Како држати голубове код куће Голубови

Ако желите да узгајате голубове код куће, морате се за то унапријед припремити.Прочитајте релевантну литературу о садржају, исхрани, могућим болестима и проблемима.Стога, овај чланак ће бити добар асистент за оне који желе обавити посао голуба.

Одгајивач голубова треба да познаје правила њиховог одржавања

Садржај

Након што је одлука о узгоју голубова код куће већ донета, потребно је да научитеда голубови воле блиски контакт са својом браћом, тако да их треба држати у голубарнику или ограђеним просторима у јатима. Препоручљиво је купити једнак број голубова и голубова тако да мужјаци не остану без пара.На крају крајева, они су моногамни, тако да бирајући партнера, остају јој вјерни до краја живота и налазе замјену тек након њене смрти.

Узгој голубова није лак задатак и у почетној фази узгајивач ће се морати бавити организационим питањима, водити бригу о кавезу или голубару и набављати одговарајуће голубове.Приступ избору птица мора бити одговоран.

Правила за одређивање здравих голубова:

  • сјај у очима;
  • активност;
  • чак и дисање;
  • уредно бриљантно перје;
  • обратите пажњу на груди, не би требало да се испупи.

Узгој голубова уКућни услови нису лак задатак, посебно зими. У хладној сезони, бригу о голубовима треба пажљиво извести. Посматрајући сва правила бриге о птицама, можете побољшати њихов квалитет живота и чак добити потомство.

Голуби треба да се купи в размер на 1 мужчина на женска

.

Размножавање голубова зими

Зими је тешко узгајати голубове због чињенице да се у хладној сезони сви физиолошки процеси код животиња и птица такођер значајно успоравају. Али голубови су релативно лако толерисати временске флуктуације повезане са хлађењем и мразом. На репродукцију и узгој голубова утицало је и процес хуманизације припитомљавања. Дакле, иу овом периоду можете планирати узгој голубова потомства, а најважније је да се бринете о правилном одржавању голубова.

Брига о голубовима захтева стално праћење здравља њихових птица. И најмањи знаци болести морају бити заустављени да би се спречио развој епидемије.

Да би се осигурало пристојно одржавање њихових кућних љубимаца, довољно је да се најмање једном мјесечно изврши темељна дезинфекција чишћења како би се очистила вода и храна коју птице конзумирају. Не дозволити контаминацију изметом хране и леглом глодаваца, који такође могу носити кројаче инфекција.

Други важан услов који утиче на квалитетно гајење голубова у зимском периоду је температурни режим у голубарнику, који не би требало да буде нижи испод 10 ° Ц зими, у супротномслучај повећава вјероватноћу да се потомство може замрзнути.

Вриједи обратити пажњу на освјетљење голубарнице, за ове птице је важно да дневно свјетло траје најмање 12 сати, што није могуће зими без додатног освјетљења.

У зимском периоду у голубињи не би требало бити мање од +10 ° Ц

Да би се зими омогућио активан узгој голубова, препоручује се да се посебна пажња посвети гнијезду, продубљујући их до 40 цм, а боље је опремити вентилацију у просторији на дну голубарнице, а зимска вјешала предња врата са топлим покривачем и полиетиленом, за додатно загријавање голубарнице .

У хладној сезони чак и уобичајено одржавање голубова код куће изазива бројне потешкоће код почетних узгајивача, па им се не препоручује да размишљају о репродукцији голубова зими, већ да чекају топлоту. Само искусни узгајивачи живине који су упознати са свим суптилностима важним за држање голубова у зимском периоду могу планирати свој узгој.

Још једна ствар правилног држања голубова у зимском периоду је њихова правилна исхрана.

Храњење голубова

Потребно је узети у обзир чињеницу да узгој голубова захтијева не само устрајност и знање од узгајивача, него и мала финансијска улагања, тако да осим становања, корита за напајање и залијевање могу приуштити добру исхрану за своје штићенике.

Дневна исхрана голубова треба да садржи разне витамине, угљене хидрате и протеине. Сваки елемент је неопходан у свакодневној исхрани голубова.Не заборавите на слободан приступ птица чистој води.Вода је главни учесник у процесу варења.Угљени хидрати дају птици додатну енергију, која је једноставно неопходна за њено активно кретање.Протеини су неопходни за раст и правилан развој унутрашњих органа, такође су укључени у процес формирања јаја (код жена) и квалитет перја.Масти помажу птици да се носи са болестима, ау случају поста живи неко време користећи своје резерве.

