Индустријски кавези за зечеве Раббитс

Индустријски узгој кунића захтева посебну опрему. Ћелије морају да обезбеде зечевима оптималне, удобне животне услове.Простори намењени за индустријско држање и узгој кунића стварају предуслове за брзо добијање на тежини.Онда ће продуктивност стоке расти, а узгој животиња ће постати профитабилан посао.

Профитабилност на бизнис зависи от правилен избор на целите

.

За самосталну производњу, прво изаберите тип и димензије уређаја. За уградњу изабрати суво мјесто без пропуха, али са вентилацијом.

Карактеристика

Индустријске ћелије карактеришу пространост и пространост, стабилност. То су чврсте структуре: животиње их неће оштетити.У таквој соби зечеви мирно, не брину се, и ништа их не одвраћа од потрошње хране. Ово је директно повезано са повећањем тежине и побољшаном продуктивношћу.

За производњу се користи нехрђајући челик или поцинкована жица. То гарантује трајност.и трајање његове употребе. Друге предности таквих уређаја:

 • лакоћа;
 • компактност.

Ћелија без становника је лако узети и премјестити на друго мјесто. Недостаци дизајна који желите да направите: материјали који су вам на располагању нису погодни за то. Купују се и коштају мање од готове верзије за узгој.

Пълна клетка се необходимо за транспорт

Разлике у односу на конвенционалне дизајне

Индустријске ћелије се разликују од обичних, ручно рађених. Не постоје јасни захтјеви за њихово стварање. Цртежи за њих изгледају као обични цртежи и израчуни руком, направљени на комаду папира. Материјали који се користе импровизовано су:

 • дрвене летвице и шипке;
 • фрагменти грађевинског материјала;
 • остаци мреже.

У таквим импровизованим просторијама животиње живе и чак се размножавају, али се такви животни услови не могу назвати удобним. Варијације индустријског типа изгледају и функционишу другачије. Њихове карактеристике зависе од модела. Већина њих је већ продата. Имају двоструко дно - увучену посуду за сакупљање отпада.

Они се снабдевају контејнерима за храну, воду и расадник, у који се ставља сено. Не морате дати новац и купити додатне атрибуте одвојено.

Индустријски кавез је удобнији за куниће

Опције спремности

“Окрол”

Удобан модел, који се користи на великимклебермах. Ово је универзални дизајн, направљен на бази поцинковане мреже, која се користи за тов стоке и за држање узгајивача. Одликује га компактност и капацитет.Уређај карактерише следеће карактеристике:

 • два нивоа;
 • на другом слоју од 16 грана, које су намењене за узгој кунића;
 • На дну је распоређено 12 сегмената, у којима фармери постављају матице или блок по дискрецији;
 • гране су причвршћене на металне рекове, што гарантује трајност;
 • у хранилицама перфорирано дно, скрининг малих честица и прашине из хране, а посебан дизајн неће дозволити зечевима да ваде храну;
 • у низу се може смјестити до двадесет комада, на скали од 2, 45 (дужина) и 2,05 метара (ширина).

За разплодите кунце в такем клетке, поддржите температуру от 10 до 12 степени над нула.

Станица модела Окрол

"ПраксаФР-231 "

Други тип ћелије индустријског типа садва нивоа.У првој је смештено 12 преграда, у другом је смештено 6. У унутрашњости су дозвољене додатне преграде, тако да број гнезда расте на 18.

Ако је предвиђен узгој за тов, овај дизајн садржи 90 глава на оба нивоа.

Ово је модуларни уређај, трансформисан је у вези са животном фазом зечјег стада.Поклопци за подизање су инсталирани на преградама, помоћу којих је лакше извршити премлаћивање, преглед иинсеминација. За чишћење просторије користите одвојиве кутне плоче. Користи се за узгој и на малим фармама.

