Како да изградите прелепу голубару својим рукама Голубови

Побољшање дома за голубове захтијева платформу удаљену од прометних улица и аутопутева. То је због чињенице да су голубови прилично стидљива и недвосмислена птица. Нова голубарка не би требало да буде постављена у близини баријера, високих стабала, зграда, кула и других подних конструкција.

Голубица мора бити на мирном месту, далеко од падина

Погледи

Најбоља опција за израду голубарника је подручје унутар тавана. То је због чињенице да је унутра добра вентилација и суха микроклима. Осим тога, овај узорак вам омогућава да брзо пређете на кров, што је важно за птице. Нови голубарник може се направити у следећим варијацијама, од којих свака има своје предности и мане.

Суспендиран модел. Ова опција је економична и једноставна за производњу, али је дизајнирана тако да задржи мали број голубова.

Конструкција је стандардна дрвена кутија која је обешена на кров зграде. Карактеристике дизајна:

 • усјек се налази са предње стране голубарнице;
 • намјењен је за станиште неплодних врста птица;
 • уређај је лако направити властитим рукама од остатака материјала;
 • не штити на прави начин птицу од хладноће и предатора.

Голубица не чува голубове од мраза

Потпуни голубарник наКућица или приватна кућа може имати торањску структуру, која се обично прави са заобљеним облицима, од цигле или дрвета.Куца је постављена на висину до 4 метра и састоји се од неколико спратова.Унутар голубарнице смјештена су гнијезда која су одвојена зидовима, а на првом кату се налазе хранилице и посуде за пиће.

Приказана структура омогућава слободно посматрање и одрасле птице и пилића. Иако таква кућа има многе предности, тешко је и скупо градити је властитим рукама.

Без обзира на врсту изабране куће, следећа правила се морају поштовати када се поставља: ​​

 • Уређење голубарнице почиње одабиром места далеко од високих зграда, високих стабала и других објеката који спречавају летголубови.
 • Није потребно градити кућу за птице у близини далековода и телефонских комуникација.
 • Непожељни сусједи укључују сусједе, голубове, свињац, кокошињце, септичке јаме и друге грађевине које могу допринијети пернату болести.

Врсте голубова кула

Производња и димензије материјала

Дрвене куће голубова ће захтијевати опрему зидова унутар зграде и обављање спацклинг радова на спојевима.Као опцију, кућу обложите шперплочом.Верзија од цигле такође захтева малтерисање делова на стропу и зиду.Довецоте од метала обложене унутра са даскама и декорацијом од шперплоче.

Главне димензије станаза голубове који раде сами имају следеће параметре:

 • Корисна површина станишта је најмање 50 цм3.на пару кихања;
 • разумно је створити неколико одјељака који су подијељени по узгоју и старости птице;
 • У свакој секцији не сме бити више од 10-15 парова.

Птици различног пола в зиму треба да се раздела в одините.Одвојено, у грађевинском пројекту, направите простор за опремање корита, корита и других уређаја. ​​Такође је неопходно обезбедити канцеларије за млађу генерацију (до 1 године).За нову голубарницу која се састоји од два дијела, прикладно је смјестити младе генерације и економске уређаје у један одјељак, а стари голубови у други дио.

Приликом пројектовања пројекта голубиње треба узети у обзир сљедеће димензије:

 • висина конструкције је 2 метра;
 • димензије улазних врата (висина /ширина - 1,6 /0,6 м);
 • Прозори треба да буду направљени у односу на површину пода у пропорцији од 1/10;
 • платформе за љето су квадратног облика величине 10/10, 20/20, 25/25 цм (што је камен већи, веће су димензије платформе).За спортске голубове, урези се налазе на висини од 1-1,5 м, за украсне и месне пасмине - 0,2-0,3 метара од нивоа пода.

Голубица не би смела бити мања од 2 метра

Нијансе

Познати власници голубова праве заливе са регулаторима.Оне су неопходне за летке и практичне.Лако је то урадити сами.Да бисте то урадили, морате да инсталирате оквир у прозору који се састоји одвисеће шипке од јаке жице.За практичност, дизајн је опремљен лимитатором корекције.

За спортске расе голубова, можете опремити свој посебан пријемник властитим рукама.Функција опреме је да након натјецања птица лети у покретни кавез, одакле се лако може доћи до њега и замијенити контролни прстен.

Пожељно је да нови голубац буде опремљен са два отвора, од којих је један опремљен чепом, а други служи као излаз.

