Како градити ограђене просторе за садржај фазана?Фазани

Најчешће, искусни узгајивачи се баве узгојем фазанасадрже живину или стоку.Фазе су веома лепе и сјајне птице.Перје мужјака се увек разликује по светлим бојама (црвена, зелена, златна, љубичаста) и дугим реповима.Женке су сиве у односу на мушкарце.Са јасно постављеним начином живота, фазани се могу уплести у небо током страха, па у домаћинствима или прекидају крила или их држе у затвореним просторијама.

Да фазан не одлети, мора се чувати у кавезу на отвореном

За искусне фармере, савладавање новог правца зараде неће бити проблем.Главна ствар је узети у обзир неке од нијанси прије него што се одлучите за узгој фазана код куће.У дворишту за чување птица користе се посебна ограђивања за фазане.

Захтеви за кавез за птице

Одржавање фазана код куће захтева отворени комад земље у близини куће. Чак и ако се одлучи да се властитим рукама граде куће за перад, овај процес ће захтијевати знатан финанцијски отпад.

Приликом изградње кавеза на отвореном, треба узети у обзир и потребе одређене врсте фазана.На основу њихових карактеристика, потребна је трава, а другима је потребно грмље за удобне животне услове.Ако за обичне фазане и грмљеВисока трава није потребна, што олакшава одгајивачу да очисти кавез, а декоративне птице не могу без зеленила у свом станишту. Код краљевских фазана зелени стимулирају процес репродукције и помажу женама да побјегну од мучних мушкараца.

Други тип ограђивања зависи од сврхе садржаја фазана и њиховог броја. Садржај птице не сме бити хрпа. За њихов нормалан раст и развој, морате планирати кавез такве величине да сваки појединац има барем “квадрат” укупне површине. Поред тога, нормалан развој фазана у пилића сугерише да постоји простор за лет.

Површина ограђеног простора израчунава се по формули од 1 м2. м на једном фазану

Простор за птице, када се држи код куће, треба да буде затворен не само са стране, већ и одозго, тако да птице не могу да лете изван ње. Будући да женке у фазанима могу полагати јаја било гдје, потребно је направити згодан улаз за узгајивача у кавез за птице, јер ће морати често ходати, тражећи заборављена јаја.

Кавез на отвореном може се правилно изградити властитим рукама, користећи дрво или метал за стварање костура.

Прекривен је металном мрежом, али је боље да се за ту сврху не користи зец, јер његово ткање може проузроковати повреду птице. Фатанови морају имати кров. Поред заштитних функција неповољних временских услова, то ће спречити птице да побегну из њихових кавеза.

Изградња ограђеног простора

Запамтите чињеницуда одржавање ове птице није тако скуп и сложен процес, као изградња ограђеног простора за фазане. Ако желите да имате шест стотина јединки, требаће вам ограда парцеле од 4 хектара. Приликом одређивања висине кавеза, не заборавите да би требало да пружи могућност за развој вештина летења пилићима и да их не осрамотите.

Зависно од врсте птице, морају се држати у паровима или јатима. Препоручљиво је да се краљевски фазани држе у паровима, јер мушкарац веома ревносно штити своју територију, ау стаду поред других мушкараца изазива борбе.

Цртање великог ограђеног простора фазана

Боље је држати фазане у пилићима даље од одраслих. Кавез за узгој фазана код куће постављен је тако да је окренут према југу или истоку. То се ради како би се осигурало најдуже могуће сунчано вријеме.

Друга важна точка је локација кавеза на отвореном на сувом земљишту које може бити прекривено пијеском.

Ако је земља глина, потребно је уклонити најмање 30 цм горњег слоја прије постављања кавеза и напунити га сухим ријечним пијеском или ситним шљунком.

Завршна фаза изградње ограђеног простора

Након постављања изабраног оквира, умотавамо га у решетку, пожељно поцинковану, чији је вијек трајања код куће у успоредби с конвенционалном челичном мрежом. Величина ћелија не би требало да прелази 1,5 цм у пречнику да би се искључила пенетрација мишева и другихмали предатори који могу јести намирнице за перад и постати носиоци заразних болести.

Са врха кавеза на отвореном потребно је растегнути најлонску мрежу, метал може оштетити птицу

Приликом постављања кавеза на отвореном са сопственим рукама, водите рачуна да након завршетка рада у соби нема острих предмета који могу да се повреде (чавли, комадићи жице, струготине, итд.). На улазу је пожељно да се уреди друга просторија, као што је предворје, како би се искључила могућност њиховог бекства када се врата отворе. Боље је направити кров кавеза, не од челичне мреже, већ направити капронску, тако да се уплашене птице не озлиједе приликом оштрог полетања.

Одржавање украсних врста фазана подразумева постојање друге, већ изоловане собе у близини ограђеног простора, тако да током великих мраза зими птице могу да се загреју.Поред тога, дневна светлост и ваздух би требало да се снабдевају у ову просторију, а вештачко светло ће бити погодно за осветљење увече.Предуслов за подизање пилића у зимском периоду је опремање шупе уређајима за гријање.

Реаринг иоунг

Код куће се гријачи (броодери) користе за узгој пилића, који се уграђују у кавезе и на пјешачка мјеста. Први полумесечни фазан се чува у затвореном простору и може се пустити двапут дневно пола сата за вежбање на отвореном.

Две недели-млади уни мотда может же да бъде освобожен на свеж зрак

.

Ако се фазани узгајају за месо, онда су од њихсамо рођење мора бити топло и заштићено од пропуха. У овом случају, месо ће бити посебно нежно и укусно.

Боље је радити кавезе на отвореном на мјесту гдје је земљиште боље покривено малом вегетацијом, ако је то дјетелина, трава или зелена коњска стопица. Кавези су направљени тако да се састоје од затворене изоловане шупе и отвореног кавеза, тако да се можете сакрити и загријати ако је вани хладно.

У кишном времену, кавез за птице је покривен водоотпорним филмом како би се пилићи заштитила од влажења.

У кавезу пилића неопходно је држати кутију са мешавином песка и пепела за купање младих. Хранитељ и пијанац са чистом водом, треба да изаберете или урадите по принципу да се птица не може пењати горе ногама и преврнути се. Можете изградити још пар седишта за ноћ, али ништа више не можете држати у кавезу тако да не блокира пут за кретање птица.

Птица за младе не би требало да буде претрпана непотребним предметима

Пре него што се млади упусте у кавез, вреди их претходно дезинфиковати. Ово се може урадити код куће користећи било које од следећих решења:

  • хидрирани креч;
  • формалдехид;
  • сода асх;
  • каустична сода.

Као постељину, у кавезима пилића, препоручује се употреба сламе, сухог ријечног пијеска, тако да се не замрзну. Стеља мора апсорбирати вишак влаге и задржати топлину.

У првим данима живота потребно вам јеобезбедити пилићима темељну и квалитетну негу.

Потребно је хранити бебе свака два сата, наиме јаја и сјецкане сочне зеље, како би се видјело да се не случајно удаве у посуди за воду,

Придржавајући се свих горе наведених тачака, могуће је са сигурношћу говорити о квалитету птица, о удобним животним условима фазана и њиховом нормалном развоју!