Како да направите хранитељ за пилиће својим рукама? Пилићи

Појава пилића у личним парцелама фарми је слична, како кажу узгајивачи почетника, природној катастрофи. Без обзира на број тих живахних пахуљастих квржица, количина рада на бризи за пилиће почиње да траје све више и више времена.

Храњење домаће пилиће

Прије свега, то је повезано с најважнијим за развој младунчади.Поставља се питање како организовати шеталиште у којем ће се смјестити хранилице пилића и пијанице.

Домаћи произвођачи нуде велики број разних хранилица и напитака за пилиће, који се по функционалности мало међусобно разликују - принципи исхране и воде остају непромијењени. Стога, узимајући као модел сваку копију појилице или хранилице коју је волио перадар, сваки власник будуће стоке може направити ове једноставне алате властитим рукама;

Прво о теорији. Све хранилице су подељене према врсти хране коју пилићи нуде према начину храњења, према врсти причвршћивања хранилице.

По врсти хране се деле на суво, течно и мешано. У зависности од врсте хране у производњи хранилице потребан је одговарајући материјал.

Ако је дрво (шперплоча) погоднохранилице са сувом храном, затим у производњи напитака потребни су други материјали - пластика, метал.

Корито за храњење, чија се једноставнија не дешава

Најједноставнији дизајн хранилице за пилетину, који можете сами урадити користећи минимум "грађевинског материјала", захтеваће пластичну канту и пластичну плочу пречника већег од пречника кашике, који се, ако није на фарми, може купити у свакој продавници.

Најједноставнији предајник кашике

Читав процес израде хранилице треба да направи неколико резова у облику слова В дуж ивице зидова кашике. То је то, хранилица је спремна. Комбинована храна за пилиће се сипа у канту, канта је покривена плочом и преврнута.

Чак и предшколац може направити такво храњење властитим рукама, али у присуству одраслих због присуства алата за резање (маказе или клијешта).

Врсте причвршћивања које се користе у производњи хранилица:

 • на отвореном;
 • зид;
 • монтиран.

Потрошња причвршћивача зависи од избора типа монтаже. Дакле, најекономичније корито бункера, које се лако прави од отпадних материјала и грађевинског отпада, је врста подног причвршћивања.

Бункер Феедер

Након поправке или замјене водоводне инсталације у кући, остаци пластичних цијеви. Могу послужити као основни материјал за израду сопствених хранилица за бункер.

Да би се направило такво хранило, требаће вам:

 • водоводне цеви дужине 30 цм;
 • 15 центиметара дужине пластичне канализационе цеви;
 • шперплоча или даска (20к20 цм, дебљина 10 мм);
 • пластични цилиндар запремине 5-9 литара;
 • лепљива трака;
 • комад било којег уског ужета;
 • углови монтаже;
 • вијци и ексери.

Од алата, потребна су пила и чекић.

Свака водоводна цев ће одговарати овом кориту

Користећи шрафове и углове за причвршћивање, комад канализационе цеви је причвршћен за шперплочу (даску), која служи као основа за будуће корито.Пила за бријање уклања зид пластичне водоводне цеви (за 10,12 цм) за половину. Ова цијев је уметнута у фиксну канализацијску цијев и причвршћена вијцима на зид. После подрезивања на дну цилиндра, он се убацује са вратом у део водоводне цеви. Спајање грла балона са цијеви је омотано електричном траком. Бункер је спреман, остаје само да се напуни потребна количина хране у балону.

Да би се направило корито за пиће, обично ће бити довољан и отпад који се обично може рециклирати

Једна од варијанти доводне цеви за канализационе цеви

Пластична боца за пиће

Шта је то "кухињско посуђе" за пилиће без пива?

Не постоје посебности у производњи њихових пиваца за пилиће. Свака особа има пластичне боце, које се у пракси тешко одлажу због штетних емисија током сагоревања.

Пијац је погодан за пилиће.Направљена је од двије пластичне боце капацитета 2 и 1,5 литра и пластичне посуде.

Од алата ће бити потребан одвијач, нож (шкаре) и пар вијака.У боци од 2 литра, ослобођена од дна и врата, постављена на посуду, постављена је боца од 1,5 литара (низ врат) испуњена водом.За одрживост, 2-литарска боца је причвршћена вијцима на било који вертикално постављени објекат (вањски зид кокошињца, одвојена плоча, мртва постаја).

Једна од опција за израду напитка из пластичне боце

Све боце, као и сви други материјали који се користе за израду "кухињског прибора" за пилиће, морају се третирати са дезинфекционим раствором.

Горе наведени примјери, који показују могућности израде корита и посуда за пиће властитим рукама, не исцрпљују њихове различите конструкције.

У популарној литератури о перадарској индустрији, на специјализованим веб страницама и форумима пољопривредника, постоје и друге опције за израду уређаја који су толико потребни за узгој живине.

Поред штедње сопствених финансијских ресурса кроз коришћење отпадних материјала и отпада у процесу производње посуда за пице и хранилица за пилиће, коришћење стручних савета од искусних пољопривредника ће обезбедити здраву производњу живине.