Када и како можете јести грожђе у јесен

Посадили сте грожђе у својој парцели и већ сте примили своју прву жетву.Ако на парцели имате само младе младице, није им потребно додатно храњење, јерпрве 3 4 године ће јести супстанце које су у земљи.Када сте садили, морали сте да оплодите земљу, ау блиској будућности ће бити довољно ових хранљивих материја.Када треба да почнем да се храним?Када биљке мало расту.Одрасле грожђе се храни сваке 3 иеарс 4 године да би се добила добра жетва.

Грожђе у јесен треба супстанце да се припреме за зиму

Храњива средства за грожђе

Ваше грожђе активно расте током лета идоноси плод.Треба да напуни своју снагу да би зиму провео и поново засадио у пролеће.

Ако је земља богата хранљивим састојцима, нови усев ће бити бољи.Али временом, биљка извлачи корисне елементе у траговима из земље, а ако не додајете ђубриво, исцрпљује се.На таквом земљишту грожђе ће бити тешко преживјети хладноћу или сушу, грмље ће слабо расти, а принос ће пасти.

Какво относительно потребление потребители

В разние часи на годината, заводу потребни различни гнојили.Дакле, зелена маса биљке слабо расте ако нема довољно азота.Због тога се азотна ђубрива наносе у пролеће, када грожђе пушта само своје изданке и лишће.

Новоферт за грожђе се дешава са и без азота - за јесенску употребу

У лето се више не користи, а од августа препоручује се напуштање азотајерзбог тога расте зелено, што спречава сазревање дрвета.

Или се исти фосфор препоручује да се користи на почетку цветања, одпомаже цветовима да се развијају и везују бобице.Које хранљиве материје доприносе у јесен?

Калијум.Ако није довољно, лишће ће бити прекривено жутим пјегама, а сама биљка ће ослабити.Јагоде од таквог грожђа ће бити кисело, дуго ће сазревати.Калијум је такође потребан за преживљавање суша или мраза, штити од болести.Да би се земљиште обогатило калијем, додају се калијеве соли, које се састоје од 40% ове супстанце.Или користите калијум сулфат, у коме је калијум до 50%.Ако у тлу недостаје магнезијум, он се оплођује калијум магнезијем, у којем се калијум до 30%.

Комплексно ђубриво за пад не всебује азот

Бакар.Помаже грожђу да издржи мраз, сачува га од гљивица.

Магнезијум је такође потребан да би се поставила основа за будућу винову лозу.

Бор.Овај елемент није толико у земљи, већ је неопходан за грожђе.Захваљујући њему, бобице брже сазревају и постају слађе.Ако оплодите земљу, биљка ће расти боље следеће године.

Количество на гнојите за грозде в разна времена

Цинк.Потребно тамо где се смањује киселост.Ако је цинк довољан, принос се повећава.

Ово нису сви елементи у траговима,неопходне биљке, и оне од којих недостатак најчешће пати.

Ђубрива

Гнојива су и минерална и органска.Немојте одустати ни од оних или других.При избору минералних ђубрива обратите пажњу на чињеницу да садрже горе наведене супстанце.Немојте занемарити органске.

Раствор гноја и гнојни гној се употребљава само пре него што почне да сазрева

Која органска ђубрива су позната?Најпопуларнији је гној.Садржи многе битне елементе грожђа.Али не користите свјежи гној у јесен, у којем је много душика.Или направите ђубриво од птичјег измета, који се разблажује са водом у односу 1: 4, а затим оставите раствор за недељу дана.Пре него што оплодите земљиште са њима, раствор за смеће се разблажује са водом у односу 1: 10. 0,5 литара инфузије ће бити довољно за један грм.

Свеж гној се не користи в јесени

Многи вртнари користат труле растителни остаци, тј.компостИ садрже супстанце које ће обогатити тло.

Калијева ђубрива могу бити замењена пепелом, у којем су магнезијум, и калцијум, и натријум.Али требаће много.Састав пепела је такође различит и зависи од старости биљке, њене врсте, јерприпремите пепео из различитих врста дрвета.Најбоље је користити опечене остатке било са воћака или винове лозе.

Правилно храњење

Шта и када хранити

Колико често и када се биљке хране?За одрасле грожђе не треба честодорада: довољно је хранити их једном у три године.Али ако сте засадили грожђе у песковитом или пешчаном тлу, онда се чешће оплоди - једном сваке две године или сваке године.

Кальсна гнојива - типови

Првото обработка на грозде в јесени се изпълва в раната септември.Потребно је убрзати старење винове лозе, припремити је за зиму.У овом тренутку, направите суперфосфат и калијум.За 1м2, потребно је двадесет грама суперфосфата и десет грама калијеве соли.Можете додати и елементе у траговима: борну киселину (до 2,5 г), цинков сулфат (до 2 г), манганов сулфат (до 2,5 г).

Када се све плодове бере, биљке се хране са калијум гнојивима тако да су спремне за зиму.Али органске материје пречесто не би требало користити.

Суперфосфат - дјубрива за јесен

Довољно храњења једном у три године.Грожђе се храни гнојивом у који се додају пепео, суперфосфат и амонијум сулфат.

Како се храни

Како треба додати хранљиве материје?Постоји више начина да се то уради:

  1. Растворити минерално ђубриво у води и сипати на раствор биљке.
  2. Размножите грануле ђубрива близу грма (на удаљености од 1 м), а затим их закопајте за 25 цм.
  3. Грундирајте тло гнојем.Уместо тога може се користити компост.У пролеће, када се снег отопи, нутријенти ће ући у земљу.

Пепел је одличан јесенско ђубриво

Или ископати бразду дубине од педесет центиметара 45 цм 80 цм од грма и расподелити органскиђубриво.

Горе описане методе су облоге корена.Али, осим њих, користите фолијар.

Фолиарно храњење се спроводи најкасније почетком септембра

У јесен, када грожђе сазријева, они спреју листове биљака са растворима микронутријената или макрофертилизатора који се тренутно продају..Али изабери их без азота.Користити и инфузију пепела, помешаног са биљном инфузијом.Да би се боље упила, додајте 3 кашике.шећерПопрскајте грожђе ујутру или увече тако да сунце не спали лишће, бирајући дан без ветра.