ФР-231 Працтице Модел Целл

Домаће сорте

Опција са уређајем за дуготрајну исхрану

Овај тип је направљен од грађевинског материјала. Укључује:

 • два или три нивоа;
 • секције за ракове са потомством (у средини) - у скалама од 40 до 70 к 60 центиметара;
 • сегменти за младе залихе (дуж периметра - величине 60 к 70 к 60 центиметара).

Пазите на уклањање измета тако да не продиру од горњих полица до доњих. У освијетљеним дијеловима налазе се аутоматски пивци, хранилице и расадник са сијеном.

Мрежа је постављена у потамњеним дијеловима на нивоу до 10 цм изнад пода, ау дијелу за младе залихе - до 15 цм.

Кавез за зечеве је лако направити својим рукама

Резултат научног развоја

У Научно-истраживачком институту за узгој крзна и узгоја кунића, кавези су били намијењени за држање и узгој одраслих зечева. То су двострука конструкција: дужина - метар, ширина - пола метра. Са стране се налази канцеларија са матичним лужинама и континуирана подна облога. У унутрашњости се налази крми дио с мрежастим подом. Они су одвојени један од другог преградом у којој је шахт направљен на скали од 17 до 17 центиметара.

Секција гнезда је дубока до 55 центиметара, 40 дуга и 50 високо испред и 35 центиметараод иза.

На предњој страни су уграђена четири врата: два из масивног дрвета, а остатак из решетке (за одељке за напајање). Опрема се налази на полицама висине 80 центиметара, 12 комада у реду два метра један од другог.

Ћелија на основу препорука Истраживачког института за узгој крзна и узгој кунића

Модел Золотукхин

У малим фармама користи се сорта са једним или два слоја. Чак и почетник може га самостално саставити помоћу једноставног цртежа. Требат ће вам неколико дана, требат ће вам вјештине изградње и способност да радите рукама.

Овај тип кавеза је погодан за гајење младих зечева.

У овим објектима нема палета, дрвене даске или материјали од шкриљевца се стављају као подне облоге. Мрежасти под се налази на ободу стражњих зидова. Скала - 70 на 100 центиметара. На цртежу је приказано како изградити такву просторију за узгој кунића.

Диаграм Золотукхинове ћелије

Међу минусима је недостатак гнезда. Кролатка прави гнездо за будуће потомство на поду. Корито бункера је замењено киветом која је уграђена у врата која се лако чисте.

Микхаилов модел

Састоји се од:

 • сталак за рам;
 • први слој;
 • други ниво.

Опрему за опрему олакшава збрињавање животиња. Када се налази на улици, кров је транспарентан у целини или на пола.Хранилицедопуните неколико пута у седам дана.Цртежи показују да се излучевина уклања помоћу конусне цеви, која је причвршћена на затворену посуду.Хигијена се одржава у кући кунића.

Микхаилов кавез за држање зајцев

Уређај држи до 25 глава.На горњој разини младице се насељавају, испод - кролематки и мушки.Осам структура ће захтевати површину од 25 квадратних метара (укључујући пролазе између кућа од 70 и 110 цм).

Микхаилова монорезоваа цель - диаграм и размериглавни порођај за узгој и, као додатни, сусједни).

 • Изградња Цветкова: два спрата од четири ћелије, систем за вентилацију и чишћење (конусни рудник).Направљен је од црногоричних стабала, снабдевен гравитационим посудама, хранилицама и јаслицама за сено од шперплоче.
 • Уређај Овдеенко: састоји се од 24 секције и четири нивоа.Свака секција се одликује величином од 40 до 70 цм, распоређена је у палети, расаднику, хранилицама и пијанцима.Специјална врата штите становништво од вјетра и кише.Они се лабаво придржавају кућа тако да је простор вентилиран.
 • Индустријски узгој кунића нуди опције за кавез за приватне узгајиваче које олакшавају узгој животиња.Изградивши их по цртежима или купивши у готовом облику, узгајивачи аматера ће добити повећану продуктивност у месу и раст од својих љубимаца.