Како бели паунови изгледају Пеацоцкс

Према неким узгајивачима, бијели паун је албино. Међутим, ова перцепција пасмине је заблуда. Псеудо-албино има плаву боју очију, док су праве црвене.

Бели паун је пасмина, а не албино

Опис пасмине

Представници подврста су уобичајени из осамнаестог века и веома су популарни међу узгајивачима. Мужјаци ове врсте су обдарени белим перјем које се налази у целом телу.Главна карактеристика врсте је да бијели паун има образац на репу у облику ока.Блага је. У тренутку рођења, пилићи су прекривени жутом пахуљицом. Процес развоја и раста појединаца траје двије године. У овом добу, појединци постижу репродукцију. Могуће је разликовати мужјака од женке по величини шапа, они су дужи код мушкараца.

Не постоји обиљежје за храњење и раст подврста. Подигнути су као обичан паун. Узгој птица се обавља преласком само појединаца ове врсте. У неким земљама интраспецифични прелаз је широко распрострањен. Дакле, узгајивачи покушавају да донесу разноликост у боји перја.

Природно хабитат на този вид на териториа Индии, а недавно и Африка. Више воле зону шуме. Ноћу се птице пењу на дрвеће.

Оброци птица су житарице, због чега птице често нападају поља житарица, узрокујући штету на усевима. Овоптица има древну историју и украсну сврху.Иако месо ове врсте није мање тражено, представља деликат.Пеацоцк перје се користи у декоративне сврхе.

Бели паунови имају декоративну намјену, али се њихово месо користи и као храна

Бивша птица је највећи у овој врсти.Због различитих варијација њиховог укрштања, постоји мноштво боја.

Карактеристике телесних параметара укључују:

  • Дужина тела достиже сто тридесет центиметара.
  • Реп расте на дужину од педесет центиметара, покривна крила су веома дуга.
  • Крила са крилима нарасту до стотину шездесет центиметара.
  • Мушки добија тежину до пет килограма.

Један мушкарац може оплодити десет женки.Њихове брачне игре се разликују по милости и лепоти.Мушкарци и жене су једнако укључени у освајање партнера.Мушкарци који су ушли у борбу за свог партнера.Чим један од њих види женку, он се окрене од ње, покушавајући да прикрије своју раскошну декорацију.Након неког времена пар улази у чин. Женка ће посадити десет јаја по полагању јаја. Број будућих потомака зависи од услова притвора и исхране.

Пошто је жена привукла пажњу, мушкарац скрива свој реп

Разлике

Бели паун се разликује по перју.Узгојни рад довео је до појаве паунова црне и бијеле боје у перју.Црно - бела боја је распоређена по целој дужини тела.Црно-беломрље могу бити лоциране на глави, врату и репу.

Када паун шири свој реп, можете га погледати његовим очима. Изгледају као богате беле тачке на врховима перја репа.

Птица отвара свој реп и показује своју милост. Разлика ове врсте је и врста праменова код мушких врста.

Мушкарац раствара свој реп током сезоне парења. Отпуштајући перје на репу, он показује свог будућег партнера у свој својој лепоти.

Плес лепоте, у којем се супротстављени мушкарци шире репове, чини појединце траженим и привлачним. У дивљини, реп није тежак за појединца. Могу летјети и трчати, што раде брзо и вјешто. Перје појединаца раствара се углавном у сезони парења.

У дивљини, реп не изазива неугодности мушком.

Захваљујући свом природном таленту, птица је била тражена четири хиљаде година. Њихови екстерни подаци брзо су постали познати као слава. Птице су постале предмет религиозног богослужења. Били су обдарени божанским принципом, а од давнина су их држали у богатим кућама као украс за двориште. Перје које растварају пауна користе се као декорација за дом и одећу.

У многим зоолошким вртовима широм света се налазе ове атрактивне птице. Реп пауна привукао је пажњу не само жена него и споља гледаоца.

У дивљини, птице морају да беже од дивљих предатора који их лове. МатингИгре су праћене необичним криком, који објављује мушко. Његов глас није обдарен мелодијом, па се чини да је то неугодност за узгајиваче.

У природном станишту, паунски крикови почињу током кишне сезоне. Стога су људи обдарили птице натприродним моћима одлучујући да су паунови изазвали кишу.

У неким земљама, пауни су укључени да би се ослободили змија. Како се уочава правилност, у мјесту пребивалишта пауна број змија је нагло смањен.

За многе земље, птица пауна је постала симбол.Позитивна карактеристика узгоја врсте је њихова гипкост. Они не траже садржај. Они се хране и чувају као већина обичних пилића. Међутим, препоручује се да се држе одвојено од других птица. Пауни могу агресивно реаговати на сусједство и напасти друге птице.

Упркос чињеници да врста припада реду кокошијег облика и породици фазана, практично нема спољних сличности са онима са другима.

Ова врста није слична било којој другој птици, због чега и даље изазивају дивљење и интересовање гледалаца и узгајивача.