара испод нивоа земље.

Када се саднице налазе у земљи, можете почети да постављате потпорња за винову лозу, која ће се временом повећати.Поред тога, боље је у том периоду инсталирати потпорне конструкције, јер гране и лишће неће вас ометати.

Уз резнице, грожђе се размножава много ефикасније него на било који други начин.Најважније је да се правилно испуне сви захтеви за набавку, складиштење и искрцавање чубукова.Тако да се већ плодоносни грм у наредне две године.