Како хранити саднице паприке код куће? Пеппер

Вртлари се питају шта хранити папром, иТреба ли гнојидба садница бибер?Да ли има смисла у додатној исхрани биљке у почетној фази развоја?И које народне лекове можете користити да бисте побољшали приносе?

Паприка се може оплодити већ у фази садње

Таква питања су типична не само за почетнике вртлара, већ и за искусну аматерску производњу поврћа. Као и свака биљка, папар треба додатне минерале да би повећао активност раста. Главно питање је како хранити паприку након што је посађено.Која врста ђубрива за бибер је најбоље користити и како се не може оштетити биљка.Да бисте то урадили, постоје бројне препоруке и правила, поштовање са којима ће вам омогућити да добијете добру жетву паприке.

Храњење са аспекта специјалиста

У специјализованим продавницама, асортиман литературе за баштованство је веома велик.Неки аутори сматрају да је сетва семена паприке најбоља у не-обогаћеном земљишту како би се избегло прекомерно раслиње, што може негативно утицати на биљку.Велика количина ђубрива за бибер, посебно ако је то азот, може помоћи да се убрза раст сјемена, који ће постати толико велик да планиранопресађивање ће бити немогуће.На основу тога, узгој садница се понавља на нов начин, што захтева доста времена и труда.

Други аутори тврде да би се саднице требало хранити сваких 10 дана пре директног искрцавања.Без дораде, посебно са квасцем, саднице ће бити слабе и оронуле, ау време трансплантације у земљу може потрајати дуго да преживи и стопа цветања ће се значајно смањити.

Није јасно за које ауторе да слушају.Али из праксе вртлара, може се тврдити да је квалитет усева директно зависан од земљишта.Ако је добро, онда је облачење сведено на минимум.Ако је тло вештачко, онда само коришћењем побољшаног ђубрива за бибер, принос ће бити висок.

Да би добили јаке саднице, треба да одржите равнотежу између плодности земљишта и ђубрења

Како се паприке хране

Након одабира земље за садњуБибер се прави, можете почети да припремате ђубриво за бибер, јер је управо ова акција једна од главних да бисте добили добру жетву.Обично се у паприку обрада не врши више од 3 пута. Прва дресура се врши након што се на биљци формира неколико листова, обично се деси 10 дана након бербе. Током овог периода, квасац се може хранити.Други је око 15 дана након првог.Последње храњење се врши неколико дана пре пресађивања у земљу.После свакогхрањење биљка је обилно заливена чистом хладном водом.

Ако се користи двоструко храњење, почетно се врши 14 дана након појаве изданка. У том периоду на садницама је већ присутно око четири листа. Други се одржава четири дана прије него што је потребно прећи на главно мјесто.

Саднице са четири листа могу већ бити оплођене

Од храњене паприке

Гнојива са садржајем азота или калијума се обично користе за прво храњење, понекад се могу замијенити за квасац. Главна ђубрива укључују:

  • Раствор од калијум нитрата. Производи се у односу 60 грама нитрата на 20 литара воде.
  • Готова композиција "Кемира-Лук". Да би се добио такав раствор, потребно је разриједити 40 грама лијека у 20 литара воде.
  • Мешана минерална ђубрива. Обично се такве смеше користе након брања. За припрему смјесе потребно је мијешати амонијев нитрат у количини од 2 чајне жличице са суперфосфатом и калијевим сулфатом, свака са 3 кашичице, а затим их разриједити у једну канту воде. Као алтернативу овој смеши, можете користити квасац.

Следеће облагање, поред наведених гнојива и квасца, садржи преостале елементе - фосфор. Након бербе и почетног храњења, могу се применити све исте смеше, на које треба додати мало дрвеног пепела. Коприва је добро гнојиво које је засићено здравимелементи у траговима неопходни за потпуни раст биљке.

У последњем храњењу код куће користе се специјалне припреме које се продају у баштенским радњама.Такви лијекови укључују комплексне препарате за гнојиво: Агрицола и нитроаммофоск.Након куповине ових лијекова, требате детаљно прочитати упуте.

Ако је развој биљке спор, а на њему има много светлих лишћа, онда се раствор урее примењује као ђубриво.

Постоје и случајеви када појединачне биљке значајно заостају у развоју и расту воћа.Такве биљке се по правилу подвргавају додатном храњењу.За то користе квасац или хранљиви раствор припремљен од остатка чаја.Да бисте припремили раствор, узмите пола чаше претходно осушених коришћених листова чаја.Након што је изливен у боцу од литра, улијева се врела вода.Након пет дана, инфузија се исушује и филтрира, што се користи за заливање биљке.

Нитроаммофоска је популарно ђубриво за бибер

Препоруке за исхрану паприке

Треба имати на уму да у процесу исхране садница паприке постоје неке нијансе:

​​
  • Свеж гној се слабо трабва за паприка.
  • Саднице се не смеју хранити одмах након бербе.До ове тачке треба проћи око две недеље.
  • Температура раствора за храњење не сме бити испод собне температуре.
  • Процес храњења се обавља веома пажљиво.Неприхватљиво је да капи раствора падају на површину стабљике и лишћа.
  • Све операције усмјерене на дораду, посебно ако се користи квасац, проводе се у хладном дијелу дана.Боље је да се ове радње изведу рано ујутро или након заласка сунца.Пошто на високим температурама, дорада неће бити ефикасна и може проузроковати штету биљци код куће.

Свако сам одлучи да ли ће хранити паприку или не.Али да би се побољшао ефекат раста и развоја биљке, бибер ђубриво је неопходно за све врсте земљишта у којима папар расте код куће.

Пратећи сва правила, која укључују однос удјела састојака и метода припреме отопина за ђубриво, као и додатне мјере опреза, усјев ће нарасти до свих зависти.

Такође треба имати на уму да обилно ђубриво може штетно да утиче на биљку, тако да се приступ исхрани врши одлучно и брижно како би се избегле нежељене последице.