Када и како садити тиквице на отвореном терену? Тиквице

Поред одличног укуса, тиква је пуна здравих супстанци и има веома низак садржај калорија.Једна од најважнијих предности овог поврћа је његов дуги рок трајања, током којег се чувају све корисне супстанце.Скуасх расте прилично удобно на отвореном пољу.

Важно је знати када је потребно садити саднице.Пошто су тиквице познате по својој изузетној термофилности, слетање на отвореном тлу почиње почетком јуна.Међутим, неопходно је покрити саднице филмом када дође до хлађења.

Висококвалитетни избојци тиквица дају здрави продуктивни грм

Да би се продужио период појаве свеже тиквице, потребно је сијати у неколико посјета сваких 5 или 6 дана.

Припрема тла

Одабран је сунчани, без вјетра отворени простор.Југозападне и јужне падине су одличне за ово.Дословно све зависи од количине светлости - брзог почетка плодног, високог приноса и здравља биљака.Тло може бити након било којег другог поврћа, уз неколико изузетака.Не би требало садити ово поврће на лицу мјеста, остајући након усјева бундеве, јер је то препун нагомилавања болести.

Најбоље је садити тиквице у земљу, остављене након махунарки, кромпира, купуса, лука и чешњака.Можете их посадити на истом месту.само неколико година касније.

Квасци су веома осјетљиви на увођење хумуса у тло

Плодна земља са обилним хумусом треба да буде добро припремљена од јесени када се убире цео усев. Органске материје уносе се у тло, вапно, испрскано уз помоћ грабље. Након 14 дана, земља мора бити пажљиво ископана. Направите канту компоста или стајњака, суперфосфата (30 грама) и ђубрива са садржајем калијума (20 г) по 1 м2. Није застрашујуће, ако припремите тло у јесен није успело. То се може урадити на пролеће. Копају земљу и пуне дрвеним пепелом, 10-15 килограма компоста, 50-60 грама суперфосфата по квадратном метру.

Садња семена семена скуасх

Постоји неколико начина да се повећа стопа клијавости семена.

  • претходно намакати сјеменке у отопини посебних убрзивача раста или минералних ђубрива;
  • семе се сипа са топлом водом пет сати;
  • могуће је клијати семе пре кљуцања корена.

Семе бучките мора да бъде избранно полно и једнодимензионално

.

Бисквите су прилично велике, које шире биљке са великим листовима.

Дакле, бунари се праве два или три по квадратном метру, по шеми од 70к50 центиметара.

Дубина сетве је. У шаку хумуса и пепела, улила се у рупу, спуштала три или четири семена на дубину од пет или седам центиметара. Ако је земља густа, боље је сијати на плићу дубину. Када одрасту, следи из неколико оставити само најјача биљка.

Неколико сјеменки треба бити посијано у једном закуцавању, а затим оставити најјачи изданак

Садња садница за скуасх

Да би се повећао принос и убрзало прво воће, требало би користити расад сквоша. Семе се сијају једна по једна у резервоару димензија 10к10 центиметара око месец дана пре садње на отвореном тлу. Састав хранљиве мешавине земљишта је земљиште, хумус, пиљевина и тресет. Можете користити мјешавину "Еко", купљену у било којој трговини за вртларе. Саднице треба оплодити минералним ђубривима. Недељу дана пре садње потребно је поновити храњење.

Саднице тиквица ће значајно убрзати плодност

Време за сађење готових садница зависи од тога где ће тиквице расти.

Биљке су спремне за пресељење у стакленик или на отворено земљиште у доби од једног мјесеца, након формирања прва два листа. У отвореном тлу тиквице боље посађене почетком јуна. Садница се преноси на ново место са груменом земље да би се сачували корени. Продубљивање треба извршити код котиледона.

Заштита клијања од мраза пластичним кантама

Потребно је размотрити могућност мраза. Због тога се изнад кревета уграђују лукови како би се филм растегнуо. То можете урадити једноставним пластичним боцама од пластике, покривајући сваку биљку.

Растуће

Генерално, целокупна брига за тиквице се може описати са неколико акција - то је темељно заливање, храњење,отпуштање тла и уклањање корова. Када се на биљци појави 4-5 листова, стабљика треба да буде пресавијена, након чега треба обавити оплодњу и попуштање тла. За гнојење садница добро користе минерална и органска ђубрива. То укључује поташу, фосфор и додатке азота. Главна ствар је да се избегне присуство хлора, јер је контраиндикована тиквица.

Размак између чаура мора бити најмање 70 цм

Једном недељно, тиквице морају бити пажљиво заливене. Посебно је важно то запамтити у фази садње, цветања и када долази до формирања плодова.

Када недеља остане до последње жетве, заливање се може зауставити. Два пута недељно, препоручљиво је сакупити зреле тиквице, достижући двадесет центиметара. Ако не жете на време, презреле тиквице ће изазвати смањење броја нових јајника и смањење приноса.

Харвест тъкини на отвореном пољу се може добити крајем јуна

Добра берба укусних тиквица на отвореном пољу је прилично фасцинантан процес који не изазива никакве потешкоће ни за почетнике вртлара.