Интересантан занимљив бели лук: фотографије и цртеж чешњака

Декоративни бели лук, као на слици испод, је занимљива плодна и атрактивна биљка, као сасвим обичначешњак.Слично томе, он преферира да расте тамо где има много сунчеве светлости, али у хладном и хладном атрактивном декоративном чешњаку губи сву своју лепоту и оригиналност.Биљка практично не подноси обиље влаге, али овдје и недостатак штете, стога је неопходно уочити одређени баланс током наводњавања и кишног периода.

Украсни чешњак је потпуно иста биљка као и бели лук

Карактеристике

Можете видети многе атрактивне варијанте овог белог лука.Биљка расте на температури од 23-26 степени.Неколико пута годишње, тај индијски или украсни бели лук треба засадити на ново припремљеном месту како би се добио потпуни резултат.

Препоручује се редовно наводњавање, али и даље у изобиљу.Имајте на уму да је цијела сезона заливена највише три пута. Главна компонента накнадног одржавања постројења декоративног типа састоји се у пажљивом отпуштању тла у простору који је за њега намијењен .

Препоруке за успешну култивацију:

  1. Заливање се врши 8 пута током сезоне.Након добре кише или планираног залијевања, опуштање је обавезно.
  2. Да би биљка на крају расла на велико, потребно је да је исече на време.стрелице.У супротном, сијалице ће расти и неће служити као додатно семе.

Чешњак је биљка која не подноси прекомјерну влагу

Стрелице чешњака се могу користити у укусном кухању.Они лако замењују уобичајене каранфиле чешњака.Често покушавају да припреме посебне инфузије за дезинфекцију, које се заправо користе у процесу борбе против разних штеточина у башти.Украсни или индијски бели лук припада зимским усевима, па се жетва бере у августу, а пролећна биљка доноси плод до септембра.

Украсни цветни чешњак, импресиван за све фотографије, узгаја се у сврху жетве, као украсни лијеп цвијет.Индијски колега је запањујуће у цвату - може се примијетити да цвијеће ове биљке није инфериорно у односу на обичне сортне цвјетове, које су сви користили за љетњу.

Како расти?

Индијски чешњак треба засадити из сакупљеног семена.Сви су стављени у земљу у јесен.Семе биљке су пупољци пупољка који су сазрели у цвату, а затим се појављују на растућој стрелици чешњака.За почетак, треба их сакупити и осушити.Дан прије садње, сва сјемена су добро натопљена у пепео, који су претходно били натопљени.Ако је дио сјемена пао на дно спремника, треба га узети за накнадно садњу.

Под чесном се уклањају парцеле са плодним тлима

Постоље за биљку се припрема од средине августа.Плацеза чешњак се припрема на мјесту, гдје је пуно сунчеве свјетлости.Парцела је одабрана тако да је земљиште било суво.Неколико седмица прије процеса садње, требало би примијенити око пола килограма дрвеног пепела, 30 грама суперфосфата, 30 грама сулфата и 10 кг доброг хумуса.Гнојива се у овом случају рачунају по 1 квадратном метру.Приликом избора места за будуће кревете од белог лука, запамтите да је идеална опција она у којој је претходно узгајан купус или било који краставац.

Одличан индијски чешњак се узгаја у баштама које су се раније користиле за махунарке.Није потребно садити биљку где су узгајали парадајз или кромпир.Лако се може напунити инфекцијама које су својствене овом поврћу.

Прије полагања сјемена у тло, посебно израђени жљебови чија је дубина око 5 цм, а дебљина слиједећег слоја пијеска износи 1,5 цм.

Карактеристике садње

Крај зуба чешњака иде искључиво.Даље је потребно закопати утор са постављеним зубима.Понекад можете користити висококвалитетно хумусно или баштенско тло.Индијски чешњак треба прекрити малим слојем тресета - у овом случају биљка боље зими и није изложена јаком мразу.

Пре сетве, прегледајте цловес чешњака, они би морали бити потпуно здрави

Неколико препорука за садњу:

  • Може бити опремљен сокомдно је ускобаца жљебове уз помоћ новина које су претходно овлажене.
  • Зуби су постављени или уредно положени на боковима у бразду, а затим су обилно испечени висококвалитетним хумусом и богати минералима.
  • Када се распоред сјемена заврши, потребно је што је могуће више пажљиво испунити тло на врху наслаганих влажних новина, али само врло танко.Понекад су влажне новине посуте обичним пијеском.
  • У пролеће све ове новине не дозвољавају пробијање штетних корова.Даљи изданци биљака имају времена да у потпуности расту и постану јачи.

Добро опремљен вртни лежај са старијом и предивном украсном биљком пажљиво је избачен у топлом прољећу .Воћари узгајају чешњак не више од неколико пута током лета.Али залијевање треба бити у изобиљу.Будите сигурни да попустите земљу - то важи и за дане након заливања или кише.За сезону је око 8 зрења.