Када уклонити бундеве из кревета, тако да остане до прољећа?Пумпкин

Бундева је поврће које расте на било којој парцели.Овај плод је узгајан још у давна времена, а сада модерни вртлари не заборављају на његове корисне особине.Бундева садржи много витамина које свака особа треба."Како јести бундеве у храни?" - питате.Од ње праве житарице, сокове па чак и пите.Она има слатки, али специфичан укус, тако да је сви не воле толико.

Бундева може лежати на пољу до мраза

Цијели усјев мора бити убран у јесен, прије првог мраза.Ово поврће није изнимка, али има и своје вријеме да га покупи. Чишћење бундеве често зависи од његове разноликости. Стога је препоручљиво да се врсте овог производа третирају одвојено.

Кад је зрело

Сорте раног сазревања.Име бундеве "рано" указује да брзо сазревају.Период њиховог пуног сазревања: од 92 до 104 дана.Стога, уклањање ових биљних биљака се препоручује крајем августа.Добијање готовог поврћа већ у августу је предивно и радосно, али има и недостатака.Ове сорте се чувају не дуже од месец дана, тако да се морају одмах обрадити или замотати када се уклоне.

Средне сезоне.Ове врсте укључују:

 • Зимско слатко;
 • Блуе Хуббард;
 • Волга сива;
 • Медицинско;
 • Рускиња.

Ове сорте, за разлику од претходних, сазревају120 дана, и могу се складиштити, што им даје многе предности. Прикупити ову врсту бундеве у септембру, када је скоро читава жетва већ у вашим складиштима за зимске залихе.

Касните сорти.Међу њима је потребно разликовати:

 • Бисер;
 • Тести Делаип;
 • Витамин;
 • Буттернат.

Ове бундеве сазревају око двеста дана.Сакупите плодове који су препоручени прије почетка јаких мразева, када је зимско вријеме већ ријешено.Понекад има таквих случајева када је дошло вријеме за резање бундеве, али још није сасвим зрело.У таквим случајевима, још се сакупља и ставља на тамно, хладно место.Тамо ће сазрети за месец дана.Тада се ови плодови могу прерадити, замотати или замрзнути.

Руска жена припада сортама средњих сезона бундеве

Веома је важно осигурати да нема штете на овом поврћу, иначе ће се покварити и неће бити погодне за експлоатацију.

Професионални становници летњиковца примећују да бундеве у јужним рубовима не треба дуго да се чисте.Чува се на креветима до готово потпуно сувих врхова.

То се објашњава чињеницом да се мраз и хладноћа на таквим мјестима касне, тако да бундеви не пријети смрзавање и кварење.

Како знате да ли је поврће зрело или не, можете ли га извадити из гребена, или бисте требали мало причекати?

Да би се решило ово питање, потребно је издвојити неколико знакова зрелог производа од бундеве.

Знакови зреле бундеве:

 • Ноге бундеве ће бити суве, тврде и чврсте што је више могуће.Наравно, нисуће бити зелена.Зелена стабљика је један од знакова да бундева и даље сазријева, и ни у ком случају се не може резати.
 • Листови су суви, жути и бледи.
 • Ово зрело поврће има светлу боју.
 • Кожа му је веома тврда и тврда.

Осушени реп бундеве сигнализира своју зрелост

Како правилно изрезати бундеве и ускладиштити

Када се сече биљка, боље је оставити центиметарфоур сталк.Да бисте то урадили веома пажљиво, јер било какво оштећење, посебно одсецање коре, ће имати лош утицај на складиштење овог производа.

Анализирајмо корак по корак како да покупимо боцу (тако људи зову бундеве за обичне људе):

 • Прва ствар коју искусни баштован обавља је да прође кроз све гребене и прегледа целу културу за зрење.Зато што се бундева одмах уклањају и не остављају незреле у креветима.
 • Након тога, потребно је да се опскрбите добрим оштрим ножем или маказама.Професионалцима у овом послу се саветује да користе маказе, јер је много згодније.Користећи их, тешко је проузроковати значајна оштећења коре.
 • Даље, припремите мјесто за складиштење усјева.Одабиром прикладног мјеста, можете ставити старе покриваче или сламу на под, тако да се не поквари и не труне.
 • Затим пажљиво одрежите све плодове и пребаците их у складиште.Приликом резања ове биљке, важно је запамтити да је потребно задржати четири центиметра стабљике.

Зрела бундева се може одмах искориститихрана након жетве, али многи остављају поврће за складиштење. Штавише, плод излази прилично велики број. Стога, ниједна породица не може себи приуштити да поједе велику количину бочице.

Често се чува на хладном месту, у подпољу или у складишту, у поткровљу, гаражи, шупи или остави.

Поред хладноће, водите рачуна ио влажности просторије током складиштења. Због повећане влажности смањује се вијек трајања плодова бундеве за три мјесеца. А ово је прилично значајно време.

Тако смо открили да бундеве могу пуцати од краја августа до октобра, зависно од сорте и климе. Такође смо показали како правилно и правилно уклањати бундеве из кревета.