Има коња изабелловои одело Коњи

Коњи, заједно са псима, су прве животиње које је човек укротио. А ако се краве, свиње и друга стока сматрају искључиво изворима енергије, онда је коњ био прави пријатељ и помагач из старих времена. Пољопривреда, лов, рат, изградња ... Тешко је назвати такву сферу људског живота у којој се те животиње не би појавиле. Узгајивачи су одабрали пасмине, развијали и учвршћивали корисне квалитете својих четвероножних сателита, али нису заборавили љепоту. Мора се рећи да се неки примјерци могу назвати умјетничким дјелом, које произлази из дара природе и неуморног рада људских руку. Један такав случај је исабелла коњ.

Исабелла хорсе - ретко и прекрасно створење

Карактеристика

Како изгледа исабелла одијело? Тешко је речима описати необичну боју. Кожа таквих животиња је апсолутно ружичаста, а вуна има наговештај печеног млијека или креме. Све у свему, ова два параметра дају нам животињу лагане светле боје. Можда је поређење са јединственим бисером најпогодније за причу о овим коњима. Њихова вуна сјаји као да је заправо прекривена драгоценим седефом.

Слична боја може бити или коњ или кобила, у овом случају под нијене игра никакву улогу.Али очи таквих животиња су претежно плаве, рјеђе зелене или ћилибарске боје.Овај фактор је генетска предодређеност. Ово ретко одело се налази само у оним пасминама где је стандард боја дун или сол. То је ген црвених коња, са највећом срећом, који даје сличан резултат.

Исабелла одело може да се манифестује у различитим врстама коња

Краљевска легенда

Изненађује не само необично појављивање таквих коња, већ и само име.Зашто је крем коњ именом Исабелла?Одговор на ово питање је скривен почетком КСВИ века, у шпанској Кастилији.Крунисана Исабелла, како каже легенда, дала је необичан завет.Краљица се заклела да неће скинути поткошуљу док Аустријски Алберт не узме Остенде.Морам рећи да је битка ове највеће белгијске луке била дуга и жестока.Три дуге године, Холанђани су држали опсаду и покушавали одбити нападе шпанских војника, али одбрана је пала и краљица је ипак успјела да промијени доње рубље.

Било је то или не да је сада тешко рећи, али чињеница да је током тих година Исабелла одијело коња постало веома популарно у дворишту је неоспорна чињеница.

Тужба је добила име у част шпанске краљице Исабелле од Кастиље

Затворени клуб

Исабел Суит, упркос својој реткости илепоту, коју стручњаци не поздрављају увек. Ждребад оних пасмина чији стандард не садржикрем боје, биће одбијена регистрација у студијској књизи и будуће не учествују у узгоју. И у Сједињеним Државама су основали одвојено удружење, амерички Албино и Регистар крем коња.Будући да у коњској трци нема апсолутних албина, ријеч „Албино“ само указује да члан клуба не може бити само крем коњ, већ и бијели коњ који носи доминантни облик бијелог гена.

Посебне карактеристике

Животиње обдарене неким јединственим својствима често се значајно разликују од њихових једноставних копија.Могу имати лоше здравље, склоност одређеним болестима и тако даље.Да ли је то релевантно за коња са исабел одијелом?Шта даје невероватну боју у практичном смислу?

Коњ Исабел одијело се не разликује по карактеристикама од осталих чланова његове пасмине

Коњи са вуном ове боје не истичу се од линије своје пасмине, осим по изгледу.Они се обично прилагођавају условима притвора, мирно подносе топлину и хладноћу, нису подложни било каквим специфичним болестима.Стога, кремаста боја не даје животињи никакве значајне предности, али јој истовремено не даје посебне недостатке у смислу генетике или живота.Нежност и профињеност Изабелиних примерака су само визуелни утисак.

У ствари, они ни на који начин нису нижи од својих сународника ни по снази, ни у спретности, ни у издржљивости.

Ако кажемо да одређени коњ и исабелла нису истисасвим у праву. Потоњи имају богатију боју са сложеним тоновима и нијансама вуне, који могу варирати од светлости па чак и од стања животиње и њених услова задржавања.

Цена издања

Цена коња зависи од многих фактора: пасмине, педигреа, старости, обуке, могућности за узгој и многих других. Осим тога, у овом случају много зависи од власника. Фиксна цијена за ждребад и одрасле особе ове боје не постоји, али како свака ријетка особина чини производ скупљим, иста се тенденција може пратити иу питању „коња“. Иако ово може бити ствар среће, ипак, нису сви власници или узгајивачи одушевљени животињама. Али у већини случајева, ријетко одијело ће значајно подићи цијену, иако се мора признати да љепота Исабелла коња једноставно фасцинира.

Коњ Исабел одијела може коштати нешто више од уобичајеног

Вриједни представници

Најчешће, ова ријетка боја се налази међу коњима Акхал-Теке, будући да у поријеклу пасмине постоје црвене животиње које носе доминантни „кремасти“ ген у свом генском фонду.И у овој линији није неуобичајено да се роди бело ждријебе, које до краја прве године живота стекне кремасту боју различитог интензитета.

Сумирајући, шта се може рећи за коње изабеле? Дакле:

  • је најрјеђе одело, а не засебна пасмина;
  • коњи изабеле боје немају разлике од својих ближњих у раси и неаре албинос;
  • немају никаквих специфичних здравствених проблема или проблема са одржавањем;
  • су невероватно лепе.

То је последња ствар која изазива љубав ових анђеоских љепота за организаторе разних представа, представа, редитеља.Необично спектакуларан изглед "Исабелла" на паради, карневалу, циркуским представама или у оквиру филма.