Индооут: карактеризација, узгој, патке

Мусцови патка (Индоотка, варварска патка) је дрвенаста врста ових птица мочварица, коју су Астеци припитомили у давна временау Латинској Америци.Тада је доведена у Африку, Европу, и постепено се ширила широм света.У бившем СССР-у, Индо-Утес су били почетком 80-их година двадесетог века.Сада пасмина доживљава нови вал популарности међу узгајивачима живине, а за успјешан узгој фармер мора знати основе правилне његе и исхране кућних љубимаца.

Индооутка - популарна врста живине

Карактеристике изгледа и навика

Представници мошусне пасмине изгледају оригинално.Појава ових птица карактерише:

 • широка прса;
 • кратки вратови и ноге;
 • дуга мишићна крила која се чврсто уклапају у тело;
 • дуге оштре канџе, које се налазе на удовима.

Боја - једнобојна (бела, браон, плава) и мешана (дивље, комбинације других боја).

Инделиутки мирна, еластична и издржљива.Они су непретенциозни према условима неге и исхране. Чувају се у штали и зими.Они не пате од многих од ових инфекција које су уобичајене међу воденим организмима. Када се чува код кућеовим птицама не треба ни рибњак. На фарми се држе подаље од осталих становника дворишта птица, по својој природи ћуте.

Индо-оут не воли дружество других птиц

.

Продуктивност

Тежина одрасле особе (у кг):

 • драке - 5-6;
 • патке - 2.5-3.

Птице дају црвено дијететско месо, мршаво (маст је 24-26%). Њега цијене делици, нежне и сочне, без специфичног мириса и укуса. Проценат мишићног ткива је већи него код других пасмина: он износи 54%. Излаз трупа на драке је 700-800 грама, у паткама 350-400 грама.

Јаја у овој раси су велика, густа, а величина жумањака већа од величине осталих домаћих врста. Карактерише га најбољи укус међу производима од патки јаја. Производња јаја - од 90 до 120 комада годишње, тежина јаја - од 75 грама.

Индо-остаци се користе за добијање хомеопатског лека званог оцилококцинум. Користи се као лек за прехладе.

Ова пасмина је добра пилића, користе се за узгој пилића од патке, пилетине, гуске јаја. Индооут се парити са другим пасминама и дати потомство. Ови хибриди се називају муларда, они су бесплодни. Карактеришу их преурањеност, тежина у време клања досеже 4 килограма, а садржај масти у месу је 30 процената. У Европи, мулард дебели за фоие грас.

Индоот драке могу тежити до шест килограма

Диет

Неправедни свеједи. Код куће се хране:

 • зрноусјеви (зоб, пшеница, кукуруз и претходно натопљени јечам);
 • вегетација (ситно исецкане биљке, врхови репе);
 • витамини и минерални додаци (дробљене љуске, креда, љуска од јаја);
 • со, која је растворена у води и мешана у влажну храну.

Стадо не даје врућу храну или воду (чак и зими). Важно је да стока прогута шљунак како би побољшала варење.Зими, када крдо не излази ван, фармери перади сипају гранитне фрагменте у хранилицу.

У зиму се индоуток држи у шупи

Увјети задржавања

Када се брине о незваницама, чистоћа је важна.Узгајивачи живине се постарају да на местима ходања нема комада стакла и метала.Птице су заинтересоване за сјајне предмете, прогутају их и могу умрети.У просторији уместо склоништа ставите трупце.Зими можете донети јеле.

У зимском и летњем периоду важно је да бум за усисавање буде проветрен и да није претрпан (не више од 3 циља по квадратном метру). Пољопривредници редовно дезинфицирају просторије за чување и узгој мошусних патака.Ова пасмина има слабу секрецију лојних жлезда, па зими птице не смију пливати.На ниским температурама, перје ће се смрзнути, а то пријети да ће убити стоку.

Индо-штапи се могу окупати само на лето

Оплемењивање

За узгој индоука у стаду, три или четири женке се држе у једном стаду.Патке су спремне за размножавање од 196-200 дана живота.Мужјаци пубертета се јављају касније - у 20-ој недељи,Зато је боље изабрати драке за месец и по дана старије од патака. Рано полагање јаја угрожава здравље птица. Ограничите њихову исхрану и немојте да осветљење у штали буде сјајно.

Након периода одмора зими, женке полажу јаја крајем марта. Патке почињу полагати рано ујутро. Траје до 3 сата поподне. Врхунац је у 10 сати. Краљевски фонд се састоји од младог пролећно-летњег излегања.

Представници мошусне сорте добро седе на јајима, а затим воде излежене пилиће.

Производња јаја се одвија 32-35 дана. Током сезоне, женка производи до 2-3 легла, од којих свака има 20 до 22 главе младе залихе. Током овог периода, боље је одвојити га од остатка стада, како би се створила мирна околина и приватност. Са овим садржајем потребно је осигурати услове храњења и наводњавања.

Током сезоне, једна патка може узгајати око 60 пачака

Услови за младу жену

Након што су пилићи рођени, фармер перади бира:

 • Оставите младе са мајком. То се ради ако је патка већ искусна и зна како возити пилиће. Преживљавање у овом случају ће бити 100 посто.
 • Покупите пачиће. То је оно што они раде када планирају послати легло за тов, а затим за клање.

Да би легло одрастало здраво и са добрим производним показатељима, фармери осигуравају да се поштују услови бриге:

 • Избегавајте пропух и оштре флуктуације температуре (посебно зими).
 • Не пуштајте одмах на отворена водена тијела, ако се пилићи изводе из инкубатора или одмаходузета од мајке. У овом случају, патка их није третирала тајном своје масне жлезде, а када уђу у воду, ухватит ће се хладно или утопити. Чак и код мајке је боље да млади не уђу у воду у врућем времену, када се повећа ризик од инфекције или паразита.
 • Пратити густину слијетања. Ако се превише глава држи заједно, онда долази до кљуцања, долази до губитка тежине.

Унутрашњи простор тешко подноси претрпаност

Подизање пилића за клање

\ т

Након одбијања од женке почиње интензивна исхрана младих животиња. Храњење младог сточног фонда обухвата суве грануле (за бројлеру или друге сорте), витамине. Пилићи дају кувана и ситно исјецкана јаја. У ову храну постепено се додају житарице. За 4 дана нудимо сјецкани кувани месни отпад, 10 - кухани кромпир.

Храна је разнолика, што је посебно важно током зиме. У исхрани су извор биљних протеина - махунарке (грашак, грахорица). Нудимо и животињске протеине - месо и кост, рибље брашно, млечне производе (сир).Код уравнотеженог храњења, унутрашњи тип добија 2-2.4 килограма за два месеца.

Вријеме клања младих стокова повезано је с растом пилића и промјенама у перју. По рођењу тијела паче, покривен је доњи дио, који се затим замјењује малим покривним перјем. До 45 дана живота завршава раст перја и почиње малољетничко маљење. Током овог периода млади се клањају, тако да се касније лако чупају.

Узгој индо-рода- обећавајуће занимање.Са скромношћу и ниским трошковима одржавања ове пасмине карактеришу високе стопе продуктивности.