Како дизајнирати броодер властитим рукама за препелице?Куаил

Узгој пилића без слојева је тежак задатак, али сасвим изводљив.У првим данима живота потребно је максимално пажљиво и пажљиво окружити пилиће, држати их на правој температури и контролирати храну.За развој беба које су се десиле исправно, потребна вам је броодер за препелице.Шта је ово?

Пилићи препелице се узгајају у броодеру.

Ако сте, када сте чули ријеч „броодер“, одмах увели ужасну јединицу, можете се опустити.Ова ствар се лако може урадити независно.То је пространа кутија опремљена са системом гријања и освјетљења, захваљујући којем се одржава потребна температура у мјесту боравка пилића.

У принципу, можете посјетити живинарску радњу специјализирану за узгој перади и купити броодер тамо, али имајте на уму да ће вас куповина коштати доста.Зато ће бити много економичније да сами направите броодер за препелице!Након што прочитате овај чланак, сазнат ћете која би величина уређаја требала бити, како цртати цртеже и читати упуте корак по корак.

Захтеви за броодер

Упркос чињеници да је броодер за живину направљен веома једноставно, али дизајну треба приступити што озбиљније, јер и најмања неусклађеност са правилима може бити негативнаутицаја на здравље пилића.

Три слона на којима почива броодер:

 • чистоћа;
 • је топло;
 • осветљење.

Осветљење за пилиће је веома важно.Штавише, важно је не само време у коме ће светлост горети, већ и сам спектар зрачења.Физички развој малих препелица ће се десити много пута боље ако је светло црвено.

Осветљење за пилиће је веома важно

Као систем грејања, можете користити инфрацрвене лампе, које такође могу играти улогу додатног осветљења.

Не заборавите да направите палету, напитке и хранилице за кућу.Важно је придржавати се хигијенских правила, редовно чистити броодер, иначе пилићи могу не само озбиљно да се разболе, већ и умру.

Потребни алати и материјали

Требају вам најобичнији материјали, они морају бити у арсеналу сваког домаћина.Запишите:

 • електрична убодна тестера (ако је нема, ручна пила ће радити);
 • секачи за жице;
 • клешта;
 • једноставна оловка;
 • мерна трака;
 • чекић;
 • одвијач;
 • клешта.

Сада треба да изаберете који ће материјал ваш броодер бити направљен за препелице. Овде можете дати слободу својој машти: дрвене шипке, стара кутија од истог материјала, вишеслојни картон. И даље треба да се опскрбите различитим деловима за причвршћиваче: каблове, сијалице, вијке, прекидаче, опрему за намештај и мрежу.

Ми ћемо вам понудитиспецифичну варијанту изградње броодера, а за то ће вам требати:

 • бресхтук за санке;
 • тенда;
 • шперплоча (10мм);
 • ​​
 • поцинкована жичана мрежа (10к10, 5к5, 25к15);
 • бар (30к20мм);
 • пвц лист;
 • саморезни вијци.

Израда броодера властитим рукама

Имајте на уму да све траке морају бити третиране антисептичким средствима.Будите озбиљни у погледу мерења: димензије морају бити тачне, иначе дизајн може да пропадне.

Почетак израде

Да бисте то урадили:

 • Узмите лист шперплоче и исеците два бочна зида величине 500к480, три зида - 700к500, да направите плафон, задњи зиданд боттом.
 • За уградњу подножја за броодер и мрежасте подне облоге, заврните летвице на зидове.Уграђују се готово на исти начин као и клизачи на ладицама.
 • Поставите ламеле за контејнер све до краја.Удаљеност између ових летвица и гениталија треба да буде око 20 мм.(Дужина шина - 2 вице 660 мм, 4 шале - 460 мм).
 • За изградњу једне јединице зидова, користите дрво, чије димензије треба да буду 30к20 мм.Четири комада од по 400 мм се причвршћују на бочне зидове како би били компатибилни са горњом ивицом.Широка страна треба да буде у равнини са зидом.
 • Сада, користећи саморезне вијке, спојите задњи зид са коцкама.
 • Да бисте саставили предњи део, одрежите два скакача (640 мм) и поставите их између ивица.Монтирајте траке са стране (400к50 мм).На њима поставите шаторе за клавир, а затим причврстите два врата (400к445 мм).
 • Што се тиче врата: могу бити два типа. Или чврсти или прозори. Препоручујемо да користите другу опцију, јер она ствара могућност посматрања онога што се дешава у броодеру. Инсталирајте плафон и под. Израда базе броодера је комплетна, али још увек морате да направите делове који се могу скидати.
 • Са мрежастим подом, можете се носити с тим без икаквих проблема. Уметните мрежу између два слоја оквира. Да би се направили слојеви оквира, монтирати четири ламеле (ширина 20 мм, дужина 460 мм, 660 мм, 480 мм, 680 мм). Осигурајте све вијцима.
 • За пилиће, величине ћелија треба да буду различите. За новорођене бебе, величина не би требала прелазити 5к5 мм. За пилиће старости од две недеље - 10к10 мм, за менструацију - 25к10 мм. Спремите се на скуп подних подова.

Броодери, произведени във връзка със изработени във връзка, във връзка на различни модели

.

Да би се осигурало да је поступак чишћења броодера глатка, изградите посуду. Неки користе мрежу, али ју је тешко опрати, па вам савјетујемо да предност дате пластичној фолији или поцинчаном. Да би се палета лако померала, направите краће летвице. За означавање није испао, монтирати плочу шперплоча величине 700к95 мм.

О распореду и микроклими

Температура за веома мале препелице треба да буде тачно 37 степени. Свака три дана, спустите је за 3 степена, и зауставите се на око 22. На овој температури ће се развити већ одрасли појединци. Морате научити да разумете да ли су пилићи удобни. Довољно је једноставно: погледајте их.понашања.Ако је птицама тешко да осете топлоту, оне ће лежати на поду, њихова крила ће се раширити и једва ће дисати, а ако су дјеца хладна, одбијају да једу и да се групишу у стадо.

За броодер је потребно направити систем гријања.Идеална опција би била инсталација инфрацрвених лампи.Повуците грејни кабл преко задњег зида.Да бисте пратили промене температуре и не дозволили да се птице прегреју, прикључите се на систем термостата.

У првој недељи живота, светлосни дан за пилиће треба да траје 24 сата.Сваких 7 дана, смањите време осветљења за 2 сата, глатко и до 12 сати.Интензитет је такође од великог значаја: у првим данима требало би да буде 25 лукса, а након достизања препелица старости од три недеље може се смањити на 6 лука.

Такође морате контролисати влажност ваздуха.Постарајте се да проценат влажности варира од 60 до 70. Мораћете да патите од вентилације, јер ни у ком случају не би требало дозволити пропуштање.Запамтите да не би требало да постоје фактори као што су прашина и мирис сумпороводика.

У броодеру би требало да постоје пивци и хранилице.Нема потребе да их купујете.Можете лако да направите улагач фиока из пластичне цеви која треба да се исече до оптималне величине, причврстите чепове на крајевима.И да би се спречило збркање броодера, покријте пладањ металном мрежом.

Питку воду је још лакше конструисати.Узмите пластичну боцу и направите рупу на крову, чији пречник треба да буде око 9ммУбаците брадавицу у отвор.Из боце одрежите дно и ставите сепаратор капи на врат.То је све, можете објесити посуду за воду.

Добили сте јасна упутства која ће вам помоћи да изградите дивну броодер препелицу и опремите је како би ваше птице могле да живе удобно.Желимо вам успјех!