Када се препоручује да се чешњак засади пре зиме?Гарлиц

Чешњак се може наћи у сваком врту. Многи вртлари покушавају да посаде ову културу, јер је веома цијењена због својих корисних својстава. Да би била велика, требало би да знате тачно када треба да засадите чешњак пре зиме. Осим тога, потребно је проучити сва правила садње биљака и научити вријеме сакупљања зрелих глава.

Берба чешњака зависи од правог времена

Зашто се чешњак мора засадити на јесен

Многи становници љета, након што су чули питање када засадити зимски чешњак, храбро одговарају: на јесен. Али зашто су изабрали баш ово годишње доба? Ево неколико главних разлога:

  • Садња чешњака јесени гарантује рану жетву. Саднице расту равномерно.
  • Садња у јесенском времену вам омогућава да скупите чешњак са великим главама, које су јасно раздвојене каранфилићима.
  • Зимски чешњак, ако га ставите у земљу у јесен, успева да се прилагоди предстојећем хладном времену. То је за њега врста отврдњавања, које понекад нема вртне биљке. Такав чешњак се не боји честих и наглих промена температуре, отпоран је на многе штеточине.

Садња чешњака у јесен треба да се уради 3 недеље пре мраза

Зимски чешњак се никада неће сусрести с таквимкао што је пролећна суша.Постројење ће примити сву потребну влагу од отапања снијега.

Захваљујући овом љетњем становнику, није потребно заливати кревете све док не почне љетна врућина.

Ови разлози ће свакако увјерити вртлара да посади културу на јесен.Остаје само да се изабере дан када је вредно обавити овај посао.

Време сејања за зимски бели лук

Летњи становници се користе за садњу зимског чешњака у јесен.У овом тренутку, важно је тачно израчунати месец и приближне дане када треба да се укључите у такав посао.

Ако је време изабрано погрешно, усев једноставно неће произвести добру жетву.

Припрема кревета треба да се уради унапред

.Али то не би требало дозволити.На крају крајева, улази ће бити преслаби.Они неће моћи издржати зимску хладноћу.Негативни ефекти ће се појавити ако се чешњак закасни.До првог мраза младице би требало барем мало ојачати и навикнути се на ново мјесто.Хладноће их лишава такве могућности.

Искусни вртлари у више наврата препоруцују почетнике вртларима да засаде чешњак месец дана пре почетка првог хладног времена.

То јест, требало би да падну крајем септембра и почетком октобра.Али међу њима има и ризичнијих становника.Они радије стављају саднице чешњака у земљу близу краја августа.И добити овај резултат.Култура активно почиње ићи стрелицама.Следеће године од њевелики бели лук расте у великим количинама.Истина или не, свако може сам да провери.Али морамо схватити да такво хитно слијетање може потпуно одузети усјев.

Пре мраза, чешњак мора да има корен

Избор одређеног датума за садњу зимског белог лука

Време засађивања зимског чешњака може бити веома тешко одредити.Немогуће је издвојити једно одређено вријеме, које је погодно за све.У ствари, климатски услови у региону, где се планира засадити зимски бели лук, од великог су значаја у овом питању.

Садња чешњака треба да буде на опадајућем месецу

Најтеже време је да се одреди време садње за баштованца који је први одлучио да узгаја овај усев на сопственој парцели.Као што је раније поменуто, препоруча се да се такав рад укључи прије почетка хладног времена.

​​

За засада се избира дан, коато съответства на следните показатели:

Възможността на въздејствиа нема.Препоручује се урањање садница на суво тло.Због кише, материјал се може смочити.У влажном окружењу чешњак ће се брзо погоршати и трунути.И то увијек доводи до чињенице да се саднице разбољевају и умиру.Дакле, летњи становник неће чекати своју жетву.

Врема за засадаване на чесно - зимните јабуки и букви

Температура на въздуха не треба да бъде под 12 ° Ц.Идеално, не прелази 16 степени.Ако је улица топлија, онда постоји ризик преране клијавости културе.И хладноћа јој неће допустити да се смири.

Внешно време мора да бъде сухо.и пожељно без ветра.

Избор времена за садњу је искључиво због временских услова.Да не би било погрешно, препоручује се да се проучи временска прогноза за наредне седмице.Нема потребе да се фокусирате само на један извор.Да бисте били сигурни, можете прочитати информације о времену на неколико локација, које у већини случајева дају тачна предвиђања.

Народни знаци и лунарни календар за помоћ становницима љета

Наши преци често су користили народне предсказања која су им омогућила да одреде прави дан за садњу културе.Не раде сви.Али усвојити неколико таквих савјета вриједи сваког вртлара.

У прошлости су наши дједови и прадједови почели садити зимски чешњак тек након што су скоро сви листови отпали са стабала.У овом тренутку, улица није тако врућа, али ипак није превише хладна.

Обратили су пажњу на птице.Чим су отишли ​​на југ, било је могуће почети садњу садница чешњака у припремљеним креветима.

Масовни одлазак птица - време за садњу белог лука

Неколико вртлара наставља да прати лунарни календар, што им омогућава да направе добар дан за садњу чешњака на земљу.Предност следи периодима када небеско тело опада.Речено је да ће тада жетва бити богата, а саме биљке ће брзо клијати.Обратите пажњу на боравак Месеца.

Лунарни календар 2016 за бели лук

у подручју таквих земаљских знакова као што су Јарац, Бик и Дјевица, култура ће бити у стању да се развија и расте, а жетва ће свакако задовољити вртлара.

Да ли се придржавати временске прогнозе или слиједити националне знакове - сватко одлучује за себе.Ако летњи становник ипак сумња у исправност избора правог дана за садњу зимског белог лука, треба да се консултује са становницима из суседних крајева, који су се бавили узгојем здраве усеве више од годину дана.