Изградња и уређење куће за ћурке пурана

Одрасли пурани нису посебно хировити, али ипак треба да размисле о соби за домаће пуране, која ће бити заудобне и одговарајуће опремљене за нормалан живот и развој.Ако прекршите основна правила, лако ћете покварити птицу, која ће стално болети, расти неправилно и полако, а производња јаја ће оставити много да се пожели.

Пре него што почнете да узгајате ћурке, требало би да направите квалитетну ћурку

Ћуретина не само да мора да буде удобна, већ и да испуњава апсолутно све хигијенске стандарде:сувоћа, нормално осветљење, чистоћа.Добити добре резултате помоћи ће цртежима и препорукама.

Вентилација просторије за ћурке

Просторија овог типа свакако треба бити добро и стално провјетравана, колико год је то могуће како би се птица заштитила од пропуха и врућине, као и екстремне хладноће.Да би се правилно и пажљиво организовала вентилација, потребно је направити посебну кутију димензија 25к25 цм, која ће бити главни дио цијелог система вентилације.

Овај део треба поставити на раван или раван кров, сам плафон, да би имао поузданостдизајн карактеристичног типа који обезбеђује мали вентил. Управо то ће прецизно регулисати стабилно и обилно снабдијевање узгајивача потребном количином свјежег и чистог зрака.Птицама пружате не само добар ваздух, већ и нормалан развој и одсуство болести које су често изазване загађеним ваздухом.Кутија је лако направити ручно и служи дуго времена, ако су материјали правилно одабрани.

Турци воле свеж ваздух, па је вентилација у ћенској ћурки обавезна

Редовни подови

Посебну пажњу треба посветити пажљивим подовима које ћетето десигн.Морају бити глатке, уједначене и топле.Са земље, под треба да се налази на удаљености од 20-25 цм.

У затвореном простору, неопходно је размислити о прозорима, што свакако дозвољава птицама да уживају у сунчевој светлости, што повољно утиче на развој птица.Они би требали бити распоређени на сљедећи начин: дању, положени под у соби треба бити потпуно (у сваком углу) освијетљен.У овом случају, пурице се не разбољевају, активно расту и воде правилан начин живота.

У затвореном простору размислите кроз специјалне шахтове.Параметри таквих дијелова куће су 50к50 цм, а схема је једноставна, али учинковита у томе да птице могу у потпуности ходати не само на отвореном.

Да би се одржала исправна и стабилна количина топлоте, опремљена је двоструким баријерама.Затим морате обратити пажњу на друге елементепотребна за изградњу.

Конструкциа и големина перади

Замечательно куроло за пури

Склониште за пури се всака позволава да бъдат изменен и има изнимно гладкост.структура.Често поставите припремљене клупе на леђа и најтоплији део целе собе.Дизајн подсећа на слајд, у коме су последњи редови постављени нешто више од првог.

Да би се конструисали такви елементи, треба да узмете шипке са параметрима 7к7 цм са благо заобљеним крајевима.Оне се налазе једна од друге на удаљености од пола метра.Висина од пода би требала бити око 80 цм.

Ако имате такву жељу, штитници који се увлаче могу бити постављени директно испод подметача, што увелике олакшава рад на чишћењу и помаже при одржавању оловке чистом.

Ако не успијете сами изградити властито склониште, боље је користити детаљне цртеже који вам могу дати детаљан увид у сљедеће кораке у изградњи просторије за перад, у овом случају пурана.

Сједала за ћурке се лако могу направити

Хранилице и специјалне питке за ћурке

Можете пронаћи неколико облика хранилица које су погодне за ћурке:

  • у облику малог корита;
  • једноставан жљеб.

Обавезно размотрите величину домаћих пурана, као и њихов раст.Препоручује се да се хранилице фиксирају на нивоу леђа птице. Тако да храна не нестане баш тако, и не трошите на њих екстрановац, сипајте храну само на трећину висине хранилице. За суву исхрану, хранилице бункера се могу лако применити.Препоручује се давање минералних сировина из појединачних хранилица, које се налазе приближно 40 цм од нивоа пода.У таквом хранилицу свакодневно ставите одређени адитив.

Ако не желите да се храните мешано, можете ставити посебне преграде, које ће створити импровизоване преграде у хранилицама.Тако ћете осигурати најприкладнију дистрибуцију прехране код домаћих пурана.

Пивци су различити, али су боље постављени на нивоу врата пурана.Да би се пилића чистила, покријте пиву решетком, али још увек морате да схватите да птица мора да буде потпуно слободна и лако да дође до воде, и да не улази у корито својим шапама.

Правилно постављање ће помоћи да оловка буде чиста, што је од виталног значаја за пун развој пурана и ћурки.

Правилно хранилиште и напитаци се могу купити у специјализованој продавници

Правилно ходање за домаће пуране: организација

Да би свака птица у посебној перадарници била исправнаи стално се развија, потребно је обезбедити адекватне и добро осмишљене услове за константно и неопходно ходање.Идеална опција је када се свакој ћурци обезбеди око 20 квадратних метара слободног простора, али је вредно погледати равно у очи - то је практично нереално у обичним, али не и професионалним условима узгоја живине.

ПтикуДобио је само добробит и задовољство боравка у зраку, потребно је унапријед посијати тло уз помоћ корисних и вишегодишњих трава. За ову сврху је погодна луцерка или детелина.Свака годишња биљка, која садржи велику количину хранљивих материја: зоб, грашак и друге, такође ће радити.Таква ћурка је прави проналазак за хировиту птицу.

Ако ћурке држите не само у кокоши, већ иу подручју гдје има довољно мјеста за шетњу, узгој ће бити не само једноставан и лак, него и продуктиван.Главна разлика било које домаће ћурке од осталих птица за узгој је да је веома активна и покретна.

Турци могу путовати неколико километара и онда се вратити кући касно увече.Ако ћурка има мале пилиће, почиње активно ходати тек након што су пилићи одрасли за неколико недеља.64хода, једе изузетно корисну храну.Птица је у стању да нађе различите црве, кукце, ларве, зелене, орашасте плодове, семена.Идеално и добро осмишљено мјесто за пуноправни пашњак је суво тло, гдје се налази велики број грмова и зелене траве.Требало би да постоји сенка, а не само сјајно сунце.

У врућим љетима, ћурке се активно скривају у засјењеним подручјима, али зимитакође је потребно ходање, упркос сталној и јакој хладноћи. Ако живину живите чак и зими, покушајте да поставите пашњак са обилним количинама сламе који су убрани у лето. Током периода јаких мраза и ветрова, боље је оставити ћурке у соби да би се обезбедила њихова безбедност.

У зиму, птица је веома тешко за узгајивача да буде вани. Уосталом, на земљи нема зелене траве, разних кукаца и других делиција које су познате ћуркама. Из тог разлога, морат ћете намамити птице с другим погодностима које воле.

Место ходања је покривено зрном, а снопови мирисног и сувог сена сакупљеног љети или у топлој јесени налазе се на боковима оловака. То помаже да се птица дуго задржи у зраку, али и да једе сву здраву храну, минерале и витамине неопходне за ослабљено тијело зими.