Постављање прозора у голубарнику игра једнако важну улогу.Продирање сунчеве светлости са југа или истока повољно утиче на раст и имунитет птице.Одржавање кућних љубимаца зими захтијева загријавање у кућици голубова и идеално преношење струје у зграду.

Сунчеви зраци са истока и југа требало би да улазе у кућу голубова

Разумно је у кућу градити врата за голубове од 2 слоја.Спољашње платно је направљено од дрвета, унутрашња врата су израђена од мрежастог или металног оквира.Љети оставите прва врата у отвореном положају, што ће допринијети довољном освјетљењу и вентилацији нове голубарнице.Последњи фактор игра важну улогу за здравље пернатих љубимаца, тако да је на висини од 150-200 мм од пода разумно направити рупу за проток ваздуха, а испод плафона - капуљача.

Сви отвори у хладној сезони морају бити утакнути како би се спријечили пропухи. Стари голубарник захтева периодичнодезинфекција и санитација. Подови у згради требају бити израђени од чврсто постављених дасака. За украсне и месне птице у перадарници треба организовати кавез на отвореном, који ће помоћи да се птица брже привикне на ново насеље. Свака птица треба да има свој простор становања и стварање гнезда. Стара голубарица захтијева периодичну провјеру тога у случају периода држања јаја и излегања пилића.

Уређење куће се обавља на следећи начин:

 • Клупе су постављене од шипки ширине 30-40 мм, које су спуштене 300-400 мм од плафона.
 • За расплодне расе, полице се израђују од дасака дужине 700-800 мм, ширине 300-400 мм. Алтернативно, можете инсталирати кутије сличне величине, причвршћене једна изнад друге.
 • За птице са снажним перјем или висећим крилима, адаптери би требали бити прилагођени за гарнитуре ширине 300-400 мм и дебљине до 250 мм.
 • Пожељно је да унутрашња структура голубарнице постане склопива, што ће олакшати одржавање и чишћење.

Дървели на головници

Гнезда и хранилице

Гнезда су направљена у облику квадратних кутија, у величини, у односу масе птица. Дно гнијезда је допуштено направити од шперплоче, а бочни зидови шина. Дно је направљено са малом удубљењем, висине 60-70 мм, дуге - 200-250 мм. Пукотине и дефекти који се појављују с временом на гнијезду требају бити залепљени.

Нова голубарка је опремљена специјалним хранилицама и пићима за кућне љубимце.Минерална хранапореклу забрањено комбиновати са житарицама.С обзиром на расу и број појединаца, одредите број хранилица. Пијаце треба повремено цистити и садрзавати само цисту воду. Неке врсте опреме за храњење и напајање голубова имају аутоматски режим који спречава загађење и увелико олакшава постојање и птице и њеног власника.

Във голубарска куча, като гнезда, мора да постојат хранители и пива

.

Вакуумски алкохоличари нису погодни за употребу зими, јер вода у њима може да се смрзне. Својим властитим рукама могуће је направити направу од празних лименки запремине 400 и 800 г. На великом контејнеру се израђују три реза, оштре ивице се окрећу или преклапају. Вода се сипа у мањи елемент, покривајући га одозго са другим лимом.

Стари голубарак са таквим пивцима може се користити током целе године, треба их поставити на посебне палете како би се избегла влага у голубарнику.

Птичји кућни љубимци константно требају зелену храну у својој исхрани. Да би се голубовима осигурала правилна исхрана, потребно је одвојено узгајати свјежи зоб и јечам у лонцима или кутијама. За складиштење минералне хране користећи вреће, кутије или канте. Паковање мора бити суво и заштићено од мишева и пацова. Голубови повремено требају купање. У ове сврхе можете опремити своје посебне купке у облику лимова за печење са странама.

У периоду мраза, под у поткровљу је потребно загријати са сијеном, сламом илипиљевина. Најмање једном месечно, легло треба да се промени.

Периодично чишћење и дезинфекција голубарнице је кључно за здравље птица. Генерално чишћење у кући се врши недељно, не заборављајући дневну негу. Процес укључује уклањање свих уређаја из куће за голубове, заједно са птицом. Они обављају мокро чишћење зидова, пода, плафона, након чишћења хранилица, перица и пијанаца.

Треба напоменути да је одговор на питање како самостално изградити голубињак прилично једноставан. Олакшајте га, уз минималан скуп алата, жеље и стрпљења. Конструкција може служити не само као дом за птице и излаз за власника, већ и као прави украс дворишта.