Како чувати репу?Методе складиштења репе

Узгој добре бербе репе је пола битке.Главна ствар је да се може сачувати како би дуго времена уживали у плодовима вашег рада.У ствари, то није тако лако.Потребно је узети у обзир низ фактора који настају у фази одабира садног материјала.Да би се избегли губици жетве, неопходно је да се наоружате знањем како правилно сачувати репу.

Жетва за репа е добро очувана, ако следите једноставна правила

Избира на сорти

Всаката сорта не е примерен за надаљно складишчење. Приликом одабира материјала, размотрите његово чување. Следователни садни материали имаат висок степен на този:

 • Мулатто.
 • Бордеаук-237.
 • Ренова.
 • Пабло Ф1.
 • Касна зима А-474.
 • Детроит.
 • Либеро.
 • Грибовскаиа флат А-473.
 • Хладна-19.
 • Салата.
 • Болтарди.
 • Неупоредив А-463.
 • Једноструки.

Цвекла касна зима А-474 показује одличан квалитет чувања

Претходни радови на припреми воћа за складиштење

Понекад вртлари нежељне штете током жетве.Да започне процес иреверзибилне инфекцијеповремено извадите поврће из земље или их изрежите ножем док чистите.Да се ​​то не догоди и складиштење репе не претвори у мучење, треба знати неке важне нијансе.

Чини се да нема ништа лакше од извлачења поврћа и слања на сухо.Али није било тамо.У овој фази настају прве потешкоће.Земља је сува у ово време, и нико је није очистио од камења, и док је извлачи, његова танка кожа може бити оштећена.Такво поврће неће се дуго чувати.Неопходно је извадити усев са земље помоћу виле или лопате.Довољно је мало копати, лагано подићи са земљом, а коријен биљке лако добија.

Поврће треба уклонити из гребена до првог мраза, јерСмрзнути врх неће дозволити да се корен дуго чува.Најбоље за чишћење да изаберете сухи јесењи дан.Ово ће имати позитиван ефекат на очување, а рад у овом времену је много угоднији.

Пре складиштења поврћа треба темељито осушити.У сувом времену, то можете урадити на вртном кревету.Не вреди дуго задржавати је на свежем ваздуху, тако да се не губи влага.Биће довољно за 2-4 сата.

Након сушења плодови се чисте од прљавштине и земље.Ни у ком случају не може се бућкати тло тако што ће се спојити заједно и користити за чишћење ножа или дрвне сјечке, доприноси оштећењу коже и инфекцији.

Затим, врхови се уклањају, али не у потпуности, треба оставити мали "реп" дугачак око 1 цм.Биљка се одсеца оштрим предметом, а не ручно извлачи.Алл сидекорени су благо уклоњени.Ако је главни коријен мали, боље је не резати.

Следећи корак је сортирање.За складиштење су изабрани само здрави и јаки плодови.Боље је ако су мали, јервеће постају грубље током времена.

​​

Сада можете сигурно послати поврће за складиштење.

Прљавштина се пажљиво уклања из осушене репе, затим се врхови режу

Методе за складиштење коренских култура

Постоје два основна начина за складиштење репе,који су се доказали током једног века:

 • на отвореном (у јамама или рововима);
 • у затвореном простору (у мрачној соби или под земљом, у фрижидеру, на балкону, итд.).

Свако бира своје контејнере за себе, у ту сврху стане: кутије (са песком и без), кутије, корпе, ринфузи у регалима или полицама, кромпир итд.

Услови, потребни за охрањање воћа

Најбоља репа се складишти у подруму.Ту су за њега присутни идеални услови:

 • присуство природног кретања ваздушних маса;
 • мрак;
 • не замрзава;
 • температура ваздуха је од 0 до 2 степена Целзијуса;
 • потребан ниво влаге.

Посебну пажњу током складиштења треба дати кореновим усевима у првим месецима.Уз благи пораст температуре, врхови могу почети да расту, што ће скратити вријеме складиштења. Тара са репом не сме се налазити на поду, већ на висини од 15 центиметара.

У токутреба редовно пратити услове складиштења репе.

Суммер Ман Типс

Чини се да ако су плодови неоштећени, довољно је да их сипамо у складиште. Током година рада на вртним парцелама, многи вртлари тачно знају како чувати репу тако да не морају да их бацају.

Добар комшија за складиштење је кромпир, на врху којег се репа уклапа у један слој. Плодови немају влагу зими, а кромпир га дели са репом.

Воће се добро складишти у песку, који је претходно калцинисан у пећници или на сунцу. Као контејнер је погодна кутија. Пијесак се сипа на дно, полаже се један слој репе, а затим поново пијесак, чији слој није мањи од 2 цм.

Обична столна со је погодна као материјал за пренос поврћа. Мора да је суво, као и сами корени.

За просијавање можете користити просијани дрвени пепео или суве листове папрати, пиљевину, струготине, па чак и тресет.

Најбољи лек за болести током складиштења је превртање плодова у креду, након чега се могу једноставно ставити у кутију.

Велики и мали плодови се боље сортирају и складиште одвојено.

Чак су и пластичне врећице капацитета до 40 кг погодне за складиштење. Напуњене вреће се не вежу на било који начин, тако да не ометају продор ваздуха

Ако се поврће складишти у расутом стању, онда законстантан проток ваздуха на поду је дрвена решетка.

Цвекла може да се чува во сандбок

Складиштење поврћа у стану

Сви су добро упознати са начинима чувања репа ако постоји подили подрум.Али шта да радите ако морате зимски чувати поврће у стану?Много је теже то урадити, али уз правилан приступ могуће је осигурати сигурност плодова 3-4 мјесеца.

Са балконом који је заштићен од мраза, можете сигурно држати жетву. Главно је да температура тамо не пада испод нуле.Најбоље је ставити га у кутију са песком, када температура падне, кутију треба замотати нечим другим.Ако је балкон хладан, кутије се могу загријати пјеном.

У недостатку балкона у просторији, одабран је тамни угао, који се налази што је даље могуће од акумулатора и других апарата за гријање.Уради то боље у кутијама.Пила или песак ће бити погодна за трансфер.

За складиштење се може користити обичан хладњак.Свако воће је чврсто замотано у фолију или пергамент папир.

Дакле, складиштење репе се трансформише у целу науку.Најважније је да се придржавате свих услова како би током целе зиме уживали у укусним и здравим кулинарским делицијама од свеже репе: супа од борсцха и цикле, харинге под крзненим капутом, кувана репа и још много тога.