Када и како садити чешњак пре зиме у предграђима? Гарлиц

Чешњак је човечанству познат 6 хиљада година.Ова култура се углавном користи у кухању, као иу медицини.Наношење су луковице, лишће и стријеле биљке.Узгој ове културе се врши на два начина, у прољеће (прољеће) и јесен (зима), тако да морате знати вријеме садње чешњака.

Сађење чешњака у региону Москве спроводи се првих дана октобра

Услови садње у Москви

Услови садње чешњака у различитим регионима Русије могу значајно варирати.На то утичу климатски услови.Већ дуги низ година изабрали су период слијетања: крај септембра и почетак октобра.Данас је дошло до климатских промјена.Јесен сваке године постаје топлија, а зима долази много касније него обично.

Ако садите чешњак почетком јесени почетком септембра, има времена да проклија, а мраз може уништити читав усјев.Дакле, у Москви је боље посадити овај усјев касније, од 20. септембра до 10. октобра.

У овом региону, температура у јесен пада на 10 ° Ц и нижа.Под овим условима, бели лук ће моћи да се корене и пре почетка зиме неће имати времена да клија.Коренски систем мора бити најмање 12 цм.

Ако се рано посади, чешњак ће проклијати.у јесен и може да се замрзне

Ако су први зимски дани снежни, онда се филмска обрада не може урадити.

Ако зима почиње са великом хладноћом, онда је потребно покрити засаде како би се заштитио чешњак од смрзавања.

Многи љети становници Московског региона узгајају чешњак прије почетка Покрова. Овај православни празник слави се 14. октобра. У многим аспектима, чешњак, засађен у ово време, добро је укорењен и производи високе приносе.

Још један савет старих људи: чешњак треба засадити током периода опадања месеца. Ово је време садње свих усева чији је усев у земљи.

Избор места за слетање

Клима у московском региону омогућава да се засади чешњака не малчирају. Ово се препоручује 2 или 3 недеље након слијетања. Након првог мраза, кревети су прекривени тресетом или малим гнојем. У овом региону Русије, то је довољно да чешњак добро подноси зиму, а жетва је велика и високог квалитета.

  Бавећи се узгојем белог лука у Москви, потребно је узети у обзир:
 • Чешњак је најбоље засадити у песковитом земљишту или лагано иловасто.
 • Веома је важно да се одабрано подручје не загријава током прољетних поплава.
 • Ни у ком случају чешњак не би требало садити у подручјима гдје је примијењен свјежи гној. То угрожава појаву гљивичних обољења код биљака. Квалитет усева је значајно смањен.
 • Ширина кревета не смије бити мања од 1 м. Локација би требала бити изабрана: исток - запад.

Кревет треба припремити 2-3 недеље пре садње

Копање тла је обавезно, дубина му је око 30 цм, коров се уклања и гнојива се примјењују: компост (тресет може бити) у количини од 2 канте по квадратном метру. м. Уместо хемијских ђубрива, можете направити 1,5 литра пепела на 1 квадрат. м.

Када је парцела ископана, земља се изравнава и оставља тако да се земљиште слегне и тампира. После овог слијетања.

Грибовскиј

Са таквом припремом тла, посађени зуби у јесен неће ићи дубоко у земљу, што ће осигурати добро клијање у прољеће, те ће спријечити његово труљење.

Припрема чешњака за садњу

Добри приноси се могу постићи ако се садни материјал правилно одабере. Следеће сорте су најпогодније за регион Москве:

 1. “Грибовски - 60”, који се одликује прецизнијем и високим приносом. Маса луковице је око 100 г, а број каранфила достиже 12 комада;
 2. “Грибовски јубилеј” има густ лук са 11 зуба. Ова сорта има пикантан укус, добро подноси зиму;
 3. “Комсомолетс”, за ову сорту карактерише оштар укус и велики лук тежине око 120 г, који има око 11 каранфилића. Ова сорта је отпорна на многе болести (бактеријска трулеж).

Разноврсни чешњак Комсомолетс

Садња се врши зубима. Изаберите највеће сијалице и одвојите сваки зуб. Мали и оштећени зуби се одбацују.

Правила за слетање

У приградским насељима врши се слијетањетакве препоруке:

Када је кревет спреман, означен је. Између редова не би требало бити мање од 25 цм, а растојање између зуба не би требало да пређе 15 цм. Зуби се саде у припремљене јаме.

Дубина се израчунава на следећи начин: једнака је двема димензијама клинчића.

Додавање песка у жлебове ће помоћи да се спречи труљење. Произведено заливањем у подземне канте за залијевање, опремљено спрејом. Потребно је направити малчирање тресетом (може бити хумус). Ово ће сачувати садни материјал од смрзавања у оштрој зими. За малчирање можете користити гране смрче, пиљевину или лишће.

Прекурсори белог лука

Главна сврха узгоја чешњака је да се добије висок принос. Стога је веома важно знати који усјеви могу претходити чешњаку, а након чега се не може засадити. За област Москве, најбољи претходници чешњака ће бити усеви са кратком вегетацијом. Оне укључују следеће:

 • тиквице;
 • краставци;
 • бундеве;
 • житарице;
 • бибер;
 • патлиџане;
 • жбунасто грмље.

Садња чешњака после корјенастог поврћа је контраиндикована. У региону Москве чисте се прилично касно, тако да земља нема времена да се у потпуности опорави.

Немојте садити чешњак после белог лука и након лука. То се може урадити на овој локацији, када ће бити 3-4 године.

Превенција болести

За превенцију болести, садни материјал се третира калијум перманганатом. Раствор треба да буде ружичаст.Зуби се потапају у раствор пола сата.Након тога се зуби осуше и посаде на отвореном тлу.

Чешњак треба чувати у раствору калијум перманганата

Може се дезинфицирати пепелом.Припрема се од два литра воде и 400 грама пепела.Претходно је кувана пола сата, а затим охлађена.

Солни раствор се може користити уместо пепела.Узми 3 кашике.л5 литара воде.Након тога, садни материјал се дезинфикује у раствору припремљеном од 1 кашичице.бакар сулфат на канти (10 л) воде.

Кревет од чешњака под малчем поред јагоде

Њега

Зимски чешњак добро подноси зиму, тако да ова културане захтева.У пролеће, када је склониште уклоњено, малч је одмах уклоњен.Ово ће помоћи биљкама да брже клију.

Почетком јула стријеле ће се појавити на чешњаку.Треба их разбити када њихова висина достигне 10 цм.Ако се то не уради, сијалице ће бити мале и доњи принос.

Жетва чешњака мора бити сушена пре складиштења

Када се сади чешњак у региону Москве, постоји потреба да се изврши низ завоја.Када радите први, користите: уреу, птичји измет или дивизију.Друга дорада је 200 грама пепела на 10 литара воде.Залијевање се врши када је чешњак у фази раста, а када је зрео умјерено залијевање.Исто тако, неопходно је стално опуштање тла.

Чешњак воли много светла, па је добро да га узгајамо на сунцуобласти које за Московски регион нису проблем.