Избор грожђа

У узгоју грожђа, прво место заузимају саднице.Куповина доброг садног материјала значи да је половина посла већ обављена.Успјех узгоја, будући принос, отпорност на опасне болести као што су плијесан и оидијум, отпорност на тешке временске увјете: мраз и суша овисе о избору.Обратите пажњу на следеће савете, они могу бити корисни у тренутку куповине.

Добро грожђе може да расте само из јаких садница

Поузданост добављача

.Из тог разлога, не би требало да се окрећете непознатим продавцима на тржишту, већ се обратите директно продавцима који су поуздани.

Онлине куповина

Наручивање робе преко мреже добија на популарности сваке године.Међу разноврсним онлине трговинама постоје специјално креиране да задовоље потребе љетних становника.

Кримско предузеће Колибиар АА представља широку колекцију пристојног материјала за садњу. На располагању су техничке, столне и грожђасте сорте, рани, средњи и касни ступањ зрења.У њиховој радњи купац ће моћи да пронађе одговарајуће материјале који ће свакако бити од користи.Можете се упознати са асортиманом Колибиар на њиховојлокација и наручивање садница у регионима Русије, Украјине, Белорусије и Казахстана.

Када купујете зелене бебе преко светске мреже, важно је обратити пажњу на репутацију: обратите пажњу на дужину рада, број претплатника, рецензије купаца.Тако, према коментарима купаца, можете сазнати да Колибиар нуди висококвалитетну робу, по ниским цијенама и уз брзу испоруку.У свакој онлине трговини можете сазнати мишљење о квалитету њихових услуга и вреди прочитати ове пресуде прије доношења одлуке.

Куповина грожђа на интернету је веома погодна, али вам не дозвољава да видите садницу унапред

Куповина "уживо"

добар избор, јер кроз њега можете добити грожђе таквих сорти које се не могу наћи у вашем граду или чак региону. Али недостатак овог начина стицања одговарајућих производа је по величини упоредив са достојанством: не постоји могућност да се види и “дотакне” постројење. У овом случају, можете се позвати на традиционалније начине куповине:

  1. Куповина на тржишту.Опасност од куповине нискоквалитетне робе је такође велика, као и путем Интернета.Потребно је тражити провјерене људе, по могућности - ентузијасте њиховог рада, радећи не само за новац, већ и за задовољство."Ријеч уста" ће вам помоћи у потрази.
  2. Расадник.Куповина робе од произвођача је најбоља и најсигурнија опција.Можете покупити биљку која вам се свиђа управо из врта.Као и код других начина куповине грожђа, требало би да се упознатепрепоруке купаца и сазнати колико дуго је овај расадник радио.Сајт нуди широк спектар здравих и јаких биљака различитих сорти и пружа помоћ компетентним запосленима.
  3. Вртни центри понекад раде заједно са расадницима, а понекад и сами узгајају своју робу.Поузданост центра се проверава на исти начин као код рада са другим добављачима.Вртни центри могу поред продаје понудити и додатне услуге: помоћ у садњи и узгоју, што је корисно за почетнике.

Најбоље је изабрати саднице у расаднику са доказаном репутацијом

Избор садног материјала

Да би се биљка укоријенила, расла, цветала идонела жетву, требало би да буде јака и здрава.Ако је беба имала мане које нису примећене на време, успех у расту био би велико питање.

Ако је одлучено да се купи на тржишту или у расаднику, предузети мере предострожности и пажљиво посматрати будућег штићеника.

Ево неколико тачака које ће вам помоћи да изаберете квалитетан материјал:

  1. Корен систем у беба треба да се развије тако да се биљке укоријене у земљишту.Ако се корени продају на директној сунчевој светлости, то значи да су пресушили.Не постоји "жива вода" у којој би се могли натопити и опоравити.Рад са таквим материјалом ће бити губљење времена.Чувајте се превараната који упијајумртве биљке у сланим растворима како би изгледале живе.
  2. Немогуће је испитати корене у онлине трговинама, тако да је важно пронаћи реномиране произвођаче који су одговорни за праћење квалитета својих услуга.Већ поменуто Колибиар пажљиво пакује биљке тако да се не оштете током транспорта и да дођу до клијента сигурно и здраво.
  3. Најбоље је купити саднице у сезони продаје како би се избјегла куповина слабих или оштећених узорака.

Најважнији дио у одабиру постројења је одређивање одговарајуће сорте.Постоје техничке и столне сорте, посебно издвојене грожђице - у њиховим плодовима нема семена.Остали фактори који утичу на избор разреда:

  • Отпорност на болести.Сазнајте које болести редовно кваре винограде у региону;
  • Толеранција мраза.Постоје сорте које могу издржати тешке ниске температуре и оне које могу лако толерисати сушу.
  • ​​
  • Снага раста.Снажни примерци лакше подносе хладноћу и радују се обилним усевима, док су они са ниским растом релативно компактни.

Покупити младице је тежак задатак, али ако се с њим носите, можете се с правом насмијати.И снови о прекрасним виноградима који се позлаћују на сунцу постају ближи.