Са недостатком витамина и микроелемената, голуб постаје подложан болестима

Ако се утврди да је неки од елемената мањкав, а домаћи голуб и становник града могу постати болесни или слаби.Женкама је потребан комплетан сет витамина када се инкубирају и хране своје потомство.

Птице декоративних пасмина, због чињенице да не лете, имају слабе мишиће и једњак.Они су много слабији од физички домаћих или голубова носача и захтијевају употребу посебне хране од најмање 40 г дневно по особи.

Обратите пажњу на чињеницу да је у зимском периоду потребно обогатити дневну исхрану птица зрном, која је богата мастима.Ова семена укључују:

  • семе бундеве;
  • семена сунцокрета;
  • ољуштени зоб;
  • уљана репица.

Основа хране за голубове је пшеница, која се зими разблажује кукурузом за подизање активности птица, које је богато минералима и елементима у траговима, као и ситним шљунком.

Разместаване на голуби в зимукућни услови укључују храњење птица минералним додацима, салате од купуса, зелену салату и нарибану мркву.

Одгајивач који озбиљно размишља о свом хобију, уз стално мотрење кућних љубимаца, већ може одредити колико хране треба дневно да не би гладовали. Након што су птице потпуно напуниле гушавост, хранилице се уклањају како би се спречило ширење зрна око голубиње и чишћење од легла које се накупило током дана и остатака зрна и љуске.

Голуб се свуда расипа, тако да се хранилице морају редовно чистити

Зими и током периода молитве, голубови захтевају одређени став и режим исхране. Преиспитајте дневну исхрану за њен баланс. Да би се сачувала еластичност голубова перја који се хране репицом и ланом.

Методе узгоја голубова

Што се тиче кратког описа метода узгоја голубова, може се рећи само у двије ријечи - природно и присилно. Уз природно парење, мушкарац бира женку за себе. Примијећено је да такви парови брже полажу јаја, тако да повећавају свој број.

Прије природног парења, мужјак се активно брине о изабраној женки, плеше близу ње и гласно гугуће, а понекад и његује перје и кљун женке.

Када је присиљен да се пари, узгајивач бира птице за рађање. Извршавање селекције код куће води конзервацији или побољшању.одабране квалитете од њихових голубова, било да су лет, продуктивност или декоративне карактеристике птице.

Што се тиче узгоја спортских голубова, у овом случају узгајивач у потрази за побољшањем летних карактеристика кућних љубимаца користи метод присилног парења. Избор за ове мале појединце, али са добро развијеним торакалним подручјем, није витак, већ умерено добро храњен.

Кад се присилно парење, мушки и женски морају ставити у кавез

.

Узгајивач месних пасмина жели добити потомство велико и рано, а за то ће и најбољи начин бити присиљени парење.

Међутим, ваља обратити пажњу на чињеницу да су становници града, када су присиљени да се паре, лишени нежности у пару.Мушкарац се понаша агресивно, не обазире се на женку, што утиче на трајање школовања породице и легла пилића.Потомство се храни мање воље, а нека јаја могу бити генерално неоплођена. Због тога многи узгајивачи дају својим љубимцима да изаберу сопствени пар.

Градска сива голубица

Најчешћа врста голубова је Сиви голуб, обичан становник града, који се може наћи широм Евроазије. Али без обзира на чињеницу да ове птице живе у дивљини, оне су добро припитомљене и чак се узгајају у гркљанима. Узгој таквих голубова не разликује се много од домаћих пасмина.

Сиви голуб је добро укроћен и обучен

Женски голубсамостално се бави унапређењем гнезда. Она не полаже више од два јаја, али оба родитеља се баве инкубацијом свог потомства. У првој половини дана мушкарац то ради, а ако жена не иде дуго времена да га замијени, он почиње гласно гугутати. Излегли потомство од 20 дана до месец дана. Новорођенчади су потпуно беспомоћни и прекривени лаганом ријетком длаком.

Вреди размотрити да пилићи доносе много буке, па је пожељно да се голубињак са леглом налази далеко од стамбених зграда.

Новорођенчад се храни специјалном течношћу која се ослобађа из гуше мајке и има високу енергетску вриједност. Одрасли пилићи, сиви очни голубови (становници градова), почињу да се хране семеном биљке и пшеницом. Месец дана касније, млади голубови већ почињу да уче летјети и могу самостално обављати летове.

Голуб је веома прилагодљива птица која се лако може припитомити. Углавном обични голубови толеришу било какве температурне услове и временске услове на територији њиховог станишта. Ако водите рачуна о правилном држању живине и избалансираној исхрани, онда нећете имати никаквих проблема са вашим љубимцем.