Када се сије лук цхернусхка у прољеће Бов

Ковачи се могу узгајати из семена.Најважније је знати како правилно спровести сетву и негу.За то је најбоље користити саднице.

Сетови лука

Припрема семена

За сетву семена директно у отвореном земљишту потребна је прелиминарна припрема.Након тога неопходно је обезбедити му потребну негу.Колико ће садница бити потребно зависи од простора у врту.

Узгој лукасадње семена из семена неће изазвати много проблема .Прво морате проверити семе за клијање.Да би се то урадило, месец дана пре заказаног периода за слетање, извршава се следећа акција.Мала количина семена је умотана у влажну крпу.У овом стању чувају се 14-18 дана.Главна ствар да се осигура да је крпа увијек мокра.Након истека овог периода, семе се испитује на клијавост.Требало би да се појави више од 75% клице.

Следећа фаза у припреми материјала за саднице је уклањање гљивичних обољења.Да би се то урадило, садни материјал је натопљен слабим раствором калијум перманганата и остављен у њему пре слијетања у земљу.Намакање треба обавити 10-12 сати прије садње.Али, пре сетве, неопходно је да се материјал за сетву осуши.После садње у земљу обезбедите негу: заливање и отпуштање.Као резултат тога, ће растидобра репа од лука.

Припрема садница

Врло добар начин за добијање садница је сијање семена у пужници.У ту сврху, подлога се узима под ламинатом од приближно 15 к 40 цм, а од врха дуж цијеле дужине, тоалетни папир се полаже у једном слоју.Затим, папир мора бити темељно посипан водом тако да не остане нити једна сува мрља.Одлазећи са дугог руба од 1,5-2 цм и почните полагати семе један по један.Само је један ред направљен дуж цијеле дужине.Размак између инокулума је потребан да би био у складу са 1-1,5 цм.

Семе лука

Након тога, такав препарат за саднице је замотан, фиксиран са еластичном тракомставите у пластичну кесу и очистите на топлом месту.

После 14 дана, отворите гредицу и попуните целу дужину земље.Поново претворите у ролну и ставите у одговарајућу посуду.Затим, залијте и сачекајте клијање семена.

Сорте црног лука

Најбоље сорте црног лук су:

  • У централној Русији, најбоље је одабрати сорте као што су Беловежски, Иантарни, Спасски и Миацхковски за сјетву;
  • Увозни сорти: Стуттгарт, Голланд Робуста и Полска Волска;
  • Најдужи периоди складиштења су следеће сорте: Миагковски, Ирис, Одиноветс и Бессоновски.

Садња лука у пролеће

У пролеће, цхернусхка би требало да буде посејана када се земља отопи.За то, саднице треба припремити крајем фебруара.Било би добро да се користи стимулатор воћа који помаже боље клијање.Већ средином априла, саднице ће битипосађено на отвореном терену.

Не може се садити севка након купуса, кромпира и краставаца.За садњу је најбоље изабрати мали лук, чији пречник не прелази 1 цм, тако да црни лук неће формирати стрелице.Веће сијалице су боље посађене касније.Онда ће лук на репи бити веома добар.

Прије појаве клице, Лукавитсу је потребна добра њега.

Саднице црног лука су најбоље посађене средином априла

Сетва лука пре зиме

Пре свега, требало би да одлучитекоји лук је боље сијати прије зиме.Најбоље сорте су Бессоновски и Стригуновски.Они су још у раном сазријевању.

Ако постоји могућност, препоручује се да се лук пре зиме сади у другој класи.Тако је могуће да се у једној години изабере одговарајућа опција, у зависности од климе и укуса.

​​

Садња лука у јесен у зиму врши се само у ископаним и добро просијаним земљиштима.Такође, препоручује се да се земљиште оплоди хумусом или компостом, у који се додаје дрвени пепео.Кревет за сетву лук за зиму треба да буде широк 1 метар.

Најбоље је да се дрво засади 1 месец пре првог мраза.Ово време је довољно да се укорени, али не да се проклија.

Величина сета за сетву за зиму треба бити 1-1,5 цм, а управо тај пречник је најоптималнији да би се добила добра жетва.Ако се лук саде под зимом ради зеленила, онда се лук може користити са пречником до 3 цм.

У првом случајудубина садње је 2-3 цм, са 4 цм лук неће моћи да клија. У другом случају, дубина је дозвољена на 6 цм, али би требало да изаберете сорте вишеструког цевастог лука или породице. Нега укључује и залијевање и отпуштање.

Величина сета за сијање пре зиме мора бити 1-1,5 цм.

Цхернусхка он греенс

Лук чернушку може се садити на свежим зеленима. Могуће га је набавити у рано прољеће. Да бисте то урадили, направите праву бригу. Након сијања жаруља потребно је попустити земљу, периодично оплодити и залити.

Да би се зеленило појавило брже, препоруча се покрити вртни кревет филмом. То ће омогућити додатно изоловање тла. Када зелена дође до 30 цм, може се сакупити. У таквим зеленим изданцима има много витамина који су толико потребни током недостатка витамина.

Такође, да бисте добили зеленило у рано пролеће, можете да засадите лук на јесен. Сијати само када температура падне на готово нулу. Да се ​​лук не умре током зиме, потребно га је посути лишћем за 20 цм, а гнојење се врши у рано пролеће и ускоро можете очекивати изглед зеленила.

Берба лука се дешава када се перје спусти и постане жуто. Ако обезбедите правилну негу, онда у првој години можете добити велики сет.