Како да нахраним пауне

Паунски реп и његова достојанствена држања увијек задовољавају око. Али да би се птица правилно развијала код куће, посебну пажњу треба посветити исхрани.

Да бисте развили здрав и диван паун, морате га правилно хранити

Значај избора хране за пауне

Код куће за узгој пауна потребно је одабрати исправан и компетентан оброк исхране. Дијета пауна одговара уобичајеном храњењу птица у дивљини. Важно је да у процесу узгоја птице додају потребне витамине за правилан развој.Промена храњења паунова је неопходна постепено уз познату храну. Ако одмах ставите нову храну, птица је не може дотакнути.Као резултат, то ће довести до смрти пауна.

Нова храна такође може изазвати проблеме са варењем, углавном код младих особа. Стога је од велике важности одабрати праву исхрану, посебно код куће.

Када се узгајају паунови, треба размотрити два важна принципа:

 1. Старост пауна.
 2. Сезонскост.

Исправно ускладена храна треба да буде у складу са таквимПотребе:

 • Задовољавање потражње за птицама хранљивим састојцима и размјена енергије уз помоћ витамина и микроелемената.
 • Усклађеност са природним карактеристикама и укусним потребама.Онда паунови једу укусно, без проблема са варењем.
 • Количина хране се даје према потребама паунова, јер неухрањеност или преједање негативно утичу на моторичку и секреторну активност црева.
 • Паунски однос се састоји од јефтиних компоненти, јер се главна средства за развој ових птица улажу у храну.

Исхрана павла зависи од сезоне

Паун је познат по својој величанственој пози и лепоти репа.У природи, ово је јединствена појава.Да би паун имао жељу да постане поносна поза и отвори реп, неопходно је да се утврди тело.Када мушки паун хода у поносној пози испред женке, он покупи и отвори перје репа и формира се величанствени вентилатор.Чак и за вријеме митарења, паун покушава да се одржи у предивној пози, али са мирнијим темпераментом, а љети су пауни веома активни, зими, мирнији.

Паунски реп је релативно мали -50 центиметара, али је фасцинантан својом лепотом.

Дневни оброк птица

Дневни оброк хране по јединици за јесенско-зимски период је следећи:

 • Сецкани кукуруз - 50 г;
 • Овес - 40 г;
 • Алфалфа и -40 г брашна;
 • Мешавине брашна -90 г;
 • ​​
 • Коренное зеленово, 50 г;
 • Фруитс, вегетаблес-50 г.

У формулацијама хране корисно је помијешати кухињску сол у малој количини. Не треба заборавити ни минералне састојке који подупиру калцијум у крви, па је неопходно да се посуде са минералним супстанцама стављају тамо где се налазе паунови. Код куће може бити креда, шљунак, дрвени пепео.

Лузерн је јефтина и корисна компонента павловог оброка

Како правилно хранити паунове прије племенске фазе

Да би се тело паунова правилно припремило за репродукцију, потребно је донекле променити нормалну исхрану. Да бисте то урадили, морате повећати унос протеина и витамина. Репродукција се обично јавља у пролеће. Дијета за једну особу у прољеће је сљедећа:

 • Биљно брашно - 50 г;
 • Кухани кромпир - 100 г;
 • Јуици зелени - 70 гр.
 • Протеинска храна (млечни производи) - 200 гр.

У овом тренутку веома је добро нахранити птице отпадом из стола и минералних нечистоћа.Важно је знати да се паунови треба хранити обилно прије процеса узгоја. Највише воли паунове кишних глиста. Због тога је за добру припрему тела птица корисно ископати црве.

Кромпир треба да бъдат ексклузивно кухан

.

Храњење птица током периода узгоја

Овај период је веома важан за паукове, стога би требало повећати повећање хране за протеине. Код узгоја ових птица, у том периоду оброк је обогаћен сточном храном: свјежи сир, јаја, млијеко. Остатак хранеостаје претходна.

Храњење пилића

Одмах након рођења, морате почети са исхраном пилића.

Храна пилии павана се у првих седам дана састоји од куваних јаја у облику земље.

Недељу дана касније пилићима се додају здробљена зеље, млевена риба или месо.Такође, у другој недељи препоручује се давање производа млечног или киселог млечног порекла.

Пилићи се за месец дана напајају мешавином сточне хране и влажним мешавинама.Пеацоцкатус је прилично подложан својствима хране, тако да храна мора бити високог квалитета.Храњење паунових пилића код куће треба да се ради као фазан или пилићи, али додајући свеже зелене и мале црве.

Према свим методама узгоја пауна, не можете хранити пилиће и одрасле са прљавом или пљеснивом храном.

Пилии павки со подложни свежини и качеству на храни

Модели хранениа

Хранение павлов је нужно в качестве.Да би узгој паунова дао добар резултат, потребно је пратити квалитет хране и избјегавати покварену храну, вањске адитиве.

Строго је забрањено хранити птице прљавим житарицама са плијесни,Важно је просијати житарице прије храњења, затим их испрати и осушити на сунцу или у пећници.Храњење на тигању, контролисање њихове свежине.Дозвољено је да се чувају у фрижидеру до три дана.Не дајте хладну храну.

Потребно је да се хранити паунови два пута дневно.Ујутро је пожељно меко храњење, после ручка- каша за зрно. Ако су на крају дана посуде за храну празне, додајте мешавину зрна, тако да буде довољно до јутра. Важно је напунити хранилице храном не до врха, тако да паунови не бацају храну.

У врућем времену, вода за пиће брзо пропада, у њој се појављују бактерије, па је потребно мијењати воду до три пута дневно.

Пеацоцкс треба учити да се храна в фиксно време

.

Капацитет за храњење пауна.

Пауни су веома осјетљиве птице, тако да правилна исхрана има важну улогу у њиховом одржавању. Више од половине трошкова за пољопривредника иде на куповину хране. Приликом избора врсте хранилица и њихове локације потребно је узети у обзир све нијансе за најмањи губитак хране. Ово може загадити храну, распршити је птице, влагу или мокру храну.

У кући, контејнери за исхрану су направљени од сувог дрвета без чворова. Дебљина плоча треба бити у распону од 5-10 мм. Да бисте спречили повреде, потребно је заоблити кврћице. Висина хранилице треба да буде таква да птице дођу до хране без потешкоћа и да не могу ући у њу својим шапама.

Уређај за увлачење жлеба је веома погодан, где су зидови на крају виши од бочних зидова. На крајњем зиду је постављен окретни тањур који спречава да паунови уђу у хранилицу и загађују храну.

На стојницама постоји варијанта хранилица. Храни их домаћин без нагиба. Такви хранилице значајно повећавају простор у кавезу.

Мало пилићаДвадесет дана дају храну пладњевима, који су обично пластични, али могу бити шперплоча и гвожђе.За бочне стране се користи трачница димензија 3к2 цм, а 40-ак паун се може напајати из лежишта димензија 30к70 цм.Када достигну старост од 20 дана, добијају храну у редовним хранилицама.

Ако се паунови држе у групама, препоручљиво је да се хранилице распореде на растојању једна од друге како се не би створила гужва птица.Храна и хранилице треба да одговарају свакој птици да дође и поједе.За сваког одраслог пауна израчунате су хранилице од 20 цм, за пилиће -10 цм.

Кисела храна је у вишку контејнера.