Исправна обрада грожђа након његовог отварања

Садња и узгој грожђа захтијевају од љетне особе да троше вријеме и труд након што се одлучите за сорту. Само искусан баштован који је научио од бола зна како да се правилно носи са виноградом након садње. Да бисте се носили с тим барем у почетној фази, морате знати основе бриге након одабира разреда.

Прерада грожђа након отварања помаже да се избјегну многе болести

Прерада грожђа у пролеће

Избор младица у пролеће је од велике важности, не треба обратити пажњу на оне које се продају зими. Ово није добар тренутак за куповину, јер су саднице у ово време прошле године. Касно пролеће се продају квалитетне саднице. Изаберите материјал без визуелног оштећења. Саднице са седам листова погодне су за куповину.

Одлучујући тренутак у бризи о биљци је пролећни третман биљке, и корен и фолијар.Квалитет третмана ће зависити од дуговјечности садница и приноса. Важно је хранити се почетком пролећа, када постоји период топљења снега. Пре обраде грожђа сече гране и кравату.

Грожђе је могуће отворити у тренутку завршетка мраза иу вријеме завршетка топљења снијега. У овом тренутку можете потпуно ослободити винову лозу од свих врста изолационог материјала. Шипке грожђа остају везане све док не дођуисушити. Постројења за биљке се могу ослободити са земље и отворити. После свега овога, треба да везете биљку грожђа за подршку.

Овај период прати прилагођавање тла на исти ниво и отпуштање тла око винограда. Грожђе се прерађује у потпуности, од доњих до горњих: стабла, стабљике, гранчице. Земаљски део биљке третира се посебним раствором који изазива раст грма и штити га од дејства штеточина. Затим морате да причврстите трупове постројења за вертикалну подршку. Постројења за прераду треба обавити увече у облачно време, да би се спречило стварање опекотина услед излагања директној сунчевој светлости.

Пролећна обрада се састоји од неколико акција:

  • орезивање и подвезивање, регулација раста грма винове лозе;
  • орање и распршивање вањског слоја;

После зиме, потребно је ослободити грожђе из склоништа, тако да када дође пролеће, биљка може лако да се развије.

За распршивање биљке у прољеће након отварања важно је добити висок принос. На пролеће грожђе је склоно многим болестима и штеточинама, па је кључни корак у бризи о биљци пролеће.

Саднице винове лозе је боље купити крајем пролећа

Обрада после зиме

Квалитет исхране зависи од разноликости садног материјала и његове потребе за минералима, као и од издржљивости од штеточина и болести. Избор лека зависи од сорте, може се купити успецијализована продавница или то урадите сами, купујући потребне сировине.

Нитрофен је најпопуларнији агенс за контролу паразита.Лече се грожђем пре паузе пупољка.Употреба лека је хитно потребна за обновљени грм.

Посебно је значајна употреба Бордеаук ињекције у врућој клими, која се користи за третирање кореновог система биљке.

Постоје отпорне сорте садног материјала које нису подложне болестима, али постоје и друге сорте.Хлороза је честа болест, праћена жутим цветом на лишћу.Његова појава узрокује превише влаге у том подручју.У борби против болести, употреба витриола је популарна као једно од најефикаснијих средстава.

Погодно је да се грожђе третира специјалном прскалицом

При обради је важно стално користити распршивање биљке.Пре него што се пупољци отворе, потребно је распршити витриол на биљку.

Бордеаук текућина се распршује прије почетка цвјетања.Погодан период је мјесец март, након почетка цватње грожђа догађај се понавља.

У пролеће, када се температура ваздуха подигне изнад нивоа од дванаест степени, могуће је третирати грожђе од инвазије гусеница. Постоји специјално решење које се може купити у специјализованој продавници и третирају се у назначеним пропорцијама постројења.Често је и вапно, као прерада грожђакористе.

Свако прољеће, без обзира на старост грожђа, врши се обрезивање како би се уклонили замрзнути изданци винове лозе.Уклоните новонастале површине и старе.Важно је да се придржавате овог услова ако желите да усјеви буду високи.

Када је орезивање биљке достигло завршну фазу, оно је фиксирано и везано за вертикални ослонац.Усклађеност са орезивањем, прерадом и веатхеризацијом усјева осигурава високе приносе, тако да није пожељно игнорирати бригу о биљци.

У пролеће, грожђе треба прскати након отварања витриолом или борном киселином.Спољни слој треба прскати у прољеће, као и тло око грожђа.