Када правилно садити скуасх? Тиквице

Тиквице су погодна култура за узгој, поврће је лидер на листи омиљених међу вртларима, јер је биљка згодна и лакапроцеса и бриге током раста.Поврће се може узгајати током целе године у условима стаклене баште, али зашто то учинити ако усев добро расте на отвореном пољу и доноси плодове, главна ствар је да се одреди тачно време када се сади тиквице и како се то ради исправно.Садња варијетета различитог зрења наизмјенично, могуће је скоро цело љето и већи дио јесени да се жетве усјева из њихових кревета.

Потребно је одабрати сорте тиквица различитих услова зрења

У зависности од тога како планирате да користите земљиште у колиби, морате унапред одредити време садње тиквица.Касне сорте усева нису неопходно засађивати у рано пролеће, јер постоји опасност од сиромашних садница због неповољних временских услова.

Како правилно организовати садњу тиквица

Питање када се сади тиквице забрињавају не само младе љетне становнике, који имају релативно мало искуства у култивацији вртних култура, већ и искусне професионалце.Главни узрок спорова је нестабилност временских услова, тако да је календар припремљен унапред, укључујући и лунарни календар, који указује на повољне дане за садњу.Узгој тиквица недавно је озбиљно, разлог су релативно непретенциозни увјети обраде културе и доступност храњивих твари и елемената у траговима у поврћу. Још један важан фактор је употреба тиквица у кувању: они се пеку, конзервирају, праве кавијар и још много других јела.

Припремљен за узгој кревета

Правилно одређивање времена за садњу усева на отвореном тлу је гаранција даљег нормалног раста биљке и пуне жетве.

Топла башта за тиквице ће дати 2 недеље раније

Одабир мјеста за слетање унапријед треба узети у обзир сљедеће точке:

  • земљиште за садњу се бира на отвореном месту;
  • кад год је то могуће, кревети су разбијени на сунчаној страни локалитета, заштићени од вјетра;
  • да би се осигурао правилан раст културе, земљиште је претходно третирано и оплођено.

Тиквице се могу сијати на отвореном тлу на два начина:

  • сади се претходно узгајане саднице;
  • унапред сејати семена, селектовати и тестирати на клијавост.

Сејање тиквица по бунару, 2-3 семенке сваког

Узгој садница захтева коришћење времена личног збрињавања биљака, семе је претходно тестирано на клијање, намакање током једног дана у хранљивој течности и чекање времена потребног за клијање клица. Након садње садница у отвореном тлу, потребно је први пут пратити сигурност раста садница, заОво користи обичан стакленички филм у једном или више слојева.

Намакање сјеменки тиквица убрзава клијање

Сјетва тиквица сјеменкама је лакша, али опасност од смрзавања тла захтијева организирање нормалне клијавости и даљњи раст у почетној фази.У те сврхе можете користити исти стакленички филм, повући га на земљу или подићи оквир од металних лукова.

За дневни и топли период, филм се уклања ради вентилације: вишак влаге може оштетити биљке, јер стабљика почиње трунути, а садница на крају умире.

Одређивање времена за садњу усева на отвореном терену

Крај априла је почетак периода када се препоручује да се биљке расту на отвореном терену, под условом да се земља загреје до ноћи ноћу+10 степени.Код садње садница могуће је користити претходно припремљена средства за заштиту биља.Да се ​​не би оштетиле саднице током употребе филма, конструкцију припремити у облику лукова са пластичном фолијом која се протеже одозго.

Саднице тиквица, када су посађене, треба да имају 1 прави лист

Садња са претходно тестираним семенама за клијавост, поступак је лакши и бржи у времену.

У првом случају, потребно је релативно дуго време за транспорт биљака, припремање рупа и јачање заштитних структура.Можете уштедети време и сијати семе у земљу, али ако су временски условиможе дати "изненађење" у облику мраза или хладних снапса, морате бити спремни и заштитити биљке од смрзавања.Да би се заштитиле површине у којима је садња вршена сетвом семена, можете користити стаклену фолију, стаклене или пластичне боце, исечене до потребне величине.

Пластичне посуде ће створити ефекат стаклене баште за засаде

Савјети за почетнике у баштама

Бавећи се узгојем вртних култура, прве практичне вјештине могу се примијенити на организације за садњускуасх.Ова култура се лако и лако прерађује, почетак садње тиквице је крај априла и до средине јуна, укључујући, и можете покушати да узгајате различите сорте у зрелости.Главни фактор за слетање су повољни временски услови, односно одсуство мраза и хладних пукотина.

Поврће добро подноси транспорт и дуго се чува, што такође игра велику улогу.

Прва берба се може добити за месец дана

Важно је знати да семе за садњу треба тестирати на клијавост, резултати и квалитет усева зависе од тога.Одабиром семена за садњу потребно је обратити пажњу на датум када је производ, који је приказан на врећи, упакован.Не препоручује се куповина садног материјала који се налази на полицама више од годину дана.

Сјетва тиквица у земљу, треба да стави 3-5 сјеменки у рупу, након што проклија клице могу се уклонити додатне биљке одабиром најјачег.

Претходно растопљена и припремљена земља неће захтијевати искапање на почетку.Први пут биљке не морају да обезбеде много заливања, то може довести до труљења стабла и смрти садница.