Ископавање грожђа, исправно уклањање

Прије него што грожђе почне у потпуности производити воће, проћи ће четири године. Али за то време, неопходно је систематско сечење лозе и формирање жбуња, сређивање.

Уклањање пасторка је обавезан поступак за збрињавање грожђа

Зашто уклањају пастрве из грожђа?

Асцети се називају изданци другог реда који расту у синусима листова. Активни развој пасторки почиње у јуну. Они конзумирају много хранљивих материја. Понекад расту брже од плодног пуцња.

Писинки негативно утиче на развој грма:

  • Јагоде не расту у гроздовима;
  • Појава гљивичних обољења;
  • Појава филца на младим листовима.

Потребно је одговорно приступити уклањању посинка на грожђу.

Чахура има следећу структуру: неколико руку се удаљава од нивоа тла, које су старе 2-3 године. Важно је да рукави имају флексибилност.Ако су рукави рукава крути, веома ће их бити тешко положити на земљу у јесен и притиснути их на земљу.

Често су рукави оштећени када су положени, покривени, отворени. У овом случају, оштећени избојци се мијењају у сан, који се налази у подножју грма. У ту сврху спроводи се корак-по-корак поступак уклањања како би се стимулирао вертикални раст.

Честице су често погођенегрожђе без одстрањених степеница

Пасони гразинг бусх

Уклањањем посинка, пластичне материје се преносе са тла и лишћа на вегетативна мјеста грожђа. Ако се појави нови пасторак, грм је моћан и може изградити зелену масу. Али нису увек нови процеси корисни. Спречавају добро старење изданака и слабо се скупљају шећер. Дакле, пастор је уклоњен, али не у потпуности. Подрезивање глатко, глатко, без стезања. Резање пасторака кроз изданке. Процес пасивности се одвија више од једном годишње.

Да би се сачувала структура формирајућег бубрега, забрањено је потпуно резање пасторка. Када се на њему формира 5-6 листова, укљешти се, остављајући 2-3 базе у бази.

Можете оставити још лишћа. Све зависи од дебљине грожђа. Када се винова лоза не насади густо, а постоји и могућност њиховог проветравања, дозвољено је да се остави пет листова, али морате знати да се пасторка врши поступцима за побољшање будућег плодног узгоја, усмерава супстанцу фотосинтезе до корена грожђа.

У јулу, нове пасторке одрастају и понављају исту процедуру. Професионалци тврде да пасинкование- обавезна операција у узгоју грожђа.

Због штипања избојака, зрење грожђа се побољшава. Правилно штипање, нови пасторци ће расти у осовинама леве, који опет стисну, остављајући неколикосхеетс. Добијени пасторак у оси горњег листа остављен је да формира будућу винову лозу.

пасторак узима снагу из грма, па га треба уклонити

Фрагменти грожђа

Пре формирања пасторка направите олупину. Ова процедура је извршена, с обзиром на модел грмља и оптерећења. У почетку, сломите слабе избојке, притискајући у бази. Лако се ломе, али исто тако и грм. Олупине се изводе, са јасно видљивим изданцима. Да бисте се носили с овим, морате узети у обзир постављање избојака. Плодни изданци су засенчени празним изданцима. Ако се из једне шпијунке формирају два избојака, један се ломи. Да бисте то урадили, изаберите слабији процес. Кликните на базу и прекините.

Процес уклањања листа врши се у другој половини љета. Види како лиснато грмље. На дну жбуња остављају се листови и не стварају фотосинтезу. Губе своју боју, облик и морају бити уклоњени. Тако је решен проблем светлосног режима, који игра важну улогу у сазријевању плодова.

Тркачи не расту активно ако је првобитно створено нормално оптерећење на кошници. Они се не формирају на решетки, где пуцају лабаво.

Али, ако се догоди грмље, долази до формирања великог броја пасторака.

Ако се, након зиме, уочи много мртвих очију, грожђе нема пасторка.

За разбијање треба слабе избојке, остављајући јаке

Ембоссинг

Обрезивање на врху се зове потјера. Али не потпуно одсеци врх и не остављајмање од 10-12 листова изнад гомиле.

Утискивање се врши у последњим данима јула или почетком августа, када је раст инхибиран, круна избојака је поравната.Цоининг се ради како би се обуставила испорука хранљивих састојака за изданке, који активно настављају расти. Након ковања, прилив хранљивих материја у гроздове се повећава. Сходно томе, гроздови сазревају брже и боље, повећавајући садржај и укус шећера.

Забрањено је ковање прије рока. То ће довести до брзог раста посинка, који ће морати бити учињен штипањем, осим 2-3. Понекад зимске очи дају раст пре цветања. Ако постоји почетна фаза зрења грожђа, лишће се уклања у њиховој близини.

Лишће које се налази на изданку испод прве гомиле се уклањају, али остају мали резови. Дакле, гроздови се отварају довољној количини светлости и ваздуха, убрзава се сазревање плода, смањује се појава и развој гљивичних обољења.