Када и како садити тиквице у Лењинградској регији?Тиквице

Принос тиквица које се узгајају на територији Лењинградске области првенствено зависи од времена и начина култивације садње на отвореном. Чак и временски услови ће имати мали утицај на узгој усева, ако се у почетку све фазе, почевши од припреме семена и завршетка бербе, врше на време, користећи искуство и знање о узгајивачима поврћа у региону.

Већина туриста има могућност да се бави земљишним парцелама само викендом, тако да морате знати период када можете засијати сјеме у региону на отвореном тлу и бити потпуно наоружани, унапријед припремљени за овај догађај.

Одлична жетва тиквица може да се гоји у Лењинградској области. Грибовскои

Припрема земљишта и садница пре садње

Култура је веома захтјевна на плодним облицима тла, а тај фактор узимају у обзир искусни вртлари. Следеће припреме морају бити направљене пре искрцаја:

 • Додајте земљишту потребну количину црног тла обогаћеног минералима и ђубривом.
 • Припремите потребан број лукова (ако се први пут користе за заштиту биљака од излагања неповољним климатским условима) и филма.
 • Пре садње садницаотпустите земљу.

Припремљени кревети за сквош крајем маја

Садња садница тиквица у отворено земљиште на територији Лењинградске области спроводи се са почетком релативно топлог периода године, када температура у току дана достиже 12-14 степени Целзијуса.

Услови за садњу садница

Важан догађај за сваког љетног становника је садња садница на отвореном терену: да би се значајно погодило вријеме догађаја, у будућности то ће утицати на узгој усјева и његов принос.

Раније, недељу и по, семе се сеје у специјалне посуде, кластер расадници или пластичне чаше за једнократну употребу су најпогодније за ову сврху.

Приправа семена тиквица укључује намакање

Неколико корисних савјета о бризи за саднице неће наудити. Као што пракса показује, формирање раста садница у будућности је директно повезано са садњом и дозријевањем тиквице.

 1. Сјеме се сије у добро уравнотеженој земљи.
 2. Када семе клија, долази на 4-5 дана, препоручљиво је да се саднице додају сунцу.
 3. Дан или два пре садње садница у земљу, у топлом дану да се саднице доведу на свеж ваздух (сат или два).

По 5–4 дна се појавава проклетка из тиквини

.

На већини врећа сјемена произвођач препоручује држање биљака у условима стаклене баште током дужег периода (30 дана), или их одмах сијати на отвореном.гроунд

Ова правила се могу игнорирати из неколико разлога:

 • У периоду од тридесет дана, саднице у условима стаклене баште могу достићи значајне величине, комплицирајући бригу и садњу садница у креветима.
 • Садница, која се добија из стакленичких услова, након садње у отвореном тлу умире због слабог очвршћивања биљке, јер су измене садница ове врсте нека врста стреса.
 • Посијено семе у отвореном тлу, током клијања, може бити уништено од стране пужева и других непријатеља биљака.

До тренутка искрцаја, садница тиквица треба да има 1 прави лист

.

Када је све спремно за пренос садница на земљу, корови се могу користити за заштиту и побољшање раста (налазе се на скоро сваком кревету). Важно је одрезати корење на коров и ставити малу количину на дно јаме, у којој ће бити постављено црно тло са садницом. Након засађивања биљака на отвореном тлу за вријеме хладних сна и ноћу, младице требају заштиту: кревети су покривени филмом, чиме се ствара ефект стаклене баште.

У случају јаког хлађења, пожељно је користити два слоја полиетиленске фолије за склоништа.

Пре садње тиквица у отвореном тлу, препоручљиво је подићи висину кревета, додајући потребну количину земље на жељено подручје.

Пре сетве се треба заливати бунари

Осим заштите засађених садница, ако је њихов број мали, пластичне прозирне боце могу се користити резањем на дваделова.Исти уређај ће дати времена да се прилагоди биљци на отвореном пољу и заштити од хладноће и штеточина.

Исправан избор сорти тиквица

На територији Лењинградске регије искусни узгајивачи поврћа, с обзиром на посебност климатских услова, постигли су невероватну жетву тиквица.Резултат обиља је култивација посебно одабраних врста и сорти тиквица, најпогоднијих за регион.

