Инкубатор за узгој препелице препелица

Домаће препелице немају инстукцију за инкубацију.Јаја носе на поду.За узгој нове генерације стада, користити инкубатор за препелице.Узгајивач ће га купити у радњи или ће га сами направити код куће.Правилним склапањем, употребом и накнадним оплемењивањем, стока ће се допунити здравим, јаким пилићима, узгојеним од јаја препелица, са високом продуктивношћу у будућности.

Домаће препелице не излежу јаја, па се гнезда могу добити само у инкубатору

Предности различитих опција

За издавање препелицаод јаја на инкубаторски начин, одгајивачи који желе да уштеде време и труд купују готове уређаје. Користе се за производњу препелица у индустријским размерама и одликују се неколико предности:

 • мала тежина, функционалност;
 • компактност, једноставност, пространост;
 • аутоматски удар;
 • висок проценат повлачења;
 • Маска препеличастог јаја је јединствена и погодна за друге инкубаторе.

Недостаци купљених професионалних модела - напухана цијена.Други минус је у одсуству резервног напајања.

Ручно израђени домаћи дизајни помоћу једноставних цртежа,уштедите узгајиваче новца и дозволите употребу доступних материјала у производњи.

Да бисте сами направили уређај, нећете требати сложене дијелове.Унутра је довољно простора за инсталирање додатног извора гријања и избјегавање снижавања температуре у случају нестанка струје.

Пратећи цртеже и придржавајући се правила рада, помоћи ће да се направи погодна просторија за повлачење пилића.

Инкубатор може да се направи независно

Захтеви

Јаја препелице су мање величине него код других птица легла, а услови за узгој пилића су различити. Плус, што даје полагање јаја из препелица - њихова величина је мања, и ставља их више (са истим капацитетом). Развој ембриона ће се одвијати глатко, а бројне препелице препелице ће се појавити под следећим условима:

 • температура у инкубатору: 37,3-38,3 °, у самој просторији - не испод 20 °;
 • влажност споља - 20 процената.

Самостојећа конструкција

Да бисте својим рукама направили једноставан инкубатор за препелице, припремите основну дрвену кутију као базу и обезбедите њену топлотну изолацију.Обложити га и покрити дебелим слојем шперплоче и изоловати изолатором од пјене или ролне.

Направите рупу у поклопцу који се може скинути, а затим инсталирајте стакло да бисте посматрали процесе у инкубатору и да не пропустите излегање пилића.

За потребе грејања користите сијалице од 40 вати.Форинкубатор мале величине је довољно четири комада, сваки у куту. Распоредите ожичење унутар кутије, 20 центиметара испод поклопца. Пладањ је најбоље урадити повлачењем решетке обичне линије за риболов на метални оквир или постављање решетке.

Инкубатор и његови електрични кругови

Након тога уређај се поставља на раздаљину од 10 цм од дна. Не заборавите да направите врата за скидање и чишћење лежишта. Унутра, ставите посуду са водом да бисте осигурали влажност ваздуха. Треба да се стави испод мрежасте мреже тако да се излежени препелици не пењу у њу и утапају. Ово је приказано на цртежу.

Да би се створили услови за одржавање температуре и влажности, избушити рупе у поклопцу који се може скинути, који се, у зависности од потребе, затварају или отварају (помоћу покретних летвица).Унутра, инсталирајте вентилатор да бисте одржали равномерно загревање ваздуха и ниво влажности у јединици домаће израде.Инсталирајте психрометар за прецизно очитавање. Пазите на недостатак пропуха, инсталирајте саму структуру на узвишење.

процес полагања и инкубације

За излегање изабрати не превелика јаја препелица која нису старија од седам дана, без спољашњих дефеката, и слагати са тупим завршетком. Немојте их прати пре означавања. Након обележивача, нагните лежиште улево.

У инкубатор се положи само нетакнута јаја

Јаја се инвертирају свака два сата (у индустријским конструкцијамааутоматски или полуаутоматски).Период боравка јаја уређаја - до 17-18 дана на стабилној температури и константној влажности.

После 14 днеј, използват пуч.

Корисни савети

 • да бисте сами направили инкубатор за препелице, можете користити и кућне апарате уместо фиоке - на пример, стари фрижидер;
 • Уместо изолације могу се израдити двоструки зидови пуњењем празног простора термоизолационим материјалом (пиљевина, струготина), као што је приказано на цртежу;

  Једноставни инкубатор и његове димензије

 • пНакон штонаправите уређај сами, немојте одмах ставити јаја у пладањ: прво провјерите његову функционалност, стабилносттемпература и други индикатори;
 • у случају нестанка струје, ставите посуду са топлом водом у инкубатор - да бисте то урадили, узмите посебну осовину на дну, окружену шперплочом;
 • Не користите вањске термометре за праћење температуре у уређају за јаја;
 • Јаја се могу аутоматски окретати до пола, постављањем плоче за причвршћивање и померање пладњева.

Инкубатор за препелице "уради сам" или уређај за куповину, ако се правилно користи, биће кључ за успјешно излегање пилића код куће.Ово утиче на валивост јаја препелице.Након тога, од тога зависи и њихова даља култивација и формирање стада препелице.