Како хранити саднице парадајза код куће, да су пуне парадајза

Парадајз, као и све друге биљне културе, треба да се правилно храни. Захваљујући благотворним супстанцама расту боље, постају веће и сочне. Довољно је лако бринути се за парадајз код куће. Ви само требате знати како се хранити саднице парадајза тако да су дебеле, а када је боље укључити се у такав рад.

Садница парадајза

Стандардне врсте ђубрива за парадајз

Искусни вртлари су научили да хране парадајзе на разне начине. Стандардне врсте ђубрива укључују:

  • Квасац. Код куће се овај метод често користи. Припрема садница парадајза одвија се уз помоћ посебне инфузије на квасцу. Биљка добро реагује на њих. Препоручује се да се у периоду раста грмља три пута заључе у таквом расположењу да би саднице расле и плодови постали густи и меснати. Да би се припремио горњи прелив, десет грама компримованог квасца треба разблажити у десет литара топле воде. Готова мешавина оплоди грмље парадајза.
  • Асх. Тешко се може назвати потпуним. Али као додатак главном храњењу, добро ради. Смеша на бази пепела активира раст биљака и благотворно делује на процес цветања. Ова метода, као и варијанта квасца, препоручује се за поврће које се узгаја у стакленичким условима.
  • Јод.Треба да се спроводи једном у две недеље.Припремите такву одећу код куће је лако.Потребно је десет капи јода да капље у канту чисте воде.Такође је дозвољено додавање фосфора и неког калијума.Пола литре добијеног раствора је довољно да се обради један грм.Користити такву одећу треба пажљиво.Ни у ком случају га не треба сипати на саму биљку.На крају крајева, може погоршати опште стање поврћа и чак довести до потпуног губитка усева.Вода са јодом се препоручује за рад само на земљишту.
  • Гној.Најједноставнији начин оплодње поврћа на овај начин.Хранити парадајз са смешом стајњака не сме бити више од једном у две недеље.Да бисте га скували, само измијешајте канту за гнојиво са 30 литара воде.Мешавину треба оставити на један дан.Обично се пола половина горње кашике за прелијевање ставља под један грм.Ова количина минерала је довољна да засити поврће потребним микроелементима, да их учини јаким и сочним.Ниједно ђубриво на бази хемикалија неће дати сличан резултат.

Храњење садница парадајза код куће

Свака од горе наведених метода је добар одговор на питање како се хране саднице парадајза.

Преливи рајчица током цветања

Хранити парадајз не треба само током периода садње.Потребна им је додатна исхрана у време цветања.Прво облачење треба обавити након брања грмља.Посебно је то потребно за биљке кадаУлица је дуго била лошег времена, негативно утиче на њихово стање.

Прво храњење треба бити засићено. Она је дужна да обезбеди парадајз, проклијавање код куће, све корисне елементе у траговима који ће помоћи плоду да боље расте. Гнојива ће направити стабљику густом и јачом, лишће ће се значајно промјенити, а поврће ће почети брзо да сазријева.

Гнојива за биљке током периода цветања састоје се од дрвених струготина и тинктуре дивизма. Да би се постигао резултат у овој мешавини, додајте неколико кашика суперфосфата. Цела маса мора бити разблажена у кантици чисте воде. Гнојиво је спремно. Можете се сигурно носити с њима.

Топпинг оф томатоес ат фловинг

Врхунска одећа изван ризома

Лоше време са хладним пуцкетањем спречава да парадајз нормално апсорбује хранљиве материје. Стога им треба обезбедити додатну исхрану ван ризома. Код куће се то ради за неколико минута. Пре оплодње парадајза,потребно је унапред темељно залити тло . И тек након тога почните да се храните. Од влажног тла биљке ће лакше извадити потребне елементе у траговима.

Обрада садница парадајза ће бити стварно корисна само ако је летњи становник благовремено применио корисна ђубрива на земљиште, поштујући правила која се односе на њихове пропорције. Корисне супстанце намењене за исхрану повртарских култура помоћи ће вртлару да узгаја усеве великих парадајза код куће.