Када ћурке почну активно пити код куће

У правилном узгоју здраве живине код куће, чињеница да ћурка почиње полагати јаја је веома важна.Требало би да постоји много јаја за узгој пурана да би била оправдана.Како знате када домаћа ћурка почне полагати јаја?Препоруке како утицати и побољшати све показатеље производње јаја код куће.

Производња јаја пурана зависи од одржавања услова

Домаћа ћурка је прилично хировита, захтевна и нежна птица у смислу полагања јаја.Али ова јаја су храњива, имају велику тежину, што је значајно више од кокошјих јаја. Да би узгој ћурке био успешан и продуктиван, пољопривредник мора знати када домаћи пурани почињу да се гнијезде. Ако сте у могућности да посматрате живину, можете тачно планирати узгој потомства и продуктивност ћурки.

Почетак и трајање

Јаја свака домаћа пуретина почиње да активно носи, у зависности од своје величине, у доби од 7-8 месеци.Ова бројка је прилично теоретска, али у пракси, многи фармери кажу да су пурице почеле да активно прођу кроз 5-6 месеци.Рани почетак производње јаја не указује на висок квалитет овог процеса.

Колико јаја може носити ћурка?Различите пасмине имају исту сезону парења - јесен и прољеће -Број положених јаја је 75-78. Много зависи од личних показатеља домаће ћурке, који се могу разликовати у различитим здравственим, имунитетним и параметарским карактеристикама.

Када птице почињу полагати своја прва јаја? Турска је најактивнија од почетка марта или априла.До овог тренутка, готово сва живина је потпуно спремна да инкубира своје потомство, па стога активно опремају своја гнијезда.

Свако пуран води рачуна о потомству, инкубацији јаја, за које гради јак и поуздан гнездо. Птица седи на јајима док се инкубација не заврши. Али чак и када се инкубација заврши, пурани настављају да брину о својим пилићима, који су се успјешно излегли из јаја.

Пурани се преносе годишње, јачајући показатеље који се чак и повећавају. Према томе, можете приметити да се број јаја повећава. Али до треће године живота птица почиње да носи мање јаја, тако да није увек могуће предвидети колико ће бити у гнезду.

У неком тренутку, индикатори почињу да падају активно, потребно је мислити да у кући увијек има пурана који журе. За правилан и успешан узгој ћурки потребно је планирати колико би птица требало бити у пурану.

Турци имају добро развијен родитељски инстинкт

Број јаја и њихова тежина

У прољеће и дубоку јесен можете добити једно јаје дневно или сваки други дан од пурана. Има оних који су победили такве показатеље, али су рјеђи од уобичајене ситуације. Када је унутраСтворили су праве услове који су најприкладнији за ћурке, они стално дају једно јаје дневно.

Правилним одржавањем и одржавањем може се осигурати да се пуран добро осјећа, стога је производња јаја у овом случају на правом нивоу.Узмите у обзир многе факторе: исхрану, негу, чистоћу, влажност, осветљење.Ако све радите како треба, ћурке у журби за добрим односом се активно носе.

Неки фармери радије стварају оптималне услове за постављање који помажу пуранима да се осјећају добро.Оптимално, када је дужина сваког дана од 12 до 14 сати, онда пурице боље ишчекују, колико се од њих тражи.

Колико јаја они вагају?Свака маса је 70-90 грама, што је много више од уобичајеног за све пилетине.Могу се споља разликовати од других због чињенице да је љуска обложена, а не бијелом или смеђом.

Ако су ћурке активније, време је да размислите о узгоју ћурке.Инкубација се одвија у другим просторијама са пажљивијим и пажљивијим условима за птицу.

Турска јаја су прошарана и тешка до 90 грама

Препоруке професионалних фармера

Искусни пољопривредници дају неке савјете како би се исправно помогло почетницимаодредити почетак производње јаја код ћурки.С таквим знањем можете поузданије знати да се птица припрема за почетак полагања.Главне препоруке које треба размотрити су:

  • Главни и најсигурнији знакпочетак процеса - константна температура у кући, која не пада испод 5 степени. Према томе, када такав индикатор температуре остане у турској без додатног вештачког грејања недељу дана, можете се припремити за чињеницу да је потребно дневно сакупљати јаја ћуретина.
  • Птица почиње непрестано и активно тражити скровито мјесто, не иде на шетње, и стално се суше гране, остаци њеног доље, из којих планира направити добро гнијездо.
  • Када у дворишту у сезони нереда не нађете одређену птицу, она скрива од других пурана да касне. Главно је да се птица не узнемири у тако важном тренутку, јер стрес у великој мери утиче на стопе производње јаја.
  • Ако се ради о лицу пурана, није потребно чекати велики број јаја, јер процес мијењања перја значајно успорава процесе репродуктивне функције.

Једноставно и правовремено посматрање понашања живине помоћи ће вам да одредите почетак производње јаја у одређеним особама, да брзо пронађете кокош која ће излећи будуће потомство, што је важно за успјешан узгој живине.