Сорти тиквици за Ленинградска област

Пре засадат на посебна сорта, потребно је да се посочува специфичности на тле и да се, че је потребно, да се ојачава с минералними адитиви.и плодна црна земља.

Најподобнејше сорте за регион су:

Аполло.Незахтевна је за екстремне временске увјете, толерира сјеновита мјеста, велике плодове (до 3 кг) свијетлозелене боје, узгој не захтијева посебне увјете.

Апололове врсте тиквица се такође користе за пуњење цвећа

Маша.Толерира хировитост временских услова, сорта је отпорна на штеточине.Облик плода је издужен, са сјајном површином, тежине до 3,5 кг.

Белогор.Категорија раног зрелог хибрида се сади када се појави потреба за раном жетвом за конзервирање.Једно-стабљика, са кратким изданцима, цилиндрично воће, бледо зелена, тежине до 1 кг.

Грибовско-37.Четрдесетодневна високородна сорта тиквица, култивација је нормална, али је потребно мало више слободног простора од великихрадијус грма.Веома нежно, снежно бело месо, одличан производ за конзервирање.Транспорт и складиштење добро подносе, плодови су округли, глатки.

Различние туфли Миацхик

Куетум.Сорта је средином сезоне, врхунац жетве долази 7 седмица након садње.Плодови су цилиндрични, површина ребраста, тежина 2 кг.ВхитеСорта је отпорна на скоро све болести које биљке ове класе подносе у време гајења и зрења.

Немчинскиј.Хибридни усјеви за рано сазревање, високи приноси, тиквице ретко достижу килограмску тежину.

Сидро.Сорта је необично пожњевена: плодови су жути, глатки, тежине од 0,3 до 0,5 кг.Током раста и сазревања, није потребна посебна нега, осим уобичајене.

Шпагети.Изванредна пулпа воћа, која је подсећала на обичну пасту, дала је име врсти тиквица.За време раста је потребно контролисати правац изданака.Маса плодова достиже 2,5 кг, биљка се добро прилагођава свим временским и климатским условима.

Аеронаут.Рана зрела, добро одржавана сорта са обилном продуктивношћу.Плодови су светлозелени, месо је жуто, погодно по својим карактеристикама за све врсте конзервације.По тежини плодови достижу 1,5 кг.

Сорта "Зуццхини" Аеронаут произвежда до 25 кг плодове на сезоно

ВИР на бело-плодове.Рано зрела, са високом продуктивношћу.

Правила за узгајање и негу поврћа

Квасци су врста усева која захтеваминимално вријеме утрошено на његу биљака.После садње садница на лежајевима, из неопходних мера, издвајају се главни, без којих је немогућ нормалан раст и сазревање бербе тиквица:

 • Обрада.Кревете треба олабавити и уклонити, да би се нормално пролазио влага у коренски систем биљке.Шљунак треба обрадити чешће од пешчане земље.Веединг и лабављење може бити учињено истовремено, заједно.

  Растући на гомили компоста омогућава вам да добијете културу много раније

 • Залијевање кревета.Ријетко, али редовно заливање ће осигурати нормалан раст и зрење усјева за усјев.Не дозволити да се кревети залијевају хладном водом, јер ће то довести до труљења биљке.Недељу дана пре жетве, заливање престаје.После садње тиквице на креветима, у току коришћења полиетиленских склоништа, културу треба редовно емитовати: не толерише висок проценат влаге.
 • Коришћење храњења.Гнојидба тла се проводи за цијело раздобље раста и зрења два пута: у вријеме формирања јајника и у вријеме сазријевања усјева.
 • Период опрашивања.Користе се две методе опрашивања које ће прецизно дати жељени принос.То можете учинити сами тако што ћете одрезати латице мушког цвијећа и третирати их за жене, или распршити биљке раствором меда који ће привући потребан број инсеката.

Готово ђубриво за тиквице

Пратећи сва горе наведена правилабрига о биљкама, можете рачунати на висок принос тиквица.

Пошто се током садње често саде неколико сорти у исто време, у зависности од времена сазревања, усеви се бере у различито време.

Ране и средње величине су погодне за конзервирање, а велики плодови су идеалан материјал за израду кавијара, салата и других кулинарских јела.