Изградња куће за козе Гоатс

Козе нису захтјевне животиње.Они су прилагођени свим климатским условима, али зими им је потребан затворени простор.

Козама је потребан козји пацов за зимовање

Захтеви за изградњу

Козји пацов може бити изграђен на основу потреба животиње.Узмите у обзир број грла стоке и њихове полне разлике.Женама са дјецом потребно је више особног простора по квадратном метру него особа без дјеце.Влажност у просторији не би требало да прелази седамдесет степени, а температура не пада испод шест степени.У хладној влажној просторији, животиња је склона болестима.

Изградите собу изнад два метра.

Да би направили кућу од коза својим рукама, важно је да изаберете право место.Идеалан сублимни терен, спречава влагу од топљења снега и заштићена од промаје.Простор се припрема на основу прорачуна сухоће и топлине у њој.

Поред козјег поља налази се пашњак који је намијењен за испашу животиња. Двориште се налази на јужној страни зграде, у том правцу ћете отворити прозоре. У хладној сезони, осветљење собе се одржава осам сати.

Ако мирис животиња и козјег млијека узрокује одбацивање у вама, онда изградите млијечну козу својим рукама, на основу удаљености између њихових штандова и вашег дома.

Диаграма козје крпе и њене димензије

Влажностунутра се избегава ако изградите гоатмаид на темељима.Или оставите конзистенцију приземља, али саградите собу на падини за одводњавање.У смјеру тока смјестите мјесто гдје ће се излити и благовремено га промијените.

Развити дрвене даске на бетонским подовима.Бетон је хладан, што ће нашкодити животињи.

Покрити површину пода сламом или сијеном.

Конструкција

Изградите просторију, по могућности на земљаном поду, или на бетон од глине, прекривен дрвеним даскама.Промијените сирове плоче на нове на вријеме.На врху дасака је пет килограма сена или сламе.Изградите козје кревете на високом терену.Пошто животиње више воле да спавају на таквим местима, а не на поду.

Изаберите материјал зидова на основу својстава очувања топлоте.Преферирају дрвни материјал.

Изградивши зидове козоља из дасака својим рукама, тукли су их топлим материјалом и покрили их другим слојем дасака.Ово ће задржати топлоту у кући коза.Поставите прозорске отворе на такав начин да их козе не могу дохватити.Проверите зидове за пукотине, могуће промаје.

Дрво се сматра најбољим материјалом за гоатлинг

Животиње су често подложне морбидитету у подручјима са слободним зидовима и хладним подовима. Сваком појединцу је потребан посебан штанд.Очување личног простора животиње смањује ризик од сукоба између животиња. Вредност приносаскупљање у скучено. Дужина стајалишта треба да буде два метра, а ширина два метра. Направите мерач висине предњих врата и причврстите на петљу. Кров штала је или прекривен роштиљем или је остављен слободан. Дрвена посуда је причвршћена на предњу страну штале, гдје се сије сипа. Пије се ставља на други зид.

Ако дође до храњења на локацији, затворите хранилицу од падавина. Козе не једу сирову храну.

Пашњак је избран на основу следећих захтева:

  1. На њему су ходали само козе.
  2. Пашњак треба да буде довољно широк.
  3. Једна особа мора рачунати на три квадратна метра.
  4. Будите сигурни да штитите ливаде, користећи високе ограде не-трауматског материјала.
  5. Ставите пашу на високо тло.

Стварање собе властитим рукама није тешко. Све зависи од тога каква је клима у вашем крају.

Својим рукама је могуће изградити у јужном дијелу од лаког материјала, знатно штедећи трошкове.

Али да то урадите сами у сјеверним крајевима је потребно од издржљивог материјала који штити од пропуха, влаге и задржава топлину изнутра.