Како добити гуслање у инкубатор Гуске

Узгој младих стоке је пресудан тренутак у животу фармера. Потребна су нам посебна знања и вештине. Без њих, аматерски узгајивач живине не може да се носи са овим важним процесом. Инкубатор гусака и гуске излегања: које су особине инкубације код куће? Које су разлике са младунцима? О томе ћемо разговарати у наставку.

Да би се узгајали гослини у инкубатору, потребна су одређена знања

.

Боокмарк

Употреба вештачке инкубације при узгоју говеда није хир и модеран тренд.За разлику од пилића, водене птице носе мање јаја. Да бисте добили више пилића, морате прибјећи услугама технологије.Купите решетку за велике копије.

Гуска - хировита птица. Да би добили квалитетно јаје за полагање код куће, потребни су следећи фактори:

  • температуру околине;
  • оптимални однос мужјака и женки у стаду;
  • избалансирана храна;
  • цјелогодишњи слободни пашњак.

Само у овом случају почиње полагање јаја. Током сезоне, једна кокошка лежи у просеку од двадесет до четрдесет јаја. Количина зависи од здравља, расе, старости.

Упамтите: за полагање је потребно само свјежа јаја. Њихова старост не би требала прелазити 8 дана. Даље, са сваким новим даном, виталност бебе опада.

Стручњаци савјетују узимање још увијек топлих јаја. Пратите птице. ЧешћеУкупно одлагање се дешава ујутру. Ако нису све жене пожуриле, онда увече поново посетите место за гнежђење. Пажљиво прегледајте сламу, посебно испод длаке. Покушајте поново да не иритираш кокош.

Гуско јаје мора бити узето док је још топло

Све док прикупљате потребан број јаја у инкубатору, остатак мора некако бити ускладиштен. Одржавање у правим условима повећава шансе за излегање гослина.

  1. Температура складиштења - од 10 до 15 степени.
  2. Од петог дана, једном дневно, свако јаје окренути за 180 степени. Ако вам је потребно дуготрајно складиштење - два пута. Међутим, могућност излегања пилића се смањује са сваким новим даном.
  3. "натурализација". Ставите цигле у инкубатор једном дневно и загрејте тридесет минута. Затим искључите и поново за складиштење. Ово је слично природном процесу када гуска посети гнездо да положи јаја.

Пре коначне ознаке у техници, пажљиво сортирајте и проверите све узорке на овоскопу. Знакови здравог јајета;

  1. равномерна површина љуске;
  2. тамни жуманце се налази у средини;
  3. хомогеност протеина, без мрља.

Не би требало да буде чипса, пукотина или храпавости. Није прикладно премало или узорци са два жумањка.Маса јаја за средње пасмине је од 120 до 140 грама, за велике - 155–200 грама.Купите одговарајућу решетку за величину копија.

Препоручује се чишћење гнезда. Ако је површина љуске прљава, онда пажљивоопрати топлом водом.У инкубатору за гуске (у пладњу или на сталку) положите сва јаја водоравно.

Гускова јаја на решетки за инкубатор

Инкубација

Природна топлота се произведе в гусната јаја за првих десет дни заради висок садржај масти..Почевши од деветог дана, одржавајте температуру на +37.5 степени.Повећајте циркулацију ваздуха унутар кутије.

Једна од посебних особина које ловац на гуске од почетника треба да зна је периодично хлађење и влажење зидова.Гуска је водена птица.У природи, кокошка излази из јаја да једе и плива.У овом тренутку температура пада.Милф се враћа са влажним перјем.Ово је веома важно за ембрионе.У супротном, у случају прегријавања, они ће умријети.

​​

Хлађење јаја почиње од другог дана инкубације 2 пута дневно у правилним интервалима до +32 - 34 ° Ц.Да би се то урадило, јаја се прскају водом са калијум перманганатом на собној температури 15 до 20 минута.

Код куће, искључите инкубатор на 10 минута.Нека стане са отвореним поклопцем.Ако техника дозвољава, подесите влажност на 65%.Или само поспите топлом водом из боце за прскање.Када се пилићи почну излегати - повећајте проценат на 80-90 јединица.Љуска је веома тешка.Због тога беба са ниском влажношћу неће моћи да склизне.За време пљувања мокримо љуску и пилићи лако излазе.

Једном недељно морате проверити јаја на овоскопу

Потребно је свако јаје окретати 4 пута дневно. Неопходно је да се ембрион не залијепи за зид шкољке. У природи, ово је мајка. Побрините се да се свака "преко ноћи" догоди на супротној страни. Да бисте то урадили, обележите љуску у четири дела и пријавите бројеве.

Сваких 7 дана проверите камен на овоскопу. Одбаци мртве узорке. Пратите развој ембриона.

Закључак

Код куће, пљување почиње 28 дана од почетка инкубације. До 30-31, приказана су сва гуслања.Повремено, јаја која су прогласила јаја леже непромењена неколико сати. Пилићи требају помоћ. Лагано разбијте љуску око главе тако да се врат може исправити.Беба ће сам урадити остало.

Придржавајући се ових једноставних смерница, увек ћете успешно узгајати све гуске. У нормалном инкубатору купите посебан роштиљ. Брига за младе ћемо размотрити у наредном чланку.