Како гулити краставце

Сваки баштован има један циљ - да добије богату жетву. Али на малим приватним парцелама нема могућности да се створи много кревета. Да бисте у овим условима скупили пуно поврћа, морате знати тајне које повећавају приносе. Узгој краставаца је цела наука. Једна од главних тајни је да се биљке, без обзира да ли расту у вашем стакленику или на отвореном пољу, спајају.

Пастирање краставаца помаже да се повећа њихов принос

Зашто је пасторка неопходна

Шта је пасинкование, како га правилно спроводити? То је штипање бочних петљи, које увек расту из осовина листова. Зашто треба да урадиш ово? Ако се бринете за саднице краставаца, оне брзо расту. Али неће се повећати број краставаца, већ зелена маса биљке. Такви врхови могу изгледати прелепо, али не пристају сви да замене усеве за зеленило у стакленику.Осим тога, густи зелени узрокују засенчење, а то такође има лош утицај на раст краставаца.Иако на отвореном пољу није толико застрашујуће, има више простора.

Да би биљка дала своје хранљиве састојке плодовима, а не за развој вишка трепавица, они се уклањају. Тако се потомак узгаја на 30-50 цм минус 1-1,5 кг краставаца. А ако се не укључите у формирање биљке, такви пасторци ће много расти, а ви ћете изгубити десетине килограма краставаца.

Како се вршипоступак

Како ставити краставце и када је најбоље вријеме за то?Ово се ради у време када бочни изданци почињу да расту, тј.средином или крајем јула.Пожељно је да младе стабљике нарасту до 4-6 цм, а затим ће глатко проћи, биљка ће лакше преживјети ову процедуру.

Није вредно одлагати га дуго времена, иначе ће краставац одустати од своје снаге и хранљивих састојака за њихов раст. Такође није вредно потпуно лишити биљку бочних изданака, јерна њима се формирају женски цветови, од којих касније расту краставци.

У аксилима листа треба уклонити степенице обележене крстовима.Сви избојци који расту из осовине листа називају се пасторцима

У стакленику

Важно је правилно сејати краставце, ако их узгајате у стакленику.За његову изградњу потребно је време и новац, тако да сваки квадратни метар пластеника треба да донесе максимални принос.

Да, и простор у стакленицима је ограничен, тако да крпељи нису само уређени, већ се узима у обзир претходно осмишљена схема.Ако краставци у стакленику расту случајно, биљке ће се међусобно засјенити.

Зато је неопходно да се временом ослободимо непотребних процеса.Како да то урадим како треба?Развијена је посебна шема која је потребна за узгој краставаца у стакленику:

  1. Прва сламчица

Изводи се када биљка има првих 4-5 листова.Сви избојци који су почели да расту су уклоњени.

  1. Друго пасинкование

Када стабљика има 5-7 листова, време је поновопонашање пасинкование. Али овога пута нису сви избојци уклоњени - један је остављен тако што је стезао тачку раста. Завијте и бич око ужета.

  1. Трећа Пасинцраци

Направљен је у тренутку када ће краставци ослободити лист од 8-10 листова. Овог пута остављамо два бочна пуца.

Паскинација краставаца у стакленику се спроводи како би се смањио простор који заузимају

На отвореном пољу

Узгој краставаца на отвореном терену је много лакши, јер више простора за биљке. Али чак ни тада не би требало да заборавите на то. У овом случају, можете уклонити све гране и жетву само са главног стабла. Понекад, када се узгаја на отвореном тлу, биљке се сади сувише густо. Тада они примењују овај метод.

Или можете уклонити пасторке, али не све, али до 6 или 4 листа. Тада се формира бујни грм. Главна ствар је имати времена да се стисне врховима тако да је раст бочних изданака интензивнији.

Када се узгаја на отвореном тлу, овај поступак је опциони, али пожељан. У реду је да заборавите да ставите краставце, не, осим смањења приноса.