Када је боље засадити мркве према лунарном календару Царрот

Зашто је сада све више пољопривредника заинтересовано за промјену фазе Мјесеца? Садња различитих култура врши се фокусирајући се на промену лунарних фаза. Који је разлог и каква је разлика, који дан за сјетву?

Лунарни циклус утиче на клијавост и принос шаргарепе

Мистицал Моон

Сваки пољопривредник, он узгаја усјев за себе или за продају, очекује богату жетву и производ са одличним укусом. Угодно је јести себе и дијелити с другима није срамота. За велике произвођаче, жетва је питање живота и смрти, ако нешто крене наопако, тако ће велике суме новца нестати заједно са усјевима. И ако је тај износ позајмљен или дугован, шта онда? Зато све више и више становника и индустријалаца гледа на промјену фазе Мјесеца када изаберу вријеме за слијетање.

Расте или опада, сви знамо, може бити другачије.У процесу његовог раста и смањења, његов утицај на друге се мења. Од промене фаза зависи: да ли ће жетва расти. Хоће ли успех у послу.Није толико утицај данашњих популарних астролога који играју улогу као свест људи.

Свако верује у своје, али постоје чињенице које су бесмислене порицати. Ако косу одсечете на слабијем месецу, њихов раст ће бити веома спор и постаће проблематични. Исто је са жетвом, бизнисом, са свиме. Вриједи обратити пажњу, можда неколико пута и випостарајте се за реалност овог односа.

Мјесечев мјесец траје двадесет осам дана, односно четири седмице.Сваке недеље сателит надилази различите фазе.У зависности од изабране позиције светиљки, треба закључити да ли да се слети или не.

На растућем месецу морате ронити и истањити саднице мркве

Како месец расте, постепено израста из танког српа, сваки пут све већи.За шаргарепе је корисно провести овај временски период:

  1. Гнојење растућих култура уз додатке органских минерала.
  2. Третман за сетву: танки их и рони.
  3. Уклоните коров из кревета.

У овом периоду, земља апсорбује све што је корисно дајући је коријењу засађене биљке.Због тога је тешко одредити најпогоднији период за садњу.Није потребно садити мркву у првој седмици од почетка младог мјесеца, у супротном, осим врхова, не можете очекивати ништа.

Када дође пун месец, можете сакупити материјал за будућу садњу, али је садња и обрада локације строго забрањена.Пун месец исцрпљује коренски систем.Биљка је ослабљена и не може се прерадити или засадити.

Фулл Моон - тиме то харвест семен

Ванинг Моон

Кад се Месец смањује иу лунарном календару се смањује, можетесетва усјева са кореновим поврћем.Постоји фундаментална разлика између периода садње различитих усева.То јест, мало поврћа се сади на растућем месецу, други насмањује. Његова фаза лунарног календара утиче на све области живота на различите начине.

За бољу навигацију можете добити лунарни календар и забиљежити дане када мјесец расте и када се смањује.Усјеви направљени у трећој седмици живота Месеца према лунарном календару производе обилне изданке.Они се брже апсорбују и клију и дају поврћу јаче, љепше и са одличним укусом.

Не препоручује се рад са коријењем на смањеном мјесецу како се биљка не би оштетила. Поред тога, опадајући календарски месец је познат по мркви за ефикасност следећих акција:

  • органска ђубрива;
  • обезбеђивање великодушног заливања;
  • сузбијање штеточина и излучивање корова;
  • орање тла или отпуштање.

Овај низ акција је типичан за јесенску и прољетну сезону, када ћете садити мркве. Зими, такође, садите семе на месецу који се смањује. Ако сејете суво семе, онда третман и припрему земљишта треба обавити на почетку редукције сателита.

Када се садња намочава семеном, извршите радњу четврте недеље фазе формирања сателита.Овај период је погодан за жетву. Чишћење ових дана је ефективно јер ће чишћење бити омогућено одржавање квалитета производа и његовог изгледа.

Манесата луна фаворизира възможност на гнојър и разтвораване на пестициди

.

Нев Моон

Када се роди нови месец, многе акцијепољопривредници могу негативно утицати на садњу. Коријени и врхови у овом тренутку су ослабили. Дакле, не можете да рукујете, опустите, сијате па чак и оплодите. Али овај пут је погодан за уништавање корова.

Када Месец у Јарцу, Бику или Девици, брига и било какве акције у вези са мрквом и свим кореновим усевима буду окруњене успехом. Боље је сијати шаргарепу у периоду крајем октобра и почетком новембра. Сјетву треба обавити сухим сјеменкама. Имајте на уму да озбиљно замрзавање може уништити усјеве.

У зависности од разлике у клими у регионима земље, постоје разлике у примени садње шаргарепе у фазама Месеца, морате се побринути да сви фактори прате:

  • Месец је био у правој фази;
  • земља се одмрзла;
  • Клима је одговарала.

Минерална ђубрива се додају у корен узгајањем на календарском месецу, органска ђубрива ће бити корисна ако се примене на смањење месеца.

Шаргарепе су најбоље засађене фокусирајући се на неколико индикатора. Користећи само фазе Месеца у графикону, жетва неће бити постигнута.

Углавном се садња усјева врши у октобру са сјеменкама, или у прољеће, у средини. Морамо сачекати тренутак када ће се земља отопити, тако да ће сеја почети. Важно је обратити пажњу на временске прогнозе, оне не пружају гаранцију, али понекад штите од непотребних трошкова.

Током младог месеца биљке су ослабљене

Сетва шаргарепе је такође делотворна ако изаберете праву сорту. Коренасто поврће има много сорти различитих сорти које се разликујуњихове квалитете. У зависности од климе региона и укуса финалног производа, можете изабрати најпогодније за вас.

Прије садње коријена, израчунајте фазе Мјесеца и припремите, почевши од фаза, тло за садњу. Ископајте свој локалитет, уклоните коров и оплодите бубрег.

Ако је потребан пажљив рад са земљом, почните раније него обично. Након одабира фазе Месеца, припремите садни материјал за сјетву. Сјеме се може посадити сухо или натопљено. Отекле сјеменке су чешћи и ефикаснији начин за ефикасно засађивање корјенастог поврћа.

Могуће је засадити шаргарепу на отвореном тлу ако ваше подручје задовољава све потребе усева. Ако клима није довољно топла, покријте простор у којем сте пошли, након сјетве, филм.

У процесу узгоја коријена, у одговарајућим данима календара, наводњавати и третирати садни материјал органским гнојивом. Шаргарепи је потребна брига која ће задовољити културу.

Важно је редовно редити редове и не засијати их пажљиво. Богато заливање и ђубриво кваре укус и изглед производа. Ако је све умерено посматрано: обезбедите умерено али редовно заливање; оплодити благовремено иу малим количинама; очистите кревете на време; Можете добити производ одличног квалитета.

Прекомерна брига учинит ће коријенски усјев узгојен радом неприкладним за људску потрошњу. Пошто ће његов изглед и укус оставити много да се пожели. Месечеве фазе -Популаран и прецизан индикатор за садњу и негу разног поврћа и воћа.